Baschet

Etapa III -LNBM / CSM Târgu Jiu – CSO Voluntari 69-83

CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea cu CSO Voluntari din etapa a-3-a a Ligii Naționale. Formația oaspete s-a impus cu scorul de 83-69, într-o partidă în care am consemnat revenirea pe banca tehnică a echipei gorjene a antrenorului principal Jordanco Davitkov, care a lipsit câteva zile din motive medicale, dar și debutul în fața propriilor suporteri a jucătorului recent transferat de CSM Târgu Jiu, Malik Morgan.

Acesta a fost cel de al doilea meci de la debutul noului sezon. CSM Târgu Jiu și CSO Voluntari s-au mai confruntat, tot la Târgu Jiu, în prima manșă din turul inaugural al Cupei României. Acea partidă s-a încheiat cu scorul de 92-66 în favoarea grupării din județul Ilfov. Returul a fost amânat pentru o dată ulterioară.

Partida din campionat a fost echilibrată în primele zece minute de joc, după care oaspeții s-au desprins pe tabela de marcaj. La jumătatea partidei scorul era de 45-33. Elevii lui Sașa Ocokoljic au câștigat și repriza secundă, dar la diferență de o posesie.

CSM Târgu Jiu a început cu Mihai Bădiță, Muhammed Ahmed, Porter Troupe, Brandon Sly și Kevin Allen.  Ahmed a deschis scorul cu o aruncare de la semi-distanță. Allen și Sly și-au dus echipa la 6-2 și 8-4, însă Moldoveanu a egalat la jumătatea primului sfert. Jocul a continuat să fie echilibrat, niciuna din cele două tabere nereușind să se distanțeze la o diferență mai mare de patru puncte. În cele din urmă, la finalul primelor zece minute, CSO Voluntari conducea cu 19 la 17.

Oaspeții au început mai bine sfertul doi și au realizat un parțial de 8-0. Allen, Troupe și Sly au condus ofensiva CSM Târgu Jiu, care s-a apropiat la șase puncte, 29-35, provocându-i pe adversari să ceară un timp de odihnă. După time-out, ilfovenii au mai redus avântul gorjenilor și au reușit să se distanțeze din nou, intrând la pauză cu un avantaj de 12 puncte: 45-33.

După revenirea de la vestiare, Troupe și Andrei Gheorghe au marcat foarte rapid cinci puncte, însă Vasiliauskas și Gotcher au punctat iar și CSO Voluntari a ajuns să conducă la 16 puncte: 56-40. A urmat o demonstrație de forță oferită de Porter Troupe și Ahmed Bashir și CSM a reușit un run de 11-2. Astfel, înaintea actului decisiv, scorul era 62 la 53 pentru Voluntari.

Ultimele zece minute ale partidei au fost dominate de către CSO Voluntari, iar echipa oaspete sa s-a impus la 14 puncte: 83-69.

Kevin Patrick Allen a totalizat 18 puncte, 12 recuperări (6 ofensive), Porter Troupe a adăugat 16 puncte, Muhammed Bashir a terminat cu 13 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, iar Brandon Sly a terminat cu 11 puncte pentru gorjeni.

CSM Târgu Jiu – CSO Voluntari 83-69 (17-19, 16-26, 20-17, 16-21)

CSM Târgu Jiu: Kevin Allen 18p, Andrei Bărăgan, Brandon Sly 11p, Porter Troupe 16p, Ahmed Bashir 13p, George Răzvan Pavel, Stefan Glogovac, Andrei Gheorghe 3p, Malik Morgan 8p, Alexandru Berca, Mihai Bădiță, Octavian Ilie. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga. 

Iată ce a declarat imediat după meci antrenorul principal Jordanco Davitkov.

Partida care s-a disputat în Sala Sporturilor din Târgu Jiu şi la care au asistat câteva sute de spectatori, a constituit şi debutul lui Malik Morgan, cel mai nou transfer al echipei, în faţa suporterilor de la Târgu Jiu.Baschetbalistul american Malik Morgan debutase deja pentru CSM Târgu Jiu în partida susţinută de formaţia din Târgu Jiu pe terenul celor de la CSM Oradea. Atunci Malik Morgan a bifat primele minute şi primele puncte pentru CSM Târgu Jiu, iar duminică a debutat în fața spectatorilor de la Târgu Jiu. Malik a totalizat în meciul cu Voluntari, în cele 20 de minute petrecute pe parchet, 8 puncte și 4 recuperări

În următoarea etapă CSM Târgu Jiu se deplasează pe terenul lui CS Dinamo București. Meciul este programat pentru 17 octombrie, de la ora 18.30.

 

 

Comment here