Lupte

Finala Campionatului Național de Lupte Seniori U23, Constanța(27-29 noiembrie). Alexandru Beșliu(cat.97 kg): Vreau să aduc acasă medalia de aur

Federația Română de Lupte a decis ca finalele Campionatului Național Individual Cadeți și Seniori U23 să se dispute la Constanța, în perioada 27-29 noiembrie. Competiția a fost atribuită inițial Bucureștiului, dar având în vedere probleme legate de pandemie apărute în Capitală, oficialii federației au hotărât să mute competiția la Constanța.

Luptătorul gorjean Alexandru Beșliu, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu-CS Pandurii, însoțit de antrenorii Ștefan Tănase și Mădălin Gorjeanu, vrea să încheie anul în forță. Deși are în continuare unele probleme medicale, luptătorul gorjean este hotărât să revină de la malul mării cu medalia de aur. Dacă la precedentele competiții Alexandru a intrat pe saltea la categoria 125 de kg, el fiind cu mult sub greutatea acestei categorii, la Constanța, sportivul gorjean va concura la categoria 97 kg.

Cu puțin timp înainte de plecarea spre Constanța am stat de vorbă cu Alex Beșliu care ne-a spus de ce a hotărât să coboare la categoria 97 de kg și care este obiectivul său privind competiția de la malul mării.

Alex, competiția de la Constanța poate fi ultima din acest an. La ultimul concurs ai intrat pe saltea ușor accidentat. Te-ai refăcut? Cum ești din punct de vedere medical?

Alex Beșliu: Da, așa este. Am intrat în concurs cu o accidentare, aspect care și-a pus amprenta asupra rezultatului final. Din punct de vedere medical nu sunt nici acum refăcut complet, dar lupt să aduc o medalie cât mai prețioasă pentru Târgu Jiu.

După ce ai concurat până acum la categoria 125 de Kg, de data aceasta vei intra pe saltea la categoria 97 de kg. De ce această abordare?

Alex Beșliu: Am ales să scad cu o categorie, pentru că era o diferență prea mare de kg între mine și adversarii mei, de aproape 30 de kg. Plecam din start cu un dezavantaj.

Care este obiectivul tău la Constanța?

Alex Beșliu: Obiectivul meu pentru această competiție este unul clar. Vreau să aduc acasă o medalie de aur. Am tot sprijinul antrenorilor mei și le mulțumesc foarte mult domnilor Ștefan Tănase și Mădălin Gorjeanu, dar și preparatorului fizic Patrick Toma. Foarte important în realizarea acestui obiectiv este și ajutorul susținătorilor mei, care mi-au fost alături și care sunt în continuare alături de mine, și pe această cale vreau să le mulțumesc domnilor directori de la CSM Târgu Jiu și CS Pandurii, Robert Bălăeț și Mihai Prunariu, conducatorii celor două cluburi. Le sunt recunoscător pentru sprijinul pe care l-am primit în această perioadă.

Mădălin Gorjanu, unul dintre antrenorii lui Alex va merge la Constanța și în calitate de arbitru de specialitate.

Programul competiției de la Constanța:

Comment here