Handbal

Etapa a-XIV-a Divizia A Seria C/ Dacia Mioveni – CSM Târgu Jiu 27-20 / Liviu Andrieş: A fost un meci extrem de disputat. În repriza a doua ne-am ridicat la nivelul gazdelor şi chiar le-am depăşit în multe momente

Echipa de handbal feminin senioare a CSM Târgu Jiu a pierdut pe terenul liderului, Dacia Mioveni. Într-un meci contând pentru etapa a-14-a din Seria C a Diviziei A, echipa din Mioveni s-a impus cu 27-20.

Sala Sporturilor din Trivale a găzduit un meci extrem de disputat între liderul la zi, Dacia Mioveni şi ocupanta locului 3 în serie, CSM Târgu Jiu.

A fost un meci cu două reprize diametral opuse. Prima parte a jocului a fost dominată clar de echipa din Mioveni, care la capătul reprizei avea un avantaj consistent pe tabelă, 15-6, avantaj care a cântărit decisiv în economia finală a jocului. Antrenorul Liviu Andrieş a explicat care au fost cauzele evoluţiei sub aşteptări ale echipei sale în prima repriză: pauzele mari între meciurile oficiale ale echipei din Târgu Jiu, întreruperi care le-au scos din ritm pe handbalistele sale, în timp ce echipa din Mioveni a evoluat în Cupa României.

„Din păcate am făcut o primă repriză slabă. S-a văzut lipsa de continuitate datorată întreruperii campionatului și disputarea unui meci din două în două săptămâni,” a fost conluzia lui Liviu Andrieş referitoare la cauzele evoluţiei slabe din prima repriză a CSM-ului.

După duşul rece administrat de echipa gazdă în prima repriză, gorjencele au revenit de la vestiare determinate şă şteargă din impresia lăsată în prima parte a jocului. CSM Târgu Jiu a fost echipa care a condus ostilităţile în partea a doua a meciului. O repriză secundă caştigată de elevele lui Liviu Andrieş cu 14-12, insuficient însă pentru a întoarce soarta jocului. Gorjencele au evoluat mai bine, dar nu au mai putut amenința victoria gazdelor, astfel, formaţia din Mioveni și-au luat revanșa în fața formației gorjene, cea care i-a administrat Daciei singura înfrângere din campionat.

Repriza secundă a fost însă şi extrem de tensionată, cu trei cartonaşe roşii, două pentru CSM Târgu Jiu şi unul pentru echipa gazdă. Un meci care a lăsat urme adânci în ceea ce priveşte efectivul formaţieie din Târgu Jiu pentru etapa viitoare. Două dintre handbalistele lui Liviu Andrieş au văzut cartonaşul roşu: Valentina Toader şi Ioana Bianca Stanca. Cele două ar putea lipsi etapa viitoare. Mai mult, Bianca Stanca a părăsit terenul accidentată, iar Marina Dumanska a primit îngrijiri medicale. De la gazde, Ioana Toader, sora geamănă a Valentinei Toader, a văzut şi ea cartonaşul roşu.

„A fost un meci extrem de disputat. În repriza a doua ne-am ridicat la nivelul gazdelor şi chiar le-am depăşit în multe momente. A fost o repriză secundă aprig disputată, ceva mai agresivă, cu trei cartonaşe roșii, din păcate două pentru noi, la Valentina Toader și Bianca Stanca. Cele două jucătoare s-ar putea să fie suspendate pentru etapa următoare,” a declarat Liviu Andrieş.

Principalele marcatoare ale CSM Târgu Jiu au fost: Cristina Predoi 8 goluri şi Ira Zinatullina, cu 7 goluri. Pe lista marcatoarelor şi-au mai trecut numele Mădălina Olariu 3 goluri, Bianca Stanca 1g şi Valentina Toader 1g.

CSM Târgu Jiu rămâne pe locul 3, cu 27 de puncte. Dacia Mioveni se menține pe primul loc al clasamentului, cu 37 de puncte, urmată de Activ Prahova Ploiești, cu 34 de puncte.

Etapa viitoare, pe 29 februarie, CSM Târgu Jiu va evolua pe teren propriu, cu ocupanta locului doi, Activ Prahova Ploieşti.

Comment here