HandbalJuniori

CN Juniori 3, Seria F, Etapa 7 / Juniorii lui Vali Popescu învinşi de liderul seriei / CSM Târgu Jiu – LPS Târgu Jiu 34-42 / Galerie Foto

Sâmbătă, 28 ianuarie, Sala Sporturilor din Târgu Jiu a găzduit cel mai tare meci al rundei cu numărul 7 din Seria F a Campionatului Național rezervat juniorilor 3, derby-ul orașului Târgu Jiu, la acest nivel juvenil, dintre CSM Târgu Jiu și LPS Târgu Jiu, ocupantele primelor două locuri în serie. Câştig de cauză au avut cel de la LPS Târgu Jiu, care s-au impus cu 42-34. După înfrângerea de astăzi, CSM Târgu Jiu a coborât pe locul 3, dar este în continuare în obiectiv, ocuparea unui loc pe podium la finalul primei părţi a campionatului. 

Meci extrem de spectaculos între CSM Târgu Jiu şi LPS Târgu Jiu, cele două reprezentante ale oraşului Târgu Jiu în Seria F a Campionatul Național Juniori 3. Goluri multe, spectaculoase şi de-o parte şi de cealaltă, cu o primă repriză destul de echilibrată, cu răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj, dar cu o repriză secundă mai bine gestionată de jucătorii de la LPS. 

Fără principalul marcator al echipei, Mario Stancu, elevii lui Vali Popescu au început bine meciul şi-au condus cu 2-1 şi 3-2 pe tabelă. LPS a dat replica şi-a trecut la conducere, scor 7-4. Au urmat trei goluri consecutive marcate de băieţii de la CSM şi situaţia era din nou echilibrată pe tabelă, scor 7-7, în minutul 10. S-a mers cap la cap până în minutul 22, când egalitatea persista pe tabelă, scor 18-18. În finalul primei părţi, LPS a pus trei goluri la rând pe tabelă, în timp ce handbaliştii CSM-ului au reuşit doar un gol, astfel că la pauză scorul era favorabil celor de la LPS, care intrau la vestiare cu două goluri avans, scor 21-19.

Repriza secundă a început tot sub semnul echilibrului, dar cu LPS care şi-a păstrat avansul de două goluri luat la pauză, scor 24-26. A urmat însă câteva momente de cădere în jocul celor de la CSM, lucru de care au profitat cei de la LPS, care au marcat 7 goluri în decurs de 7 minute, timp în care CSM a reuşit doar un gol. Astfel, în minutul 40, tabela indica 33-25 pentru echipa LPS-ului. Avansul s-a dovedit a fi decisiv în economia finală a jocului. Partida s-a reechilibrat, dar băieţii lui Vali Popescu nu au reuşit să revină pe tabelă. S-a terminat 42-34 pentru LPS. 

Cel mai bun marcator al CSM Târgu Jiu a fost Luca Hortopan cu 10 goluri marcate. A fost urmat de David Honcioiu, care a reuşit 9 goluri. Evoluţii bune au avut şi Cătălin Popescu şi Andrei Anuţoiu, ambii cu câte 6 goluri înscrise. 

”Sunt foarte mulţumit de jocul făcut de băieţii mei, în special în prima repriză, în care am reuşit să facem un joc foarte bun. Din păcate, ne-au lipsit la acest meci cei doi pivoţi ai echipei, iar acest lucru s-a resimţit. S-a simţit puţin şi diferenţa de vârstă, dar asta nu este o scuză, noi trebuie să jucăm tare şi în viteză ambele reprize”, a fost concluzia trasă la final de meci de antrenorul juniorilor 3 CSM Târgu Jiu, Vali Popescu.

CSM Târgu Jiu: Vlad Mezdrea, Mihai Borduşanu, Rareş Burciu, Darius Beuran, Yanis Penescu 1g, Dario Bălan, Andrei Mornea, David Bîrlete 1g, David Ularu, David Honcioiu 9g, Mihnea Ciobanu, Luca Hortopan 10g, Andrei Anuțoiu 6g, Vlad Călinoiu, Robert Guran 1g, Cătălin Popescu 6g. Antrenor: Valentin Popescu.

Campionatul Național Juniori 3
Târgu Jiu, Sala Sporturilor
Sâmbătă, 28 ianuarie 2023
Ora 12.00
Seria F, Etapa 7
CSM Târgu Jiu – LPS Târgu Jiu
34-42(19-21)

CSM Târgu Jiu va evolua etapa viitoare, în runda cu numărul 8, pe terenul echipei care a urcat pe locul 2, Progresul Băileşti. Meciul se va disputa pe data de 11 februarie.

Comment here