Baschet

Grupa Albastră / Etapa a-II-a / CSM Sighetu Marmației – CSM Târgu Jiu 79-84 / Victorie extrem de importantă pentru CSM / Claudiu Alionescu: Dorința și efortul băieților pentru victorie s-au dovedit decisive în acest meci, iar pentru asta trebuie felicitaţi

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu a câştigat pe terenul formaţiei CSM Sighetu Marmaţiei. Gruparea gorjeană, antrenată de Claudiu Alionescu, s-a impus cu 84-79, într-un meci din etapa a-II-a din Grupa Albastră.

În lupta pentru un loc mai bun în Grupa Albastră şi practic, pentru a rămâne în Liga Naţională, CSM Târgu Jiu a repurtat o victorie extrem de importantă în economia finală a clasamentului. Echipa antrenată de Claudiu Alionescu a plecat în nordul ţării cu un singur gând: victoria. Victorie, pe care baschetbaliştii gorjeni şi-au adjudecat-o la capătul unei partide extrem de disputată.

Fără Darien McClain, nerefăcut după o accidentare, şi fără Adi Roşu, accidentat la Cupa României 3×3, CSM Târgu Jiu a început în forţă meciul cu echipa din Sighet. Gorjenii au câştigat primul sfert cu 25-19. Mult întărită faţă de precedenta partidă dintre cele două echipe, formaţia din Sighet a echilibrat meciul. Echilibru consemnat în sfertul doi, care s-a încheiat la egalitate, 24-24. CSM Târgu Jiu a intrat la vestiar cu avantajul de şase puncte obţinut în sfertul de debut al meciului, scor 49-43.

Reveniţi de la cabine şi mai hotărâţi să tranşeze victoria în favoarea lor, elevii lui Claudiu Alionescu şi-au mărit ecartul pe tabelă şi au încheiat sfertul trei cu 22-14, avantaj care s-a dovedit decisiv în stabilirea echipei câştigătoare. Astfel, la intrarea în ultimul act, tabela indica 71-57 în favoarea gorjenilor. Ultimul sfert a fost adjudecat de gazde, care au forţat revenirea, dar baschetbaliştii lui Alionescu au găsit de fiecare dată soluţiile cele mai bune pentru a rămâne în avantaj. Scor final 84-79 pentru CSM Târgu Jiu, care îşi ia astfel şi revanşa după partida pierdută la Sighet în prima fază a competiţiei.


„A fost un meci de care sincer m-am temut puțin, pentru că veneam după o pauză destul de lungă fără jocuri în picioare. În plus, pe teren propriu, Sighet, este o echipă incomodă. Dorința și efortul băieților pentru victorie s-au dovedit decisive în acest meci, iar pentru asta trebuie felicitaţi. În mare parte am respect planul tactictic pe care ni l-am impus, mai ales în sfertul 1 și 3. În sfertul 2 și 4 am avut totuși câteva căderi, care ne puteau costa destul de mult pe final”, a declarat imediat după meci, Claudiu Alionescu.

După rezultatele din această rundă, în care s-au impus atât CSM Târgu Jiu, cât şi Athletic Constanţa, ecuaţia locului doi pentru formaţia gorjeană pare a fi rezolvată definitiv. Mai mult, antrenorul gorjean ţinteşte locul 1 în grupă. Urmează derby-ul Grupei Albastre cu Athletic Constanţa.

„Ne bucuram astăzi și mâine de victorie, iar de luni revenim în sală. Constanţa a câștigat astăzi la Ciuc, astfel ca situația locului doi este rezolvată. Acum, ne așteaptă un meci decisiv pentru primul loc”, a declarat Claudiu Alionescu.

Bucuria este cu atât mai mare, cu cât victoria de astăzi a CSM-ului este prima reuşită în istoria întâlnirilor oficiale disputate la Sighet de o echipă din Târgu Jiu. Şi ACS Târgu Jiu a jucat în două sezoane la rând pe terenul Sighetului şi a pierdut de fiecare dată.

Camil Berculescu, într-o dispoziţie bună de joc, a fost cel mai bun marcator al gorjenilor, cu 16 puncte. El a fost urmat pe lista marcatorilor de Alin Borşa, cu 15 puncte. Pivotul sârb al CSM-ului, Stefan Andrejevic a contribuit cu 12p, iar canadianul Y. Dalembert a marcat 11 puncte. Puncte extrem de importante în economia finală a jocului au marcat şi Alexandru Berca(9p), Jovan Djurasevic(6p), Alin Andrieş(7p) şi Răzvan Bratoloveanu(8p).

Pentru formaţia gorjeană urmează alte două deplasări. Pe 7 martie, cu Athletic Constanţa, liderul Grupei Albastre, iar pe 14 martie, cu Miercurea Ciuc. Pe teren propriu, CSM Târgu Jiu va juca în etapa a-V-a, pe 28 martie, practic returul cu CSM Sighetu Marmaţiei.

Comment here