Handbal

Gore Albici, antrenor cu portarii la echipa feminină de handbal a CSM Târgu Jiu. Interviu cu Gore ALBICI

CSM Târgu Jiu l-a cooptat în staff-ul tehnic pe Grigore Albici, care va fi antrenor cu portarii la echipa feminină de handbal a CSM Târgu Jiu, care din toamnă va evolua în Liga Florilor. Fostul mare portar, campion al României, Gore Albici, revine în handbalul gorjean după 15 ani. Albici a antrenat la mai multe echipe din România cu care a avut rezultate notabile și va face echipă cu Liviu Andrieș și Andrei Enache pe banca tehnică a grupării gorjene. Experimentatul antrenor cu portarii a declarat după semnarea contractului cu gruparea gorjeană: ”Vin cu gândul de a face performanță. Îmi propun să pun în slujba echipei de la Târgu-Jiu toată experiența și pregătirea mea în handbal. Împreună cu toți portarii sper să avem o contribuție importantă în atingerea obiectivelor propuse”. 

Fost jucător la echipele din Târgu Jiu, Pandurii Pinoasa și Energia, Gore Albici revine la Târgu Jiu și va face din nou echipă cu Liviu Andrieș, de această dată pe banca tehnică a echipei CSM Târgu Jiu. Cei doi au colaborat în sezonul 2006 – 2007 la Energia Târgu Jiu, sezon la capătul căruia echipa din Târgu Jiu a participat în Cupa EHF, cu Liviu Andrieș, antrenor principal și Gore Albici, antrenor secund.

După semnarea contractului am stat de vorbă cu Gore Albici, care ne-a spus câteva cuvinte despre revenirea la Târgu Jiu, Liga Florilor și obiectivele la noua sa echipă. Acesta le-a transmis și un mesaj iubitorilor de handbal din Târgu Jiu.

INTERVIU GORE ALBICI

Gore Albici, în primul rând bun revenit la Târgu Jiu și mult succes la noua ta echipă, CSM Târgu Jiu!

Gore Albici: Bine v-am regăsit și vă mulțumesc pentru urări!

Gore Albici, după mulți ani te întorci la Târgu Jiu. Ce sentimente te încearcă la revenirea în orașul pentru care ai jucat?

Gore Albici: Este adevărat, mă întorc după aproximativ 15 ani în orașul care a reprezentat în cariera mea o „a doua casă”. Evident, mă încearcă sentimente foarte plăcute, am multe amintiri speciale de la Târgu Jiu. De aceea, simt că putem să continuăm „povestea” frumoasă a handbalului gorjean de pe vremea când activam la Târgu Jiu.

Din această vară te alături staff-ului tehnic al CSM Târgu Jiu. Vei face echipă cu Liviu Andrieș și Andrei Enache. Cu ce gânduri vii la Târgu Jiu?

Gore Albici: Ca fost jucător profesionist, vin cu gândul de a face performanță, împreună cu foștii mei colegi, de data aceasta de pe banca tehnică.

Te vei ocupa de portarii de la CSM Târgu Jiu. Poarta are un rol important în handbal. Cu Dzhukeva ai mai lucrat la Craiova. Care sunt obiectivele tale?

Gore Albici: Da, este adevărat că portarii au un rol important în angrenajul unei echipe de handbal. Cu Dzhukeva am lucrat foarte bine, timp de 4 ani, este un portar profesionist, cu multă experiență. Îmi propun să pun în slujba echipei de la Târgu-Jiu toată experiența și pregătirea mea în handbal. Împreună cu toți portarii care vor face parte din lot sper să avem o contribuție importantă în atingerea obiectivelor propuse.

Ai vorbit cu fetele, cu cele fac parte din lot la ora actuală?

Gore Albici: Nu încă, dar pe toate cele care au evoluat în Liga Florilor le-am urmărit de-a lungul timpului, le cunosc jocul.

Ești un bun cunoscător al Ligii Florilor, cum crezi că va fi noul sezon din prima ligă a României. Ai văzut în mare care este nucleul grupării gorjene, plus noile achiziții. Cum crezi că va fi misiunea echipei noastre la primul sezon din istoria clubului în Liga Florilor?

Gore Albici: După 9 ani de activitate ca antrenor în prima ligă, pot spune că sezonul următor va fi unul dintre cele mai puternice, dacă nu chiar cel mai puternic! Am încredere în valoarea jucătoarelor de la Târgu Jiu, cu toate că va fi o misiune dificilă, fiind și primul sezon al echipei în Liga Florilor. Sper să o ducem la bun sfârșit prin profesionalism, dăruire, abnegație, spirit de echipă. 

Un mesaj pentru iubitorii handbalului din Târgu Jiu.

Gore Albici: Îi cunosc bine pe iubitorii handbalului gorjean și știu că sunt alături de echipă cu tot sufletul. Mă bazez în continuare pe sprijinul și dragostea lor, la bine și la greu, pentru că doar împreună vom reuși. Doamne Ajută! HAI CSM!

Nume: Albici Grigore Aurel
Data nașterii: 22.11.1964
Localitate: Drobeta Turnu Severin
Palmares
Jucător :
24 de ani în prima ligă și 2 ani în liga a doua, astfel:
1982 – 1996 Universitatea Craiova 
1996 – 1999 Pandurii Pinoasa Târgu – Jiu
1999 – 2000 Repcon Oradea
2000 – 2001 Minaur Baia Mare
2001 – 2002 Fibrex Piatra Neamț
2002 – 2007 Energia Pandurii Târgu-Jiu
2007 – 2009 H&V Pitești 
Cei 2 ani în liga a doua au fost la Craiova și Pitești
3 titluri de campion, 2 titluri cu Craiova și unul cu Piatra Neamț
2 Cupe ale României, cu U Craiova și cu Piatra Neamț.
Participări în Cupa Campionilor, Cupa Cupelor și Cupa EHF
Antrenor :
2006 – 2007 participare în Cupa EHF ca antrenor secund, avându-l ca antrenor principal pe Liviu Andrieș, cu Energia Târgu Jiu
2011 – 2013 antrenor secund la SCM Craiova
2015 – 2017 antrenor secund la SCM Craiova
2017 – 2022 antrenor cu portarii la SCM Craiova
2018 antrenor secund, avându-l principal pe Gheorghe Tadici, la lotul național de tineret al României
Câștigarea Cupei EHF și a titlului de vicecampioană cu SCM Craiova în 2018.
Clasarea pe locul 8 cu naționala de tineret, la CM din Ungaria
Sezonul 2015 – 2016 participare în Cupa EHF, iar în sezonul 2018 – 2019, participare în preliminariile pentru accederea în grupele principale ale Ligii Campionilor cu SCM Craiova

Comment here