Handbal

Gorjeanca Angela Cioca a semnat cu CSM. Handbalista va juca din sezonul 2022-2023 pentru echipa din Târgu Jiu

Încă un transfer reuşit de oficialii CSM Târgu Jiu. Angela Cioca va evolua pentru echipa de handbal feminin CSM Târgu Jiu, începând cu sezonul 2022-2023. Cum promovarea în Liga Florilor este un obiectiv care de la zi la zi prinde contur, oficialii clubului gorjean au început încă de pe acum să-şi întărească lotul pentru următorul sezon. Jucătoarea născută la Târgu Jiu se întoarce acasă după 13 ani, timp în care a evoluat la echipe de prestigiu atât în țară, cât și peste hotare. Handbalista evoluează pe postul de centru, dar la fel de bine poate evolua ca inter stânga sau inter dreapta. 
„Sunt fericită și încântată să mă alătur echipei CSM Târgu Jiu din sezonul următor. Am încredere în acest proiect și în oamenii care fac parte din el! Vreau să le urez multă bafta fetelor și staff-ului în meciurile rămase din acest sezon și de-abia aștept să mă întorc acasă pentru a ajuta echipa la îndeplinirea obiectivelor!” ne-a declarat Angela Cioca la semnarea contractului.

Născută pe 23 ianuarie 1995 la Târgu Jiu, Angela Cioca a început handbalul la vârsta de 13 ani, în 2008, la LPS Târgu Jiu sub comanda doamnei Camelia Stănciulescu. După un an, în 2009, Angela a plecat la Bucureşti, unde şi-a continuat junioratul la ACS Şcoala 181 SSP Bucureşti, până în 2014. În perioada petrecută la Bucureşti, la nivel juvenil, a cucerit cinci titluri de campioană la toate categoriile de vârstă, iar în 2014 la turneul final al junioarelor I a primit premiul pentru cea mai bună jucătoare. Evoluţiile ei nu au rămas neobservate şi astfel a ajuns să participe cu echipa națională de junioare a României la Campionatul European pentru Junioare Cehia 2011 și Campionatul Mondial pentru Junioare 2012 din Muntenegru. De asemenea a făcut parte din echipa națională de tineret la Campionatul European de Tineret ediția 2013 din Danemarca, unde România a ocupat locul cinci. La echipele naţionale a jucat 61 de meciuri în toate competiţiile şi a marcat 106 goluri.

În 2014 a făcut pasul la senioare şi s-a transferat în Germania. A debutat la senioare evoluând pentru echipa germană HSG Bad Wildungen, pentru care a evoluat până în 2016. După două sezoane petrecute în Germania s-a transferat în Norvegia la Førde Handball IL, unde a evoluat până în 2018. Din nordul Europei, Angela a plecat în 2018 în Spania unde a semnat cu CB Salud Tenerife, echipă la care a jucat până în 2020. A revenit în România, la Baia Mare, echipă la care evolueză şi în prezent, dar cu care îşi va încheia contractul al finele acestui sezon, după care se va întoarce acasă, la Târgu Jiu. Cu echipa din Baia Mare şi-a trecut în palmares titlul de vicecampioană naţională în 2021, dar şi un loc 3 cu Minaur în Liga Europeană EHF Feminin 2020-21.

Comment here