Baschet

Cupa României 3×3 / CSM Târgu Jiu a obţinut locul 2 la Turneul 3 de calificare / Adi Roşu: Am pierdut în finală, dar rămânem pe primul loc în clasamentul general / Video de la Turneul 3

CSM Târgu Jiu a obţinut locul 2 la Turneul 3 de calificare a Cupei României 3×3. Formaţia gorjeană a pierdut în finala turneului în faţa echipei Athletic Neptun Constanţa. Formaţia de la malul mării s-a impus în ultimul act cu 21-12. CSM Târgu Jiu îşi păstrează locul 1 în clasamentul general de calificare la Tuneul Final.

CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa A, alături de CSM Oradea şi CSM Sighet. Echipa de 3×3 a CSM Târgu Jiu a fost formată din Adrian Roşu, Alexandru Berca şi Andrei Gheorghe şi Remus Răceanu.

În deschiderea Turneului 3, CSM Târgu Jiu s-a impus fără probleme în faţa grupării CSM Sighet, scor 18-11. A urmat apoi meciul doi din grupă, în care CSM Oradea a trecut şi ea de CSM Sighet, scor 14-12. Astfel, meciul dintre CSM Târgu Jiu şi CSM Oradea a devenit derby-ul grupei. A fost un meci extrem de echilibrat, decis pe final, în care gorjenii s-au impus la limită, scor 19-18. CSM Târgu Jiu a câştigat astfel Grupa A şi s-a calificat în sferturile de finală.

În următorul act al competiţiei, gruparea gorjeană a dat peste Sportul Studenţesc. La finalul unui meci foarte disputat, încheiat 21-16, CSM Târgu Jiu şi-a trecut în cont o nouă victorie şi calificarea în semifinalele Turneului 3.

În penultimul act al competiţiei, CSM Târgu Jiu a eliminat o altă echipă din Bucureşti, Dinamo Ştiinţa, o echipă experimentată la nivel de 3×3. Scor 21-14 şi gruparea din Târgu Jiu devine singura formaţie din actuala stagiune a Cupei României care dispută trei finale consecutive în turneele de calificare.

Adrian Roşu, şeful secţieie de baschet a CSM Târgu Jiu, component al formaţiei de 3×3 a făcut o scurtă analiză a Turneului 3, în care gruparea gorjeană a ajuns până în finală.

„Am avut o zi foarte grea, am făcut o schimbare în lot din cauza accidentării lui Alin Borşa, pe care am dorit să-l menajăm pentru meciul cu Sighetu Marmaţiei din campionat. L-am înlocuit cu Remus Răceanu care şi-a făcut pe deplin datoria. Remus s-a încadrat perfect în echipă. Traseul nu a fost unul uşor, în grupe am trecut de Sighet, apoi am reuşit cu greu să învingem Oradea şi să ne calificăm în sferturi. Acolo am dat peste cei de la Sportul Studenţesc. Meci greu cu Sportul, dar am reuşit să trecem mai departe. În semifinale ne-am luptat de la egal la egal cu Dinamo. Am reuşit pe final de meci să ne desprindem cu ajutorul unor recuperări foarte importante ale lui Remus Raceanu. Am profitat de aceste recuperări şi am înscris din spatele semicercului şi astfel ne-am adjudecat victoria. În finală am mers umăr la umăr cu cei de la Constanţa până la jumatatea meciului, moment în care ei au reuşit să se desprindă cu câteva aruncări de la distanţă. Rămânem pe primul loc în clasamentul general, iar acum aşteptăm să vedem ce o să ne rezerve ziua de mâine.”

Rezultate Grupa A

Meci 1CSM Târgu Jiu18Terenul 1Feb 22, 2020
CSM Sighet11Ora 16.00
Meci 2CSM Oradea14Terenul 1Feb 22, 2020
CSM Sighet1216:45
Meci 3CSM Târgu Jiu19Terenul 1Feb 22, 2020
CSM Oradea1817:30

Grupa A – Clasament

#TEAMGPWW %PTS AVGPTS
1.CSM Târgu Jiu22100%18.537
2.CSM Oradea2150%16.032
3.CSM Sighet200%11.523

Comment here