Baschet

Cupa României 3×3 / CSM Târgu Jiu a câştigat Turneul 4 al fazei de calificare / Adi Roşu: Am început mai greu finala, dar ne-am mobilizat şi am câştigat / CLASAMENTUL GENERAL

CSM Târgu Jiu a câștigat Turneul 4 al fazei de calificare din Cupa României 3×3 masculin – ediția 2020. Formația gorjeană a trecut de Athletic Neptun Constanța în finala Turneului 4, scor 21-20.

La prima participare din istoria clubului, care şi-a început activitatea în vara anului trecut, echipa de baschet 3×3 a obţinut o performanţă remarcabilă. CSM Târg Jiu a caştigat două din cele patru turnee de calificre şi a fost finalistă în celelalte două, fiind singura echipă din cele 20 înscrise la startul competiţiei care a jucat toate cele patru finale.

Adrian Roșu, Alin Borşa, Andrei Gheorghe, Alexandru Berca și Remus Răceanu au fost protagoniştii celor patru turnee de la Arena de Baschet din Bucureşti.

Performanţa din Turneul 4 este cu atât mai mare, cu cât a fost obţinută în doar 3 oameni. În meciul doi al zilei, contra celor de la Sibiu, Alex Berca s-a accidentat uşor şi nu a mai continuat turneul. Astfel, CSM Târg Jiu, în formula de trei, cu Adi Roşu, Andrei Gheorghe şi debutantul în Cupa României, Remus Răceanu au reuşit să câştige turneul.

În Turneul 4, CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa A, alături de CSM Galaţi şi CSU Sibiu. În primul meci al grupei, gruparea gorjeană a trecut fără probleme de CSM Galaţi, scor 22-11. A urmat confruntarea cu ardelenii de la CSU Sibiu. CSM s-a impus cu 16-11 şi a caştigat grupa, dar l-a pierdut pe Alex Berca, uşor accidentat. Acesta nu a mai putut continua turneul.

Rămasă fără un om de bază, CSM Târgu Jiu şi-a continuat traseul şi a întâlnit în sferturi Rapid Bucureşti. Gruparea gorjeană a trecut fără emoţii de formaţia din Bucureşti, scor 22-14.

În penultimul act, CSM-ul a trecut relativ uşor de CSU Piteşti. Scor 22-11 şi CSM Târgu Jiu era din nou în finală.

În finala Turneului 4, s-au întâlnit la fel ca la precedentul turneu, CSM Târgu Jiu şi Athletic Neptun Constanţa. Gorjenii şi-au luat revanşa după finala pierdută în Turneul 3, atunci când formaţia de la malul mării s-a impus cu 21-12. De data asta, câştig de cauză a avut formaţia din Târgu Jiu care s-a impus, scor 21-20, la capătul unui meci dramatic.

Adrian Roşu a povestit derularea dramatică a finalei cu Athletic Neptun, o finală în care a avut nevoie de intervenţia medicilor, care i-au „aranjat” la loc degetul luxat, iar în locul său a intrat Alex Berca, şi el cu glezna luxată: „Berca s-a accidentat în al doilea meci din grupă împotriva Sibiului şi astfel am jucat în 3 restul meciurilor. Am fost obosiţi, dar tot am ajuns în finală, pe care am jucat-o imediat după ce am terminat semifinala. Cred că am avut vreo 5-6 minute de pauză, în timp ce Constanţa terminase de ceva vreme meciul din cealaltă semifinală. Era şi normal, am început mai greu meciul. Constanţa ne conducea cu 15-8, am revenit puţin în meci, dar m-am accidentat şi eu -luxaţie de articulaţie interfalangială proximală cu ruptură de aponevroza extensoare a degetului 5 al mâinii stângi- cam aşa a sunat verdictul medicilor. Am fost nevoit să ies din meci, iar în locul meu pentru a arunca libera de care beneficiam, a intrat Alex Berca, cu luxaţie la picior. A marcat libera şi ne-a readus în joc. Între timp, asistenţii medicali mi-au pus degetul la loc. Ne-am mobilizat şi am început cursa de urmărire. Răceanu a reuşit nişte recuperări minune, în timp ce Andrei Gheorghe a marcat uluitor din spatele semicercului şi a dat semnalul revenirii. Am marcat apoi două libere şi am egalat situaţia ep tabelă. Apoi Constanţa a marcat un coş de un punct, iar noi am fost aproape să pierdem mingea, dar din fericire pentru noi, adversarii au fost cei care au scăpat mingea în out. Am început un nou atac şi am fost faultat. 2 libere, ambele transformate. Aşa am încheiat meciul şi am câştigat turneul.”

CSM Târgu Jiu a încheiat seria celor patru turnee de calificare pe primul loc cu 360 de puncte, fiind urmată de Athletic Neptun Constanţa, 320 de puncte şi BCM Argeş Piteşti, cu 254 de puncte. Turneul final va avea loc în luna martie.

Primele 12 clasate s-au calificat la turneul final. Echipele pot solicita organizarea turneului final până la data de 5 martie. Locul de desfășurare al turneului final va fi anunțat pe data de 6 martie. Turneul final se va desfășura în perioada 21-22 martie 2020.

Comment here