Baschet

FRB a amânat tragerea la sorți pentru sezonul 2020/2021 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Claudiu Alionescu: Nu este o veste îmbucurătoare pentru noi. Ne dă tot programul peste cap

Federația Română de Baschet a amânat în cursul zilei de astăzi tragerea la sorți pentru sezonul 2020/2021 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Această decizie a venit în urma unei ședințe ce a avut loc astăzi, 14 august, și nu a fost stabilit exact formatul campionatului pentru stagiunea următoare.

Tot astăzi s-a decis ca LNBM să nu înceapă mai devreme de luna noiembrie a acestui an, anunţă baschet.ro., după comunicatul remis de Federaţia Română de Baschet. Un lucru cert este acela că echipele își doresc un format cu etape săptămânale, nu cu bule organizate sub formă de turnee.

Antrenorul echipei de baschet CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu, nu a primit foarte bine vestea că s-a amânat tragerea la sorţi. Oficialii clubului gorjean au anunţat deja că reunirea echipei de baschet va avea loc pe 17 august, iar decizia federalilor dă peste cap programul echipei. Jucătorii americani aflaţi sub contract cu gruparea gorjeană au venit de ceva vreme la Târgu Jiu, au intrat în izolare, în ideea de a fi la timp la începerea antrenamentelor.

„Cu siguranță nu este o veste îmbucurătoare pentru noi. Avem un program de pregătire care va demara luni 17 august, iar această veste ne dă tot programul peste cap. Așteptăm o decizie oficială în ceea privește și formatul campionatului și data de începere a acestuia”, a declarat Claudiu Alionescu.

Cluburile au fost de acord însă cu un nou format pentru Cupa României. Competiție se va desfășura sub forma a două turnee, primul preliminar și cel de al doilea sub forma unui Final 8.

În ceea ce priveşte Cupa României, şi aici se aşteaptă lămuriri cu privire la protocoalele medicale care trebuie puse în practică. Antrenorul gorjean şi-ar dori ca aceste aspecte să fie clarificate cât mai repede cu putinţă pentru a putea demara programul de antrenamente al echipei.

„Cupa Românie se va desfășura sub formă de turnee, ceea ce implică unele reguli specifice. Și aici e nevoie de clarificări în ceea ce privește protocoalele medicale pentru turnee. Din păcate sunt multe necunoscute, dar sper ca în perioada imediat următoare să se clarifice toate aspectele”, a declarat antrenorul CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu.

Semnul de întrebare rămâne asupra echipelor care trebuie să reprezintă România în cupele europene și care ar începe jocurile oficiale mai devreme. În acest caz este așteptat un ordin de ministru, care să faciliteze pregătirea echipelor pentru jocurile europene.

Până în prezent Federația Română de Baschet nu a făcut nicio precizare despre începerea sezonului competițional 2020/2021 în baschetul românesc.

Comment here