Baschet

Etapa 9, LNBM / LIVE Digi Sport 3: Rapid București – CSM Târgu Jiu / Adrian Roșu:”Nu va fi ușor cu Rapid, dar cred că vom veni învingători acasă” 

CSM Târgu Jiu se pregătește pentru un nou duel în Liga Națională. La mijlocul acestei săptămâni, joi, 18 noiembrie, formația gorjeană va juca împotriva celor de la Rapid București. Partida contează pentru etapa a-9-a a LNBM și va fi transmisă în direct de Digi Sport 3 și va începe la ora 19.30.

Formația antrenată de Jordanco Davitkov vrea a treia victorie consecutivă din acest sezon, iar pentru a-și trece un nou succes în cont, trebuie să treacă de Rapid București. Adrian Roșu, expert sportiv, coordonatorul secției de baschet a CSM Târgu Jiu, se așteaptă la un meci greu în Sala Rapid din București, dar este încrezător în forțele echipei gorjene că va putea obține victoria contra rapidiștilor. „Nu va fi ușor cu Rapid, dar cred că vom veni învingători acasă”, ne-a declarat Adrian Roșu, care ne-a acordat un scurt interviu înaintea duelului cu Rapid.

Cum ai trăit primul succes din acest sezon? Prima victorie pentru CSM Târgu Jiu a venit pe terenul unei echipe unde se câștigă greu, la Sibiu. A urmat apoi a doua victorie, contra gălățenilor. Cum a fost cu Galați ?

Adrian Roșu: Mă bucur că am reușit să obținem prima victorie și evident a fost un plus că am câștigat în fața Sibiului, chiar pe terenul lor. Mă bucur că am reușit să obținem și a doua victorie consecutivă. După prima victorie, cea cu Sibiu, i-am văzut pe băieți într-o atmosferă mult mai bună, iar victoria cu Galați a reușit să ne motiveze și mai mult. Echipa din Galați a venit bine pregătită și s-a ținut de noi. Nu am avut în primele 3 sferturi și jumate nici un run concludent, în schimb am reușit să fim în avantaj după fiecare sfert, astfel că ne-am îndepărtat ușor și am reușit să menținem nivelul de joc constant pe toată durata partidei.

Cum ți se pare actuala ediție de campionat?

Adrian Roșu: Campionatul este unul echilibrat. După parerea mea, singura echipă care a făcut un pas înainte este Clujul, poate și Voluntari, restul pare că au făcut un pas înapoi, asta determinând campionatul să fie unul echilibrat și cu atâtea meciuri care se câștigă la limită.

A fost un început mai greu de campionat. Poate CSM să recupereze și să atace locurile de play-off?

Adrian Roșu: Într-adevar, am început mai greu, dar am jucat cu toate echipele de play-off în primele 6 etape. Recunosc, sunt supărat pe înfrângerile cu Dinamo și Timișoara, pentru că, după părerea mea, avem un lot mult mai potent, dar din păcate nu am reușit să avem toate „piesele” disponibile la timp pentru a crea niște relații de joc mai bune. Poate pare arogant, dar nu avem nimic de recuperat, am pierdut meciuri cu echipe puternice din LNBM. Acum urmează echipele care ne interesează pe noi și aici se va decide dacă avem sau nu ce căuta în play-off.

Cum crezi că va fi duelul cu Rapid?

Adrian Roșu: Duelul cu Rapid nu va fi unul ușor, pentru că au jucători buni. Îl cunosc foarte bine pe Javonte Hope și știu că ultimul meci al lui nu a fost cel mai bun, dar îi cunosc calitățile și stiu ce poate face. O altă problemă va fi Jerome Copes, dar per total cred că vom veni învingători acasă.

BASCHET MASCULIN LNBM
ETAPA 9 – JOI 18.11.2021
DIGISPORT3 ŞI FRB TV – Live
ORA 19.30
Sala Rapid Bucureşti
CS Rapid – CSM Târgu Jiu

Comment here