Handbal

Gabriela Frunză: Am ales să rămân acasă. Cred în proiectul de viitor al acestui club. Îmi doresc să fiu sănătoasă să pot ajuta echipa să promovăm în Liga Florilor!

Liliana Gabriela Frunză rămâne acasă și va evolua și sezonul viitor pentru echipa antrenată de Liviu Andrieș și Andrei Enache. Handbalista, născută la Târgu Jiu, și-a prelungit contractul cu CSM pentru încă două sezoane.

Conducerea clubului CSM se gândește fără îndoială la viitorul echipei de handbal feminin. Astfel, gruparea gorjeană i-a prelungit contractul Gabrielei Frunză pentru încă două sezoane. Gorjeanca, de 19 ani, extrema stângă a CSM Târgu Jiu a contribuit din plin la reușitele echipei în primul sezon de la înființare. Ambițioasă, Gabriela vrea mai mult pentru echipa din Târgu Jiu, promovarea în Liga Florilor.

Născută la Târgu Jiu pe 26 martie 2001, Gabriela Frunză a început să deprindă tainele handbalului la LPS Târgu Jiu. După o primă perioadă de juniorat la Târgu Jiu, Gabriela a luat drumul Băniei, unde a continuat pregătirea la HCM Craiova. Tot acolo și-a încheiat și perioada de juniorat. Înființarea echipei feminine la CSM Târgu Jiu a făcut-o pe Gabriela Frunză să revină acasă și să joace pentru echipa orașului său natal. A debutat la nivel de senioare la nivelul Diviziei A cu CSM Târgu Jiu în vara lui 2019.

Gabriela, ți-ai prelungit înțelegerea cu CSM Târgu Jiu pentru încă două sezoane! Care au fost argumentele care te-au determinat să faci această alegere?

G.F.: Da, am ales să continui la CSM Târgu-Jiu pentru următoarele două sezoane. Mă bucur că pot evolua pentru echipa orașului meu. Cred în proiectul de viitor al acestui club și în plus suntem deja o familie, un grup unit care își dorește performanță.

Ai jucat iată în primul sezon din istoria clubului CSM pentru echipa orașului tău. Cum a fost primul sezonul, întrerupt brusc de epidemia de coronavirus. Se putea mai mult, chiar dacă echipa era în primul an de la înființare?

G.F.: Pentru o echipă nou înființată, din punctul meu de vedere a fost bine. Ne-a fost greu la început, dar am muncit mult și ne-am dedicat acestui sport, astfel, pe parcursul campionatului, am reușit să formăm o familie în adevăratul sens al cuvântului, și de aici a rezultat și clasarea pe locul 3.

Care a fost pentru tine cel mai plăcut moment din sezonul trecut? Ai marcat golul cu nr. 400 în sezonul trecut. Ce ai simțit în acel moment?

G.F.: Au fost foarte multe momente plăcute în sezonul trecut. Dar cel mai plăcut moment a fost atunci când am reușit sa învingem liderul seriei, Dacia Mioveni. Am fost singura echipă care a provocat înfrângerea echipei din Mioveni. Un alt moment important a fost când am înscris golul cu nr.400 al echipei în primul sezon. Nu pot să va descriu ce am simțit în momentul acela, oricum a fost o bucurie foarte mare. Mă bucur că îmi pot ajuta echipa și acesta este un aspect foarte important!

Gabriela, acum vă puteți antrena într-un cadru organizat. Cum merge treaba? Cum decurg antrenamentele?

G.F.: Am trecut peste perioada pandemiei, iar acum am început antrenamentele foarte motivate și dornice de a ne atinge obiectivul, promovarea în Liga Florilor.

Crezi că acum CSM este o echipă capabilă să se lupte pentru promovare?

G.F.: Da! Avem încredere că o sa reușim.

O să fie ceva concurență pe posturi în acest sezon. CSM Târgu Jiu a adus în această vară șase jucătoare. Cum s-au integrat fetele și daca e o presiune în plus pentru tine?

G.F.: Având un lot numeros, cu timpul o să apară și concurența pe posturi. Dar este bine pentru fiecare dintre noi acest lucru, concurența este benefică, și doar prin muncă fiecare poate să demonstreze la ce nivel este. Am reușit să le facem să se integreze foarte repede pe noile noastre colege. Sunt sigură că o sa ne ajute în ceea ce ne-am propus pentru acest sezon.

În plan personal ce iți dorești pentru acest sezon?

G.F.: Nu îmi doresc decât să fiu sănătoasă să îmi pot ajuta echipa să promovăm în Liga Florilor!

Gabriela, tu ești din Târgu Jiu și ai reușit să ajungi să joci pentru echipa orașului tău. Proiectul CSM Târgu Jiu oferă iată tinerilor din Târgu Jiu posibilitatea să practice un sport și să performeze în sportul pe care-l practică. Ce sfat ai pentru cei mici, pentru tinerii din oraș, care doresc să urmeze o ramură sportivă din cele care funcționează la CSM Târgu-Jiu?

G.F.: Mă bucur nespus de mult că joc pentru CSM și mă bucur că acest club le oferă tuturor tinerilor posibilitatea de a practica un sport și totodată să performeze în sportul ales. Îmi doresc ca prin acest proiect CSM-ul să poată motiva cât mai mulți tineri să facă sport.

Numele: Frunza Liliana Gabriela
Data nașterii: 26.03.2001
Locul nașterii: Târgu-Jiu
Post: extremă stânga
Junioare: LPS Târgu-Jiu, HCM Craiova
Senioare: CSM Târgu Jiu

Comment here