Handbal

Etapa a-XV-a Divizia A Seria C/ CSM Târgu Jiu – CS Activ Prahova Ploiești 18-29 / Liviu Andrieş: Echipa din Ploieşti a fost o nucă prea tare pentru noi. Obligatoriu trebuie să câştigăm următoarele două meciuri

Echipa de handbal senioare a CSM Târgu Jiu a pierdut, pe teren propriu, scor 18-29, confruntarea cu CS Activ Prahova Ploieşti. Meciul a contat pentru etapa a-15-a din Seria C a Diviziei A. După 15 etape, CSM Târgu Jiu se menţine pe locul trei în clasament.

Fără Ira Zinatullina, plecată de urgenţă în Ucraina, în urma unui deces în familie, şi cu interul Cristina Predoi, afectată de o răceală puternică, dar şi cu un arbitraj, pe alocuri penibil, CSM Târgu Jiu a cedat în faţa echipei de pe locul doi, CS Activ Prahova Ploieşti. Echipa oaspete s-a instalat încă din startul partidei la conducere, în timp ce fetele antrenate de Liviu Andrieş au plătit tribut atât ratărilor, cât şi jocului mai slab pe faza de apărare. La pauză, echipa oaspete avea un avantaj liniştitor pe tabelă, 15-6.

Partea secundă, deşi ceva mai echilibrată, a fost controlată tot de echipa din Ploieşti. Activ Prahova s-a impus cu 29-18.

“Am pierdut acest meci din păcate, dar avem şi circumstanţe atenuante, pentru că toată săptămâna am pregătit acest meci cu tot lotul valid. A fost un meci pe care-l aşteptam cu mare interes. Fetele erau motivate şi îşi doreau o evoluţie bună. Din păcate, în ultimele două zile s-au întâmplat mai multe lucruri, care ne-au dat peste cap toată pregătirea. Este vorba de Ira Zinatullina care a plecat de urgenţă în Ucraina, în urma unui deces în familie, iar Cristina Predoi, de două zile este racită si nu a făcut niciun antrenamet. Nu a fost la potenţialul ei, nu a avut vlagă, iar acest lucru s-a văzut şi în teren. În aceste condiţii, echipa din Ploieşti a fost o nucă prea tare pentru noi. Ploieştiul şi-a respectat statul şi a câştigat pe deplin meritat acest joc. În meciul tur cu echipa din Ploieşti, când am avut tot lotul la dispoziţie am pierdut foarte greu, în ultimele trei minute. Astăzi, echipa din Ploieşti a fost net superioară. Viaţa merge însă înainte. Sper să reuşim să strângem toată echipa pentru meciurile următoare”, a declarat Liviu Andrieş.

Victoria echipei oaspete este una meritată, doar că spectacolul handbalistic a fost umbrit de prestaţia de amatori a brigăzii de arbitri. Acesti doi flueraşi nu au înţeles că nu ei sunt actorii principali, dar au ţinut să iese în evidenţă şi să strice atmosfera plăcută de la Târgu Jiu. Gafele lor au iritat sutele de suporteri veniţi la sală să urmărească un spectacol handbalistic, din păcate stricat de cei doi arbitri.

Dacă această echipă este la început de drum, nu înseamnă că spectatorii din tribune nu cunosc acest fenomen. Cei care vin în tribună sunt buni cunoscători ai fenomenului, pentru că au avut parte de handbal la cel mai înalt nivel la Târgu Jiu.
Purtătorii de fluier au reuşit să facă praf şi meciul de azi, după ce în urmă cu câteva zile au mai stricat un meci. Întrebarea este oare câte meciuri trebuie să mai facă praf astfel de indivizi ca să fie suspendaţi şi trimişi la reciclare? Întrebăm pentru că munca jucătoarelor, a antrenorilor şi a celorlalţi din club este pusă realmente în pericol de astfel de prestaţii de toată jenă, iar spectatorii sunt îndepărtaţi de sălile de joc. Nu era necesară o astfel de manieră execrabilă de arbitraj, pentru că echipa oaspete putea câştiga şi fără deciziile neinspirate ale celor doi.

Pentru CSM Târgu Jiu au marcat Cristina Predoi 6g, Andreea Olariu 4g, Mădălina Olariu 3g, Ioana Stanca 2g, Andreea Rotaru 1g, Gabriela Frunză 1g, Florina Toader 1g. CSM Târgu Jiu rămâne şi după această etapă pe locul trei în clasment cu 27 de puncte.

„Obligatoriu trebuie să câştigăm următoarele două meciuri. Trebuie să le câştigăm pentru a ne consolida locul trei, pe care oricum nu avem cum să-l mai pierdem, dar trebuie să câştigăm cele două meciuri, pe de o parte, pentru moralul nostru, iar pe de altă parte suntem obligaţi şi pentru publicul minunat care a fost si astăzi alături de noi”, a declarat Liviu Andrieş, referitor la următoarele două meciuri din campionat.

Etapa următoare, formaţia gorjeană va juca tot pe teren propriu, pe 7 martie, cu CSU Târgovişte, iar în etapa intermediară, pe 11 martie, tot la Târgu Jiu, CSM-ul va da piept cu Naţional Râmnicu Vâlcea.

Comment here