BaschetJuniori

Final de săptămână cu turnee pentru grupele de juniori ale CSM Târgu Jiu / U14 și U18 Feminin merg la București, iar U14 Masculin la Sighet / PROGRAM, LOTURI ȘI DECLARAȚII

Baschetul juvenil revine în atenție la finalul acestei săptămâni. Trei dintre echipele de juniori ale CSM Târgu Jiu angrenate în campionatele naționale revin în competiții la finalul acestei săptămâni și vor juca în deplasare. Grupa U14 feminin, pregătită de Adina Pop, se deplasează la București pentru meciurile din cadrul Turneului 2 din Grupa 4. Tot la București ajunge în weekend și echipa pregătită de Toma Popescu, Grupa U18 a CSM Târgu Jiu, care va disputa meciurile din Turneul 5 din Faza 3 a Campionatului Național. Dacă fetele merg la București, juniori Grupei U14 se deplasează la Sighetu Marmației. Băieții antrenați de Răzvan Bratoloveanu merg în nordul țării pentru meciurile din cadrului Turneului 3 din Grupa 7. 

Înainte de reluarea întrecerilor juvenile am stat de vorbă cu antrenorii echipelor implicate în competiții la finalul acestei săptămâni, dar și cu expertul sportiv Adrian Roșu, care le-a transmis încurajări sportivilor CSM Târgu Jiu. Mai jos puteți vedea ce au declarat cei care se ocupă de pregătirea juniorilor la CSM Târgu Jiu, loturile și programul echipelor noastre.

Adrian Roșu, expert sportiv, coordonator secția de baschet a CSM Târgu Jiu: „Weekend-ul acesta este plin de baschet. Este un weekend în care îmi doresc ca cei mici de la U14, atât fete, cât și băieți, să se bucure de deplasări și de meciuri, să se simtă bine pe teren și să aibă turnee cât mai bune. Mult succes micilor noștri baschetbaliști. Fetelor mari le urez și lor baftă, să fie puternice și să vină cu rezultate pozitive acasă”.

Răzvan Bratoloveanu, antrenor U14 Masculin: „Urmează turneul retur al acestei grupe și vom juca împotriva echipelor din Brașov și Sighetu Marmației. Am avut o perioadă de pregătire de aproximativ o luna de zile,  după ce am reluat antrenamentele pe data de 3 ianuarie. De atunci am încercat să punem la punct anumite aspecte ale jocului, dar a fost și o perioadă destul de lungă ca să încerc să fac o pregătire fizică bună, așa cum mi-am dorit. Urmează două meciuri pentru noi în care trebuie să dam totul, așa cum încercăm să facem la fiecare antrenament și la fiecare meci. Nu avem presiunea rezultatului, suntem la început de drum cu această grupă de vârstă, dar îmi doresc de la acest turneu să ne prezentăm cât putem de bine, să ne luptăm pe toată perioada meciurilor și bineînțeles să ne întoarcem toți sănătoși și la final vom face analiza turneului. Cum am mai spus, niciodată n-am pus presiune pe băieți că trebuie să câștigăm, dar am încercat tot timpul să-i fac să iubească jocul și să încerce fiecare în parte să dea 110% și așa sunt sigur că vor crește frumos și vor avea și rezultate în viitor”.

LOT U14 MASCULIN CSM TÂRGU JIU: Rareș Plăstoi, Arin Plăstoi, David Scrădeanu, Radu Alex , Lucian Toma, Patrick Logascu, Robert Andrei Daniel, Vladimir Gugea, Daniel Popescu, Darius Anuța, Robert Isvoranu, Rareș Sgondea. Antrenor: Răzvan Bratoloveanu.

Baschet Masculin CN U14
Sighet – Sala de Sport Liceul Forestier
Grupa 7 / Turneul 3 / 5 Februarie 2022
05.02.2022 Ora 09.30 CSM Târgu Jiu – ABC Galactica Brașov
05.02.2022 Ora 15.00 CSM Târgu Jiu – CSS CSM Sighetu Marmației

Adina Pop, antrenoare U14 Feminin: „După o pauză destul de lungă se reiau meciurile, și așa cum ne-am obișnuit deja, prima deplasare este din nou la Bucuresti. Echipele din grupă sunt aceleași de la turneul trecut, Olimpia București, împotriva căreia vom juca primul meci sâmbătă dimineață. Tot sâmbătă vom juca cu ABC Leii, iar ultimul meci va fi cu Sportul Stundentesc, duminică dimineață. Mergem la acest turneu cu entuziasm și cu „foamea” de a juca după această pauză. Din motive medicale lotul pentru București este alcătuit doar din 11 jucătoare”.

LOT CSM TÂRGU JIU U14 FEMININ: Nica Diana, Iulia Maria Rădulea, Carla Deaconu, Elena Mituță, Andreea Iriza, Alexia Pop, Iulia Batoancă, Dana Alexia Mihaela, Sara Canavea, Teodora Zălog, Alexia Milodin. Antrenor: Adina Pop.  

CSM TÂRGU JIU – BASCHET FEMININ 
Baschet Feminin CN U14

București – Sala de Sport Școala 103
Grupa 4 / Turneul 2 / 5-6 Februarie 2022
05.02.2022 Ora 09.30 CSM Târgu Jiu – CS Olimpia București
05.02.2022 Ora 17.30 CSM Târgu Jiu – ABC Leii București
06.02.2022 Ora 09.30 CSM Târgu Jiu – Sportul Studențesc

Toma Popescu, antrenor U18 feminin: „Vom juca lan acest turneu contra celor de la Sportul și Dan Dacian, echipa din Iași am înțeles că nu vine la turneu. Cel două echipe pe care le întâlnim sunt extrem de bune, dovadă că Sportul Studențesc s-a calificat de pe poziția a treia și a reușit să învingă la precedentul turneu ocupanta locului 1, Crișul Oradea, iar Dan Dacian este lider grupei. Pe de altă parte noi venim după multe probleme de sănătate în lot, din cauza cărora pregătirea nu a putut fi așa cum mi-o doream. Eu însă mare încredere în fete și sperăm la un loc 2 în grupă”.

Baschet Feminin CN U18
București – Arena de Baschet
Faza 3 / Turneul 5 / 5-6 Februarie 2022
05.02.2022 Ora 10.00 CSM Târgu Jiu – ACS Dan Dacian București
05.02.2022 Ora 14.30 CSM Târgu Jiu – Sportul Studențesc
CSM Târgu Jiu – ACS Vikings Basketball Academy Iași (nu se dispută, echipa din Iași a anunțat că nu participă la turneu)

CSM TÂRGU JIU U18 FEMININ: Ștefania Ardereanu, Teodora Țîrcă, Casiana Spineanu, Bianca Nica, Carla Surcel, Miruna Rădescu, Daria Berca, Ada Moescu, Ștefania Buju, Ana Encescu, Ștefania Ghimbășanu, Giulia Lungescu. Antrenor: Popescu Toma.

Și baschetbaliştii seniori ai CSM Târgu Jiu au meci la finalul săptămânii. Duminică, 6 februarie, CSM Târgu Jiu se va duela cu Dinamo Bucureşti, într-un meci din etapa a-19-a din LNBM. Meciul găzduit de Sala Sporturilor va începe la ora 18.00. 

 

Comment here