Handbal

Etapa 8 / CSM Târgu Jiu, VICTORIE importantă la Cluj / CSU Cluj Napoca – CSM Târgu Jiu 22-23 (12-14)

CSM Târgu Jiu a înregistrat duminică, 7 noiembrie, o victorie extrem de importantă în lupta pentru promovare în Liga Florilor. Echipa pregătită de Liviu Andrieş şi Andrei Enache a câştigat, la limită, scor 23-22, confruntarea disputată în deplasare, pe terenul contracandidatei U Cluj Napoca şi a ajuns la a şasea victorie consecutivă în campionat. Meciul a contat pentru etapa a-8-a din Divizia A, Seria B. Cu victoria de astăzi, CSM Târgu Jiu a urcat pe locul 2 în serie şi a făcut un pas important în lupta pentru promovare. 

Handbalistele de la CSM Târgu Jiu au plecat la Cluj hotărâte să îşi treacă în cont o nouă victorie şi au început bine meciul cu două goluri venite pe acţiunile finalizate de extrema Bianca Stanca. Gazdele au egalat imediat, dar gorjencele au fost cele care au dictat ritmul în debutul partidei. Sabine Klimek şi Iulia Andrei au făcut 4-2 pentru CSM Târgu Jiu, în timp ce Ira Zinatullina a ţinut echipa gorjeană în avantaj, 7-5 şi 10-9 după 20 de minute de joc. Noua jucătoare a CSM Târgu Jiu, Florenţa Ilie, la primul meci oficial pentru gruparea gorjeană şi-a trecut numele pe lista marcatoarelor, iar tabela indica 12-11 pentru gorjence. Iulia Andrei înscrie de la 7m şi formaţia din Târgu Jiu avea un avans de 3 goluri pe tabelă cu doar câteva secunde înainte de finalul primei părţi. Gazdele au punctat însă la ultima fază din prima repriză, iar CSM Târgu Jiu a intrat la vestiare cu un avans de două goluri pe tabelă, scor 14-12.

Repriza secundă a început cu U Cluj ceva mai insistentă. Clujencele beneficiază de superioritate numerică şi reuşesc să egaleze situaţia pe tabelă, mai mult gazdele trec în avantaj şi conduc cu 15-14. A fost rândul gorjencelor să egaleze, golul egalizator fiind marcat de Iulia Andrei. La jumătatea reprizei secunde, Florenţa Ilie înscrie şi CSM Târgu Jiu îşi reface avansul de două goluri pe tabelă, scor 17-15. Urmează câteva minute grele pentru elevele lui Liviu Andrieş, minute în care U Cluj reuşeşte să înscrie 4 goluri consecutiv şi întoarce rezultatul pe tabelă, 19-17 pentru U Cluj. CSM Târgu Jiu nu cedează şi îşi revine repede. Florenţa Ilie, Ira Zinatullina şi Iulia Andrei readuc formaţia gorjeană în avantaj, scor 20-19 în minutul 56. U Cluj egalează din nou, dar intrate cu multă ambiţie pe teren, Bianca Chiriţă şi Mădălina Olariu duc scorul la 22-20 pentru CSM Târgu Jiu. Clujul aleargă după egalare şi reuşeşte acest lucru cu doar câteva secunde înainte de finalul meciului. CSM Târgu Jiu îşi adună resursele pentru un ultim atac şi Iulia Andrei, trimisă la linia de 7m, găseşte drumul către gol într-o partidă extrem de echilibrată, în care cele două echipe au trecut rând pe rând la conducere pe tabela de marcaj, dar în care CSM-ul din Târgu Jiu a fost mai inspirată la ultima fază a meciului. CSM Târgu Jiu bifează o victorie extrem de importantă, a şasea consecutivă din actuala ediţie de campionat, o victorie care propulsează echipa din Târgu Jiu ca favorită în lupta pentru promovare.

Liviu Andrieş şi-a felicitat jucătoarele pentru modul în care s-au luptat pentru a obţine victoria cu U Cluj.

Liviu Andrieş, antrenor principal CSM Târgu Jiu: „A fost un meci foarte echilibrat pe care pâna la final am reușit să-l câștigăm. Îmi felicit jucătoarele pentru modul în care au abordat partida, pentru felul în care au luptat și pentru că și-au dorit maximum de la acest meci. Este doar un pas către ceea ce ne-am propus. Trebuie sa rămânem modești şi să muncim de două ori mai mult în continuare”.

De la CSM Târgu Jiu s-a remarcat Iulia Andrei cu 6 goluri marcate, urmată de Ira Zinatullina cu 5 goluri şi Sabine Klimek cu 4 reuşite. Florenţa Ilie, nou extremă dreapta a CSM Târgu Jiu, a debutat pentru formaţia gorjeană şi a înscris 3 goluri.

DIVIZIA A, SERIA B
ETAPA 8 / Duminică 07.11.2021
Ora 12.00 – Cluj Napoca
Sala „Horia Demian”
CSU Cluj Napoca – CSM Târgu Jiu
22-23 (12-14)

CSM TÂRGU JIU: Alina Chiuchiatu, Elena Marica Bercu, Cristina Popovici – Bianca Chiriţă 1g, Bianca Stanca 2g, Oana Iordache, Andreea Olariu, Florentina Toader, Mădălina Olariu 2g, Ira Zinatullina 5g, Gabriela Frunză, Florenţa Ilie 3g, Iulia Andrei 6g, Ioana Toader, Sabine Klimek 4g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache.

CSM Târgu Jiu va juca etapa viitoare, pe 14 noiembrie, pe teren propriu, cu CS L Rebreanu Turda. 

 

 

Comment here