Atletism

Finala Campionatului Național de Cros-Botoșani, 29 octombrie. Alina Eremia: ”Vreau în primele trei la individual și să câștig concursul pe echipe”

Sâmbătă, 29 octombrie, la Botoșani, este programat Etapa Finală a Campionatului Național de Cros. La start se va regăsi și multipla campioană națională la atletism, Alina Eremia. Sportiva cu dublă legitimare CSM Târgu Jiu – CS Pandurii, pregătită de profesorul Ion Bură, va alerga în cursa de 8000 m. Alina țintește podiumul la Botoșani și vrea să câștige reuniunea atletică pe echipe.

Și Alina Eremia a profitat de vremea bună din aceste zile și s-a pregătit intens pentru competițiile de final de an, reuniunile atletice de la Botoșani și Brașov. Alina este hotărâtă să încheie anul cu alte două medalii în palmares. Specialistă deja în probele de maraton și semimaraton, Alina recunoaște că o astfel de cursă, pe distanță mai scurtă, este un pic mai dificilă, pentru că are un alt ritm de alergare. Iată ce ne-a declarat Alina despre cursa de la Botoșani și ce obiectiv are pentru acest final de an.

INTERVIU  ALINA EREMIA

Alina, vei merge la Botoșani, pentru Finala Campionatului Național de Cros. Care sunt planurile tale pentru crosul de la Botoșani?

Alina Eremia: La acest concurs mă duc cu gândul să alerg un timp cât mai bun. Am în plan să mă clasez în primele trei la individual și să câștigăm concursul pe echipe.

Ești campioană la cursele de maraton din acest an de la Cluj și Timișoara, acolo unde tu ai dictat ritmul curselor. Cursa de la Botoșani este una pe o distanță mult mai scurtă. Cum este pentru tine o astfel de cursă, de 8000m?

Alina Eremia: Trebuie sa recunosc că pentru mine acestă proba este puțin mai dificilă decât cea de maraton sau semimaraton, este un alt tempou. 

Ce obiectiv ți-ai stabilit pentru acest final de an?

Alina Eremia: Mi-am propus să închei anul cu încă două medalii.

Comment here