Lupte

Alexandru Beșliu, medalie de argint la Campionatul Național Individual de Seniori U23

Luptătorul gorjean Alexandru Beșliu, cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu-CS Pandurii, a cucerit medalia de argint la categoria 97 de kg la Campionatul Național Individual Cadeți și Seniori U23. Competiția s-a desfășurat în perioada 27-29 noiembrie, la Constanța.

Alexandru Beșliu, pregătit de antrenorii Ștefan Tănase și Mădălin Gorjeanu, este unul dintre puținii sportivi din Gorj care se întoarce acasă cu medalii de la diferite competiții naționale. La finalul săptămânii trecute, Alex, care va împlini luna viitoare 20 de ani, și-a trecut în palmares încă un titlu, vicecampion național la categoria 97 kg la Campionatul Național Individual de Seniori U23. Sportivul nostru a luptat în finală împotriva unuia dintre cei mai experimentați luptători la această categorie, Mihai Palaghia, de la CSM Călărași, component al lotului olimpic de seniori.

Alex, felicitări pentru medalia de argint cucerită la Constanța! Ai urcat din nou pe podium. Cum a fost competiția?

Alex Beșliu: Mulțumesc! Dorința mea a fost să urc pe prima treapta a podiumului, dar din păcate m-am clasat pe locul 2.

Ai intrat pe saltea la 97kg. Practic ai schimbat categoria față de ultimul concurs. Unde s-a facut diferența în lupta finală?

Alex Beșliu: Da, așa este, am schimbat categoria, am coborât de la categoria 125 de kg, categorie la care am luptat și la Bacău, la 97 de kg. Chiar dacă am avut adversari mai ușori față de categoria 125, tot au fost puternici. În lupta finală m-am întâlnit cu un sportiv foarte titrat, care și-a petrecut mulți ani la lotul olimpic de seniori, iar acest aspect a fost în avantajul lui. Cred că plusul de experiența și vârsta lui, el având 23 de ani, și-au spus cuvântul în finală. Pentru el a fost ultimul an de competiție la Campionatul Național U23.

Ce urmează pentru tine după această competiție?

Alex Beșliu: Mă voi antrena în continuare. Este posbil ca în luna decembrie să se țină și Cupa României la juniori.

Competiția de la Constanța a fost atribuită inițial Bucureștiului, dar având în vedere probleme legate de pandemie apărute în Capitală, oficialii federației au hotărât să mute competiția la malul mării. Mădălin Gorjanu, unul dintre antrenorii lui Alex, a participat la Constanța și în calitate de arbitru de specialitate.
Comment here