Baschet

Etapa II – LNBM / CSM Oradea – CSM Târgu Jiu 89-70

CSM Târgu Jiu a cedat în meciul dipsutat în deplasare, pe terenul echipei CSM Oradea. Formaţia gazdă s-a impus cu 89-70. La CSM Târgu Jiu şi-a făcut debutul americanul Morgan Malik, cel mai nou transfer reuşit de oficialii grupării gorjene. 

Deplasare lungă şi dificilă pentru CSM Târgu Jiu în etapa a 2-a a Ligii Naţionale. Gorjenii s-au deplasat la Oradea, pe terenul unei echipe unde se câştigă foarte greu. Fără antrenorul principal Jordanco Davitkov, absent din motive medicale, dar şi fără Camil Berculescu, accidentat, Claudiu Alionescu a trimis în teren următorul „5”: Porter Troupe, Kevin Allen, Brandon Sly, Ahmed Bashir şi Octavian Ilie.

Echipa gazdă a fost cea care a deschis tabela şi a finalizat primele două atacuri, scor 4-0. Replica gorjenilor a venit de la Brandon Sly cu o aruncare de 3p, pentru 4-3. Bihorenii punctează însă în câteva rânduri pentru 11-3 şi Claudiu Alionescu cere time-out. La reluare, tot Oradea este echipa care domină jocul şi scorul devine 15-3. Seria gazdelor este întreruptă de pătrunderea căpitanului Porter Troupe, coş cu fault, iar tabela indica 15-6. Următoarea acţiune îl are în prim-plan tot pe căpitanul gorjenilor. Porter recupereză şi-l serveşte bine pe Stefan Glogovac, care înscrie pentru 15-8. Tot Glogovac puntează de la linia de libere şi CSM Târgu Jiu reduce din diferenţă, scor 17-10. Glogovac, venit de pe bancă, are poftă de joc şi îşi mai trece două puncte în cont, scor 19-12.Claudiu Alionescu îl trimite în teren pe Malik Morgan, care îşi face debutul pentru CSM Târgu Jiu. Morgan îşi face simţită prezenţa şi înscrie de 3p, iar CSM Târgu Jiu revine în joc, scor 19-15. Morgan, asist excelent pentru Glogovac, care înscrie şi devine cel mai bun marcator din debutul meciului pentru CSM Târgu Jiu. Primul act se încheie cu un avans de 4 puncte în dreptul gazdelor, scor 21-17.

Oradea începe bine sfertul doi şi se duce imediat la 28-17. Seria gazdelor este întreruptă de această dată de coşul de 3p a lui Octavian Ilie, scor 28-20. Continuă seara bună a lui Glogovac, trimis la libere, după un fault antisportiv, reduce din diferenţă, 28-21 şi CSM are şi posesia, dar Oradea se apără bine şi pe fază ofensivă îşi măreşte din nou avantajul, scor 33-21, iar Claudiu Alionescu cere time-out. Kevin Allen punctează şi el în dreptul echipei gorjene, în timp ce Octavian Ilie mai scutură o dată plasa de la distanţă cu un coş de 3p, scor 36-25. Porter Troupe face acelaşi lucru şi tabela arată 38-28. Kevin Allen, de sub panou, şi din nou juniorul Octavian Ilie, într-o seară excelentă la aruncările de 3p, reduc din diferenţă, scor 41-33. Formaţia gorjeană are ultimul atac din sfertul doi, iar Octavian Ilie este în formă maximă, înscrie în ultima secundă cu toată opoziţia apărării adverse, însă tot CSM Oradea este echipa care îşi adjudecă şi sfertul doi, scor 21-18, şi intră la cabine cu un avans de 7 puncte la general, scor 42-35.

La reluare, sfertul 3 începe cu un coş ciudat marcat, la prpiriul panou de Markovic. Acesta, în încercarea de a recupera mingea, o loveşte greşit şi aceast intră în propriul coş, moment în care tabela indica 42-37. Glogovac este din nou la finalizare şi CSM Târgu Jiu se apropie pe tabelă, scor 44-39. Brandon Sly, în urma unei combinaţii excelente şi Glogovac, de sub panou, fac tabela să arate 47-44, iar antrenorul gazdelor cere time-out. La revenirea pe parchet, Oradea forţează şi ajunge la 52-44 şi este rândul lui Claudiu Alionescu să ceară time-out. După indicaţiile de la timpul de odihnă, Porter Troupe înscrie de la libere, 52-46. Gheorghe este şi el inspirat de la 3p şi CSM Târgu Jiu ţine scorul strâns, 55-49 şi 60-53 pentru gazde. Oradea se duce din nou la 10 p, 63-53, dar Kevin Allen recuperează de sub panou şi obţine un coş cu fault, 63-56. Un sfert trei foarte echilibrat, câştigat de Oradea la doar o posesie, 23-21, iar la general, înainte de ultimul act, formaţia gazdă conducea cu 65-56.

Sfertul decisiv începe cu Oradea la finalizare, dar Glogovac şi Brandon Sly menţin speranţele gorjenilor, scor 70-60. Formaţia gazdă forţează şi se desprinde decisiv pe tabelă, scor 80-62, moment în care Claudiu Alionescu cere din nou timp de odihnă. La reluare, Troupe şi Glogovac punctează pentru CSM Târgu Jiu, ambii cu aruncări de 3p. Kevin Allen încheie meciul mai repede după ce acumulează 5 greşeli personale, în timp ce Glogovac îşi mai trece în cont o aruncare reuşită de 3p, scor 83-68. Ultima reuşită a meciului îi aparţine lui Ahmed Bashir, care stabileşte scorul final, 89-70 pentru CSM Oradea.

Cel mai bun jucător al echipei gorjene a fost Stefan Glogovac cu 18 puncte marcate, 5 recuperări şi o pasă decisivă, urmat de căpitanul Porter Troupe cu 13p, 1 recuperare şi 4 pase decisive. O prestaţie excelentă a avut tânărul Octavian Ilie, care a reuşit 11p, 2 recuperări şi 2 pase decisive.

Claudiu Alionescu a făcut o scurtă radiografie a partidei pierdute de elevii săi în special datorită jocului slab prestat în sfertul patru.

Claudiu Alionescu, antrenor secund CSM Târgu Jiu:”Cred că am făcut un meci bun timp de 30 de minute, dar din păcate nu a fost de ajuns. În sfertul 4 am avut însă o cădere, în special la recuperările ofensive, dar nici în atac nu am mai găsit soluții. De asemena am avut de suferit pe apărarea lor de zonă. Cu toate acestea aş vrea să-i felicit pe jucători pentru efortul depus și pentru atitudinea din primele 3 sferturi”.

ETAPA 2 – Marţi 5 octombrie
Arena Atonio Alexe, ora 20.00
Live Digisport2 şi FRBTV
CSU Oradea – CSM Târgu Jiu 89-70 (21-17, 21-18, 23-21, 24-14)

CSM Târgu Jiu: Stefan Glogovac 18p, Porter Troupe 13p, Octavian Ilie 11p, Kevin Allen 10p, Brandon Sly 8p, Andrei Gheorghe 5p, Malik Morgan 3p, Ahmed Bashir 2p, Alexandru Berca, Răzvan Pavel, Remus Răceanu, Andrei Bărăgan. Antrenori: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Seria meciurilor dificile continuă pentru CSM Târgu Jiu. La finalul săptămânii revine la Târgu Jiu, CSO Voluntari, pentru meciul din etapa a-3-a din Liga Naţională. Partida este programată pentru 10 octombrie, de la ora 19.00.

Comment here