Handbal

CSM Târgu Jiu, un nou transfer de senzație. Croata Katarina Pavlovic, câștigătoare a EHF European Cup Women 2022 este noul inter dreapta al grupării gorjene

CSM Târgu Jiu este în plină campanie de transferuri pentru primul sezon din istoria clubului pe prima scenă a handbalului românesc. Nou promovată în Liga Florilor, CSM Târgu Jiu, a transferat-o pe Katarina Pavlovic, inter dreapta, componentă a naționalei Croației. Katarina Pavlovic a semnat un contract pe un an cu gruparea gorjeană. În vârstă de 27 de ani, Pavlovic a evoluat în sezonul 2021-2022 în Spania, la Rocasa Gran Canaria. 

În vederea completării lotului pentru sezonul 2022-2023, oficialii grupării gorjene s-au orientat către o handbalistă care să acopere postul de inter dreapta și-au realizat transferul jucătoarei din Croația, Katarina Pavlovic, câștigătoarea EHF European Cup Women 2021-2022 cu Rocasa Gran Canaria și vicecampioană a Croației cu HC Ivan Zelina. 

Noul inter dreapta de la CSM Târgu Jiu, Katarina Pavlovic, s-a născut la Ljubuski (Croația) în data de 30 ianuarie 1995 și joacă pe postul de inter dreapta. A început handbalul în orașul ei natal, la echipa HRK Ljubuski, pentru care a jucat în perioada 2009-2013. Și-a continuat apoi activitatea tot în Croația, la HC Ivan Zelina, în perioada 2013-2015, timp în care a obținut cu echipa din Zelina, titlul de vicecampioană a Croației și a evoluat în Challenge Cup. A plecat apoi în Germania, unde a jucat timp de șase sezoane, între 2015-2021, la cluburile HSG Blomberg-Lippe, MTV 1860 Altlandsberg și BSV Sachsen Zwickau. După ce Pavlovic a promovat în Bundesliga cu Zwickau în 2021, ea s-a alăturat clubului spaniol de prima divizie Rocasa Gran Canaria ACE. Cu Rocasa a câștigat Cupa Europei EHF în 2022, într-o finală cu Malaga, în care croata Katarina Pavlovic a fost de neoprit, marcând șapte goluri. De altfel, Pavlovic a fost și cea mai bună marcatoare a competiției, cu 75 de goluri.

După evoluțiile bune la naționala de junioare a Croației, Katarina și-a făcut debutul și la echipa de senioare a Croației în 2016. Pavlovic face parte din echipa națională a Croației cu care joacă pentru calificările la Campionatul European.

Katarina Pavlovic ne-a acordat un scurt interviu în care a vorbit la superlativ de handbalul românesc și ne-a spus cu ce gânduri vine la Târgu Jiu. 

INTERVIU KATARINA PAVLOVIC

Katarina Pavlovic, în curând te vei alătura lotului echipei gorjene și noi îți spunem încă de pe acum bun venit la Târgu Jiu și mult succes la noua ta echipăl! Katarina, ce te-a determinat să alegi campionatul din România și clubul CSM Târgu Jiu?

Katarina Pavlovic: Vă muțumesc foarte mult. Am ales România pentru că este una dintre țările lider în lumea handbalului. Am făcut o mică cercetare și am văzut că este un frumos oraș de pe râul Jiu. Și am citit și despre CSM Târgu Jiu și am văzut că a obținut promovarea în Liga Florilor fără nicio înfrângere, ceea ce spune multe despre intențiile clubului din Târgu Jiu. Scopul meu este unul foarte clar, și anume să fiu parte din CSM Târgu Jiu și să continui să evoluez în cariera mea sportivă.

Katarina, cu ce gânduri vii la Târgu Jiu?

Katarina Pavlovic: Primul meu gând este că vreau să mi ofer tot suportul, toată experiența mea, disciplina și profesionalismul meu pentru această echipă. Vreau să fac tot ce depinde de mine pentru a obține rezultate cât mai bune. Am aflat că accederea în prima ligă a fost un vis devenit realitate la Târgu Jiu. Vreau să fac parte din acest vis, cu toate colegele mele de echipă și cu toți locuitorii orașului Târgu Jiu.

Liga Florilor este una extrem de puternică, iar CSM Târgu Jiu este la prima participare în această competiție. Ți-ai fixat un obiectiv pentru sezonul care urmează?

Katarina Pavlovic: Țelul meu este să prindem o poziție cât mai buna în Liga Florilor și pentru că sunt o fire ambițioasă vreau, de ce nu, să mă evidențiez printre jucătoarele din prima ligă de handbal a României.

Katarina, avem la Târgu Jiu un public cald, primitor și care iubește handbalul. Ce le transmiți suporterilor din Târgu Jiu.

Katarina Pavlovic: În primul rând vreau să le mulțumesc celor care m-au contacta contactat și care s-au gândit la mine ca jucătoare, pentru că este întotdeauna un compliment ca o echipă dintr-o țară atât de importantă în lumea handbalului să conteze pe mine. Și al doilea lucru, aș vrea să-i fac pe fanii acestui sport de la Târgu Jiu să se bucure de handbal, la fel ca și mine. Este modul meu de viață, fericirea mea. Sunt foarte fericită să încep o nouă etapă la CSM Târgu Jiu. Mulțumesc pentru primirea călduroasă și împreună sper să obținem cât mai multe victorii!

Katarina Pavlovic este al patrulea transfer al echipei din Târgu Jiu în perspectiva noului sezon, după ce a parafat înțelegeri cu gorjeanca Angela Cioca( Minaur Baia Mare), Ekaterina Dhzukeva (SCM Craiova) și Ana Ciolan(CSM Deva). 

Comment here