Baschet

Federația Română de Baschet: Cupa României, prima fază, 10-13 noiembrie. Claudiu Alionescu: O veste care mă bucură. Sper ca de această dată să se poată reporni sezonul

Prima fază a Cupei României la baschet masculin va avea loc în perioada 10-13 noiembrie 2020, a stabilit Federația Română de Baschet.

Va urma procedura de desemnare a echipelor care vor găzdui cele trei grupe preliminare, programate inițial să aibă loc la Oradea, Sibiu și București. Vă reamintim componența grupelor:

Grupa A – U-Banca Transilvania Cluj-Napoca; Dinamo Știința București; BCMU FCA Pitești; CSM Galați

Grupa B – CSM CSU Oradea; Steaua București; SCM Craiova; ABC Athletic Constanța; CSM VSKC Miercurea Ciuc

Grupa C – BC CSU Sibiu; SCM Timișoara; CSO Voluntari; CSM Târgu Jiu

La turneul Final Eight se califică primele două clasate din fiecare grupă și două echipe ”lucky-team” de pe locurile 3.

Cluburile care vor organiza turneele preliminare din Cupa României ar trebui să fie anunțate în data de 27 octombrie.

Antrenorul Claudiu Alionescu speră ca în sfârșit sezonul baschetbalistic din România să poată demara. Am vorbit la începăut de săptămână cu antrenorul gorjean, care speră ca pe parcursul acestei săptămâni să aibă din nou tot lotul la dispoziție pentru a pregăti turneul de Cupa României.

Claudiu, Federația a hotărât ca în luna noiembrie, în perioada 10-13 noiembrie, să se dispute prima fază din Cupa României. Cum vezi această decizie, practic o nouă încercare de a începe sezonul baschetbalistic în România?

C.A.: Da, am văzut și eu această știre, una care mă bucură. Sper ca de această dată să se poată reporni sezonul, dar încă odată suntem la mâna testării PCR. După noul prorocol prima testare se va efectuat cu 7 zile înainte de turneu, deci undeva în jurul datei de 3 noiembrie, iar jucătorii pozitivi vor ieși din izolare pe 29 octombrie. Din ce am observat virusul poate fi detectat o bună perioada după perioada de izolare. Sper să trecem cu bine și să putem demara în sfârșit sezonul.

La CSM Târgu Jiu care mai este situația medicală la începutul acestei săptămâni?

C.A.: Jucătorii din izolare sunt bine, ceilalți au avut două zile libere și urmează să ne vedem astăzi la antrenament.
Pentru cei trei jucători care se află în izolare, miercuri este ultima zi, deci joi vor reveni la antrenamente. Au avut programe individuale de pregătire, dar bineînțeles că nu vor intra automat în program normal. Vor avea câteva zile de readapatare la efort. În privința accidentaților, astazi sper să revină Nikolic, iar pe parcursul săptămânii și Berculescu.

Claudiu, Sibiul trebuia să găzduiască grupa în care evolua si CSM Târgu Jiu. Dupa izbucnirea cazurilor de Covid-19, Sibiul a refuzat să mai găzduiască turneul. Care este procedura în acest caz?

C.A.: Sincer nu știu. Cred că se vor înainta alte propuneri din partea componentelor grupei pentru a organiza turneul preliminar. În cazul în care niciuna dintre echipe nu va dori, ori se va organiza undeva pe teren neutru, ori Federația va lua decizia ce club va fi organizator.

Comment here