Baschet

Etapa 7, LNBM / CSM Târgu Jiu, VICTORIE pe terenul Sibiului / CSU Sibiu – CSM Târgu Jiu 80-87

CSM Târgu Jiu a înregistrat prima victorie din actuala ediţie de campionat a Ligii Naţionale. Miercuri, 3 noiembrie, într-un meci contând pentru etapa a-7-a din LNBM, formaţia gorjeană s-a impus, în deplasare, pe terenul echipei CSU Sibiu, scor 87-80. 

Jordanco Davitkov a început meciul din Ardeal cu următorul „5”: Porter Troupe, Kevin Allen, Brandon Sly, Stefan Glogovac şi Octavian Ilie. Baschetbaliştii grupării gorjene au intrat hotărâţi pe parchetul Sălii „Transilvania” din Sibiu pentru a obţine un rezultat pozitiv, doar că bilanţul din primele etape apăsa greu pe chipurile jucătorilor, dar şi a celor din staff-ul tehnic al echipei. S-a văzut acest lucru în primele secvenţe ale meciului când echipa gazdă s-a instalat la conducere pe tabelă. Sibienii au început cu un 9-2 după primele trei minute de joc. Gorjenii şi-au revenit însă la timp. Coordonaţi de pe margine de antrenorul Davitkov şi din teren de căpitanul Porter Troupe, jucătorii CSM-ului au început să fie mult mai concentraţi, atât în plan ofensiv, cât şi defensiv şi în doar câteva minute, Stefan Glogovac, Kevin Allen şi Porter Troupe au întors scorul pe tabelă şi CSM s-a distanţat la 5 puncte, scor 20-15. Sibiul se apropie la o posesie, scor 20-17, dar Porter Troupe înscrie de la mare distanţă şi primul sfert se încheie cu CSM Târgu Jiu în avantaj, 23-17.

Actul secund a debutat cu formaţia gazdă în forţă, care reuşeşte să revină la conducere pe tabela de marcaj, scor 28-26 şi 29-28. CSM Târgu Jiu revine repede la cârma jocului. Malik Morgan, Kevin Allen şi Stefan Glogovac duc scorul la 38-31 pentru gruparea gorjeană. Sibiul nu cedează şi strânge scorul la 38-35. Căpitanul gorjenilor, Porter Troupe, conduce ultimul atac al sfertului doi şi înscrie de la distanţă, un coş de 3p „marca” Porter Troupe. Sfertul doi se încheie la egalitate, 18-18, dar CSM Târgu Jiu intră la vestiare cu un avans de 6 puncte obţinut din primul act, scor 41-35. 

La reluare, CSM începe bine şi Titus Nicoară punctează pentru 43-35. Kevin Allen măreşte ecartul formaţiei gorjene la 10p, scor 47-37, iar Brandon Sly duce scorul la 52-43. Sfertul trei este unul spectaculos, Sibiul se apropie la doar patru puncte, scor 54-50, dar Titus Nicoară înscrie de 3p şi menţine liniştea în tabăra gorjeană. Linişte care nu a durat prea mult, pentru că sibienii se apropie la doar un singur punct, scor 59-58, dar vine rezolvarea de 3p a lui Brandon Sly şi CSM se menţine în avantaj, scor 62-58. Porter profită de un „tehnic” arătat băncii sibiene, în timp ce Nicoară ajunge şi el la linia de libere şi înscrie ambele aruncări. Sfertul trei se încheie la egalitate, 24-24, iar la general, CSM Târgu Jiu îşi menţine avansul de 6p obţinut în actul de debut, scor 65-59.

Ultimul act începe cu Stefan Glogovac şi Brandon Sly la finalizare şi tabela indica 72-63. Reuşita de 3p a lui Malik Morgan de la mijlocul sfertului patru duce scorul la 75-63 şi CSM începea să simtă gustul primei victorii din campionat. Gazdele vor parcă să strice socotelile gorjenilor şi se apropie ameninţător la doar 3p, scor 83-80, cu 40 de secunde înainte de finalul meciului. Finalul partidei este mai bine gestionat de CSM Târgu Jiu, un final în care experienţa lui Porter Troupe şi-a spus cuvântul. Trimis în două rânduri la linia de libere, căpitanul CSM-ului înscrie şi formaţia gorjeană câştigă ultimul act cu 22-21, dar cel mai important, CSM pleacă de la Sibiu cu o victorie extrem de importantă, prima din actuala stagiune a LNBM. Scor final, CSU Sibiu – CSM Târgu Jiu 80-87.

Adrian Roșu, coordonatorul secției de baschet a CSM Târgu Jiu, bucuros că formația gorjeană a triumfat la Sibiu și-a felicitat echipa pentru primul succes stagional.

Adrian Roșu, expert sportiv, coordonator secția de baschet a CSM Târgu Jiu:”Mă bucur că am reușit prima victorie în campionat. Toți știm valoarea echipei din Sibiu și toți știm că startul lor de campionat nu a fost cel dorit. Am avut un meci foarte greu și poate că dacă echipa din Sibiu ar fi avut lotul complet și nu ar fi avut probleme de efectiv și meciul ar fi avut poate altă balanță. Important este că am reușit să câștigăm. Îmi felicit echipa pentru dăruirea de care a dat dovadă și sunt convins că această victorie ne va ajuta foarte mult în perspectiva meciurilor care vor urma”.

Porter Troupe a fost cel mai bun om al CSM Târgu Jiu. Americanul a totalizat 22p, 2 recuperări şi 3 pase decisive. Evoluţii excelente au avut şi Stefan Glogovac cu 17p, Kevin Allen cu 15p, dar şi Malik Morgan cu 14p şi Brandon Sly cu 12p. Pe lista marcatorilor şi-a trecut numele şi Titus Nicoară care a reuşit 7p, dar care a făcut şi o apărare foarte bună, reuşind şi 8 recuperări. Ahmed Bashir nu a fost folosit în această confruntare, fiind nerefăcut după o accidentare. 

Iată ce ne-a declarat imediat după meci antrenorul principal al echipei noastre. 

Jordanco Davitkov, antrenor CSM Târgu Jiu: „Am făcut un meci bun. Ca să câștigi la Sibiu este nevoie să joci bine, iar noi am făcut un meci bun. Am controlat meciul în mare parte și asta ne-a adus victoria la final. Diferenţa în acest meci a făcut-o apărarea noastră, mai ales în prima repriză, când am reușit să-i oprim pe principalii lor marcatori, Tamulis și McGrew, la 4 şi 2 puncte. Am făcut un meci bun şi în plan ofensiv și am înscris 87 de puncte pe terenul Sibiului. Sunt mulțumit după prima victorie, am spus de la început că avem o echipă bună. Am avut și ghinionul unui program foarte greu, dar acum vom avea niște meciuri oarecum mai ușoare și sperăm să jucăm mai bine de la meci la meci. Vom juca cu ceva mai puţină presiune și cu mai multă încredere. Ne asteaptă acum un program ceva mai lejer, nu ușor, pentru că nu există meciuri ușoare. Sperăm ca în următoarele partide să reușim să adunăm cât mai multe victorii.”

BASCHET MASCULIN LNBM
ETAPA 7 – MIERCURI 03.11. 2021
DIGISPORT ŞI FRB TV – Live
ORA 17.30 – Sala Sporturilor „Transilvania” din Sibiu
BCU Sibiu – CSM Târgu Jiu
80-87(17-23,18-18,24-24,21-22)

CSM Târgu Jiu: Porter Troupe 22p, Stefan Glogovac 17p, Kevin Allen 15p, Malik Morgan 14p, Brandon Sly 12p, Titus Nicoară 7p, Octavian Ilie, Camil Berculescu, Mihai Bădiţa, Alexandru Berca, Andrei Gheorghe, Ahmed Bashir. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Etapa viitoare CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu cu CSM Galaţi. Meciul din etapa a-8-a a LNBM este programat pentru data de 13 noiembrie 2021.

 

Comment here