BaschetJuniori

Grupa U14 Feminin CSM Târgu Jiu începe lupta pentru Turneul Final. Baschetbalistele vor evolua în weekend la Turneul Semifinal 1, la Alexandria. PROGRAM

Final de săptămână important pentru baschetbalistele Grupei U14 CSM Târgu Jiu. Echipa pregătită de Laurențiu Răuț se deplasează la Alexandria, acolo unde pe 28 și 29 ianuarie vor avea loc partidele din primul Turneu Semifinal din Grupa 1-GVA(Grupa Valorică A). Gorjencele se vor confrunta în turneul din acest weekend cu Valbon Arad, CSM București și CSS Alexandria. Obiectivul tinerelor baschetbaliste de la CSM Târgu Jiu este accederea la Turneul Final. ”Obiectivul nostru este calificarea la turneul final și pentru asta ne dorim sa câștigam cât mai multe meciuri”, a declarat Laurențiu Răuț, antrenorul Grupei U14. 

Cele mai bune 12 echipe la U14 Feminin au fost repartizate în două serii de câte 6 echipe, Grupa 1 GVA și Grupa 2 GVA. Se va juca în sistemul fiecare cu fiecare, în cadrul a două turnee semifinale, iar primele 4 clasate din fiecare grupă vor merge la Turneul Final. Primul Turneu Semifinal este programat în acest weekend, iar cel de al doilea Turneu Semifinal se va disputa în perioada 11-12 februarie. Turneul Final este programat în intervalul 1-5 martie. CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa 1 GVA, serie din care mai fac parte Valbon Arad, CSM București, CSS Alexandria, CSS Sibiu și CSS Smart Basketball Team Cluj Napoca. 

Calificate în Faza a-III-a, a turneelor semifinale, între cele mai bune 12 echipe din țară la acest nivel juvenil, tinerele baschetbaliste de la CSM Târgu Jiu vor la Turneu Final. Acolo vor merge cele mai bune 8 echipe din țară. La Alexandria, fetele lui Laurențiu Răuț vor să câștige cel puțin două meciuri din cele trei programate. Vor da și peste campioana en-titre la acest nivel, echipa gazdă, CSS Alexandria, dar antrenorul gorjean are încredere în echipa sa că va face un turneu bun. 

Laurențiu Răuț, antrenor Grupa U14 CSM Târgu Jiu: ”Obiectivul nostru este calificarea la turneul final și pentru asta ne dorim sa câștigam cât mai multe meciuri, ceea ce nu va fi de loc ușor. Vom întâlni campioana en-titre, este vorba de echipa din Alexandria. Dacă vom reuși să câștigam cel puțin două din cele trei meciuri din acest turneu, obiectivul este îndeplinit. Fetele s-au pregătit foarte serios pentru acest turneu și eu am mare încredere că vom reuși să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv”.

CSM Târgu Jiu U14: Diana Nica, Iulia Rădulea, Alexia Dană, Maria Zamfirescu Rădulea, Iulia Bâtoancă, Teodora Sarcină, Antonia Tetileanu, Carla Deaconu, Ilinca Oproiu, Sara Canavea, Gabriela Uzuru, Miruna Bălășoiu. Antrenor: Laurențiu Răuț.

Campionatul Național U14
Alexandria, 28-29 ianuarie 2023
Sala Sporturilor Alexandria

FAZA 3 / Grupa 1 GVA / Turneu 1
Sâmbătă, 28.01.2023, Ora 13.00
CSM Târgu Jiu – CSS Gloria Valbon Arad
Sâmbătă, 28.01.2023, Ora 19.30
CSM Târgu Jiu – CSS Alexandria
Duminică, 29.01.2023, Ora 13.00
CSM Târgu Jiu – CSM București

Comment here