Handbal

Bianca-Ștefania Chiriță: Am ales să continui la Târgu Jiu, pentru că eu cred în proiectul de viitor al acestui club, un proiect care vizează performanța

Bianca Ștefania Chiriță și-a prelungit contractul cu CSM Târgu Jiu, pentru care va mai evolua cel puțin două sezoane. Handbalista, în vârstă de 20 de ani, a decis să continue cu CSM Târgu Jiu, echipa la care a debut la nivel de senioare în Divizia A. Ștefania Bianca evoluează pe postul de pivot.

Născută pe 11 noiembrie 2000, Ștefania Chiriță a început handbalul în orașul natal, la Slatina, la echipa de junioare ACS AMY Slatina, sub comanda antrenorului Victor Dăbuleanu. La nivel juvenil a participat la numeroase turnee finale. Chiar dacă nu a reușit să câștige o medalie la junioare, deși și-ar fi dorit foarte mult acest lucru, Ștefania nu a renunțat la gândul de face performanță. A făcut pasul la senioare și primul contact cu Divizia A l-a avut chiar la Târgu Jiu, la CSM. Are deja la activ un sezon sub culorile echipei din Târgu Jiu. Ștefania Bianca a semnat un acord valabil pentru următoarele două sezoane și își dorește să promoveze în Liga Florilor cu CSM Târgu Jiu.


Bianca-Ștefania, vei juca la Târgu Jiu și următorul sezon! Care au fost argumentele care te-au determinat să faci această alegere?

S.C.: Da, de fapt am semnat pentru următoarele două sezoane. Am ales să continui cu CSM Târgu Jiu, pentru că eu cred în proiectul de viitor al acestui club, un proiect care vizează performanța. Am ales să rămân și pentru că am format un grup unit la Târgu Jiu, cu o echipă tânără care promite mult.

Ai deja la activ un sezon cu CSM. Cum ai caracteriza sezonul trecut, întrerupt din cauza pandemiei. Se putea mai mult, chiar dacă echipa era la primul sezon de la înființare?

S.C.: Pentru noi ca echipă, sezonul trecut a fost unul de cunoaștere, de creștere și de interrelaționare între jucătoare. Consider că locul pe care l-am ocupat la întreruperea campionatului a fost unul bun pentru primul an, dat fiind faptul că echipele adverse aveau loturi cu o experiență mult mai mare ca a noastră.

Care a fost pentru tine cel mai plăcut moment din sezonul trecut?

S.C.: Cu siguranță au fost multe momente frumoase, însă cel care mi-a rămas întipărit în minte a fost victoria împotriva formației Dacia Mioveni, liderul seriei. Am fost singura echipă care a provocat o înfrângere echipei din Mioveni.

Ștefania, după o perioadă în care totul a fost suspendat, acum vă puteți antrena într-un cadru organizat. Cum merge treaba? Cum decurg antrenamentele?

S.C.: Am trecut peste perioada grea datorată pandemiei, iar acum am început pregătirea foarte motivate, trecând cu bine peste antrenamentele fizice și intrând în linie dreaptă pentru noul sezon competițional.

CSM Târgu Jiu s-a întârit în această vară prin aducerea a șase jucătoare. O să fie ceva concurență pe posturi. Cum s-au integrat fetele? Tu vei avea de dus „bătălii” grele acolo pe semicerc, atât în plan ofensiv, cât și defensiv. Va fi o presiune în plus pentru tine?

S.C.: Prin aducerea celor șase jucătoare, lotul echipei a crescut și mai mult valoric. Sunt sigură că împreună vom reuși să facem o figura frumoasă. Fetele s-au integrat foarte repede, pe unele dintre ele le cunoșteam dinainte de a ajunge aici. Este adevărat că a crescut și concurența pe posturi, dar nu este nici o presiune pentru mine, sunt serioasă la pregătire și dau totul la antrenamente, pentru a putea fi titulara postului de pivot.

Crezi că acum CSM este o echipă capabilă să se lupte pentru promovare?

S.C.: Cu siguranță. Ne dorim să atingem acest obiectiv și suntem încrezătoare că vom reuși.

În plan personal ce iți dorești pentru acest sezon?

S.C.: În primul rând îmi doresc să fiu sănătoasă pentru a putea să-mi ajut echipa să ne îndeplinim toate obiectivele, iar cea mai frumoasa reușită pentru mine ar fi să promovăm în Liga Florilor.

Proiectul CSM Târgu Jiu oferă tinerilor din Târgu Jiu posibilitatea să practice un sport și să performeze în sportul pe care-l practică. Ce sfat ai pentru cei mici, pentru tinerii din oraș, care doresc să urmeze o ramură sportivă din cele care funcționează la CSM Târgu-Jiu?

S.C.: Sunt bucuroasă că CSM-ul oferă posibilitatea tinerilor din Târgu Jiu, și nu numai, să practice un sport, în care pot și performa. În prezent foarte puțini tineri sunt dornici de a mai practica un sport. La Târgu Jiu ai posibilitatea de a alege o ramură sportivă unde poți să performezi. Îmi doresc ca prin acest proiect CSM-ul să poată motiva cât mai mulți tineri sa facă sport. Ca sfat, le transmit, atât tinerilor, cât și celor care fac parte din familia CSM, să nu renunțe la aspirațiilor lor și să aibă încredere, deoarece prin muncă și seriozitate se poate obține performanță!

Nume: Chirită Bianca-Ștefania
Data nașterii: 16.11.2000
Locul nașterii: Slatina
Post: Pivot
Junioare: ACS AMY Slatina
Senioare: CSM Târgu Jiu

Comment here