Baschet

Final de sezon pentru echipa de baschet feminin U13 a CSM Târgu Jiu, care a terminat pe locul 2 Turneul Final B. REZULTATE

Final de sezon pentru echipa de baschet feminin U13 a CSM Târgu Jiu, care a terminat pe locul 2 Turneul Final B. Echipa pregătită de Laurențiu Răuț a terminat pe locul 10 ediția 2023-2024 a Campionatului Național rezervat junioarelor U13. Turneul Final B s-a desfășurat la Târgu Jiu. În finala turneului, CSM Târgu Jiu a cedat, scor 34-38, contra ACS Zeiden Hoops Brașov. ”A fost un turneu foarte greu din punct de vedere fizic, dar pe care am reușit să-l terminăm pe un meritat loc doi. Pot să spun că avem o generație care promite și cu care putem face lucruri mult mai bune pe viitor”, a declarat la finalul turneului, antrenorul Laurențiu Răuț.

Echipa din Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa 2B, alături de ACS SB Horațiu Giurgiu București, CSM Alexandria și CS Valea Călugărească. În Grupa 1B au fost repartizate echipele LPS Galați, CSS Gloria Arad, ACS Gladius Târgu Mureș și ACS Zeiden Hoops Brașov. Meciurile s-au desfășurat în Sala Sporturilor, dar și în Sala ”Voievod Litovoi”.

Drumul baschetbalistelor spre finala turneului a început vineri, 17 mai, atunci când fetele lui Laurențiu Răuț au câștigat primul meci, contra grupării bucureștene ACS SB Horațiu Giurgiu, scor 49-19. Așa cum arată și scorul, partida a fost una dominată categoric de gruparea gorjeană, care a început cu dreptul seria meciurilor din acest weekend. Tot vineri, dar de la ora 19.00, CSM Târgu Jiu s-a duelat cu CSM Alexandria. Meciul a fost unul extrem de echilibrat, decis pe final. Alexandria a câștigat cu 50-47. Pentru a ajunge în semifinalele turneului, gorjencele aveau nevoie de victorie în ultimul meci din grupă. Fetele lui Laurențiu Răuț s-au mobilizat foarte bine și au câștigat fără probleme, scor 48-28, în fața prahovencelor de la CS Valea Călugărească. CSM Târgu Jiu a terminat pe locul 2 Grupa 2B și a avansat în semifinale, acolo unde a dat peste echipa care a câștigat Grupa 1B, LPS Galați. Sâmbătă, în prima semifinală a turneului, gorjencele s-au dovedit a fi mai bune decât jucătoarele de la Galați, care au câștigat grupa cu 3 victorii din trei meciuri. Baschetbalistele CSM Târgu Jiu s-au mobilizat exemplar și au dominat meciul, pe care l-au câștigat lejer, scor 43-30, și-au ajuns în finala turneului. 

Duminică, 19 mai, CSM Târgu Jiu, a dat în finală peste ACS Zeiden Hoops Brașov. Echipa ardeleană a fost echipa care s-a impus, scor 38-34. CSM Târgu Jiu a terminat astfel pe locul 2 Turneul Final B, iar la nivel național, echipa lui Laurențiu Răuț a încheiat sezonul 2023-2024 al Campionatului Național pe locul 10. 

Laurențiu Răuț, antrenor echipa de baschet feminin U13 a CSM Târgu Jiu: ”S-a terminat și ultimul turneu din acest sezon, încheiat cu un rezultat bun din punctul meu de vedere. A fost un turneu foarte greu din punct de vedere fizic, dar pe care am reușit să-l terminăm pe un meritat loc doi. Se putea chiar mai bine de atât, dar cu bune și rele, vreau să felicit fetele pentru efortul depus, vreau să le mulțumesc părinților și prietenilor pentru susținere, și nu în ultimul rând conducerii clubului, pentru condițiile oferite. Pot să spun ca avem o generație care promite și cu mai multă muncă și seriozitate putem să facem lucruri mult mai bune în viitor ”.

LOT CSM Târgu Jiu: Alexia Drăgușin, Arina Dragotescu, Raluca Ciuvăț, Alexandra Mădă, Andreea Țîrcă, Andrada Fodor, Anais Gîrjoabă, Ranya Graure, Ilaria Nassif, Sophia Paraschiv, Ana Maria Besoi, Silvia Bădoi, Maria Petria, Anastasia Sîrbu. Antrenor: Laurențiu Răuț. 

CAMPIONATUL NAȚIONAL FEMININ U13
EDIȚIA 2023-2024
TURNEUL FINAL B
TÂRGU JIU, 17-19 MAI 2024
SALA SPORTURILOR ȘI SALA VOIEVOD LITOVOI
GRUPA 2B
VINERI, 17 MAI 2024, ORA 12.00
CSM TÂRGU JIU – ACS SB HORAȚIU GIURGIU BUCUREȘTI 49-19
VINERI, 17 MAI 2024, ORA 19.00
CSM TÂRGU JIU – CSM ALEXANDRIA 47-50
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024, ORA 12.00
CSM TÂRGU JIU – CS VALEA CĂLUGĂREASCĂ 48-28

SEMIFINALĂ
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024, ORA 17.00

CSM TÂRGU JIU – LPS GALAȚI 43-30

FINALA
DUMINICĂ, 19 MAI 2024. ORA 11.00
SALA SPORTRUILOR DIN TÂRGU JIU
CSM TÂRGU JIU – ACS ZEIDEN HOOPS BRAŞOV 34-38

Comment here