Handbal

Alina Ciuchiatu: Ne pregătim foarte bine pentru noul sezon. Vreau să ajut echipa să-și atingă obiectivele propuse

Gorjeanca Alina Ștefania Ciuchiatu a ales să rămână la Târgu Jiu pentru încă un sezon. Are doar 18 ani și este cea mai tânără handbalistă din lotul antrenat de Liviu Andrieș și Andrei Enache.

A răspuns de fiecare dată pozitiv atunci când a fost trimisă în teren de Liviu Andrieș, iar prin paradele sale a contribuit decisiv la clasarea echipei pe locul 3 în serie. Anul acesta, deși va avea o concurență acerbă pe postul de portar, Alina nu se sperie. „Acest lucru mă motivează să muncesc și mai mult și să dau tot ce pot”, a declarat Alina. Pentru ea cel mai frumos vis ar fi ca să promoveze pe prima scenă a handbalului românesc.

Născută pe meleaguri gorjene, pe 4 februarie 2002, la Târgu Cărbunești, Alina a făcut primii pași în handbal la Târgu Jiu, la junioarele de la LPS. S-a făcut repede remarcată și a ajuns la Centrul Național de Excelență din Vâlcea, unde și-a încheiat perioada de juniorat. În vara anului trecut, Alina a debutat la nivel de senioare în Divizia A cu CSM Târgu Jiu.

Alina, ți-ai prelungit înțelegerea cu CSM Târgu Jiu și pentru sezonul viitor! Care au fost argumentele care te-au determinat să faci această alegere?

A.C.: Da, am ajuns la o înțelegere cu CSM Târgu-Jiu pentru înca un sezon. Sunt foarte încântată de acest proiect sportiv de încredere, de oamenii din club și nu în ultimul rând de posibilitatea de a crește în teren, din punct de vedere sportiv, da și în afara terenului, pentru că aici la CSM suntem ca o familie.

Ai participat din plin la clasarea pe locul 3 în primul sezon de Divizia A a echipei. Tu cum ai caracteriza sezonul trecut, întrerupt de epidemie. Se putea mai mult, chiar dacă echipa era la primul sezon de la înființare?

A.C.: Pentru o echipa nou înființată, eu consider că a fost un sezon de succes. Am avut mare încredere în noi chiar de la primele meciuri, am început să ne cunoaștem foarte bine și să vedem cât poate fiecare. Încrederea a venit și de la oamenii deosebiți care ne-au susținut și au fost mereu alături de noi și la bine și la rău. Cred că sezonul trecut nu am avut destul timp să demonstrăm ce putem, dar anul acesta cu siguranță vom demonstra.

Care a fost pentru tine cel mai plăcut moment din sezonul trecut?

A.C.: Am avut multe momente frumoase, dar cele care mi-au rămas întipărite în minte au fost meciurile victorioase și modul cum sărbătoream fiecare victorie împreună cu echipa.

Cum decurg antrenamentele?

A.C.: Am trecut peste perioada grea datorită pandemiei și am început să ne pregătim foarte bine pentru noul sezon.

Va fi un sezon în care vei avea concurență mare pe postul de portar. Simți o presiune din acest punct de vedere?

A.C.: Prin aducerea celor sașe jucătoare e normal să apară acea concurență pe post. Fetele s-au integrat destul de repede, deoarece au un caracter deosebit și sunt foarte serioase. Bineînțeles că este o presiune pentru mine după venirea a încă două jucătoare pe postul de portar, care au și o experiență mult mai mare decât mine, eu fiind și cea mai mică din echipă, dar nu este asta o problemă, deoarece mă motivează și pe mine să muncesc mai mult și să dau tot ce pot.

Crezi că acum CSM este o echipă capabilă să se lupte pentru promovare?

A.C.: Din ce am văzut la antrenamente, cu acest lot puternic și valoros, cu siguranță avem capacitatea de a ne atinge obiectivul propus, acela de a ajunge în Liga Florilor.

În plan personal ce iți dorești pentru acest sezon?

A.C.: În primul rând să fiu sănătoasă, să nu am nicio accidentare mai gravă pentru a ajuta echipa să atingem obiectivele propuse. La vârsta mea să joc în Liga Florilor ar fi deja cel mai frumos vis.

Alina tu esti una dintre tinereele din acest județ care beneficiază de proiectul CSM Târgu Jiu care le oferă tinerilor din Târgu Jiu si din judetul Gorj posibilitatea să practice un sport și să performeze în sportul pe care-l practică. Ce sfat ai pentru cei, asemeni ție, care doresc să urmeze o ramură sportivă din cele care funcționează la CSM Târgu-Jiu?

A.C.: Mă bucură faptul că CSM Târgu-Jiu le oferă tinerilor posibilitatea să facă performanță. În prezent foarte puțini tineri sunt dornici de a mai practica un sport. Îmi doresc ca prin acest proiect, CSM Târgu-Jiu să poată motiva cât mai mulți tineri să facă sport de performanță. Ca sfat, le transmit tinerilor să vină cu incredere și plăcere la CSM Târgu-Jiu că vor avea mult de câștigat!

Ciuchiatu Alina Ștefania
Data nașterii: 04.02.2002
Locul nașterii: Târgu-Cărbunești, Jud. Gorj
Postul: Portar
Junioare: LPS Târgu-Jiu, Centrul Național de Excelență din Vâlcea
Senioare: CSM Târgu-Jiu

Comment here