Baschet

„Fii Proactiv! Alege voluntariatul alături de CSM Târgu Jiu!” / Adrian Roșu: Experiența de voluntariat la un eveniment sportiv poate fi una extraordinară

„Fii Proactiv! Alege voluntariatul alături de CSM Târgu Jiu!”, este îndemnul lansat de oficialii secției de baschet a CSM Târgu Jiu. Dacă te consideri o persoană dinamică şi activă, sociabilă, determinată și dorești să te implici şi să ajuţi la organizarea unor evenimente sportive baschetbalistice, CSM Târgu Jiu îți oferă această posibilitate, prin programul de voluntariat pe care l-a lansat din acest sezon.

Adrian Roșu, expert sportiv, coordonatorul secției de baschet a CSM Târgu Jiu este de părere că experiența de voluntariat la un eveniment sportiv poate fi una extraordinară. CSM Târgu Jiu a lansat acest proiect pentru persoanele care caută oportunități de voluntariat și care vor să acumuleze experiență în acest domeniu. Misiunea noastră este de a dezvolta spiritul de echipă, fair-play-ul și pasiunea pentru ceea ce facem.

Adrian Roșu, expert sportiv, coordonatorul secției de baschet CSM Târgu Jiu: M-am gândit să demarez un astfel de program, pentru că sunt foarte multe persoane care iubesc baschetul ca și sport, dar care din diferite motive, nu au reusit ca și sportivi de performanță în acest sport. Astfel, mulți dintre cei care iubesc baschetul, dar nu ajung sa facă performanță, rămân în fenomen, doar din postura de fani. Este păcat, deoarece baschetul nu este suficient de dezvoltat pe partea de staff în România. Până mai acum câțiva ani, nici secund nu erai obligat să ai, iar de kinetoterapeut sau maseur nici nu se punea problema. Știm foarte bine că în spatele unui meci nu sunt doar jucătorii și antrenorii, ci mult mai mulți factori. Este partea de marketing și social media, care în ultima perioadă au devenit joburi destul de sigure financiar. Manageri de baschet sunt foarte puțini în țară, iar în ceea ce privește kinetoterapeuții, majoritatea cluburilor colaborează cu clinici private de kineto, preparatori fizici specializați pe baschet, în Romania, sunt maximum 5, și ei foști baschetbaliști, antrenorii de baschet, majoritatea sunt foști jucatori, dar, eu cred cu tărie, că în oricare dintre noi poate fi ascuns un anumit talent pe această parte. Consider că acestea sunt niste goluri imense pentru baschetul românesc, iar acest voluntariat poate fi un fel de internship al nostru. Eu așa consider. Vreau ca tinerii să înteleagă un lucru, că această muncă benevolă nu este o muncă în zadar. Este ceva ce nu se învață în școală sau facultate. Știm foarte bine că teoria este una, iar practica este cu totul altceva. Eu consider că această experiență de lucru nu o poți obține doar din cursuri. Un alt beneficiu al celor care aleg să facă acest lucru, este că voluntariatul este luat în calcul ca și experiență, astfel, un job pe viitor, din aceste domenii, va fi mult mai ușor de obținut. În plus, experiența de voluntariat la un eveniment sportiv poate fi una extraordinară. Vreau să menționez că deja am completat posturile de kineto, iar alături de proiectul a venit și un fotograf. Așteptăm în continuare oameni dornici de a se alătura proiectului nostru. Fii Proactiv! Alege voluntariatul alături de CSM Târgu Jiu!

Comment here