Baschet

Etapa 7, LNBM / Miercuri, 3 noiembrie, ora 17.30, LIVE pe Digi Sport 3 / CSU Sibiu – CSM Târgu Jiu / INTERVIU Camil Berculescu

CSM Târgu Jiu îşi continuă seria meciurilor din actuala stagiune a Ligii Naţionale cu o partidă în deplasare împotriva echipei CSU Sibiu. Baschetbaliştii gorjeni au plecat la Sibiu motivaţi să facă un meci bun şi să scoată un rezultat pozitiv din confruntarea cu echipa din Ardeal. Meciul din Sala „Transilvania” contează pentru etapa a-7-a din LNBM şi poate fi urmărit în transmisiune directă pe canalul Digi Sport 3 cu începere de la ora 17.30.  

Motivat să obţină un rezultat bun este şi Camil Berculescu. Refăcut după o accidentare, baschetbalistul gorjean a revenit pe parchet etapa trecută, atunci când CSM Târgu Jiu a jucat, pe teren propriu, cu U BT Cluj Napoca. Camil, care a avut o evoluţie bună împotriva echipei din Cluj, speră ca CSM Târgu Jiu să joace un baschet de la calitate la Sibiu şi să contabilizeze prima victorie din acest sezon.

Înainte de confruntarea de pe Cibin, Camil a vorbit despre începutul de campionat, despre accidentarea sa, revenirea pe teren, dar şi despre meciul cu CSU Sibiu.

Camil, un început greu de campionat pentru CSM Târgu Jiu. Meciuri cu adversari puternici, dar în care aţi fost foarte aproape de victorie, în două rânduri, cu Dinamo şi Timişoara. Cum ai caracteriza acest început de sezon?

Camil Berculescu: Un început greu, neaşteptat. Pe lângă greutăţile întâmpinate, inerente în această perioadă de pandemie, fiecare jucător a dat tot ce a putut. Nu ne-am culcat pe o ureche, toată echipa a dat tot ce a putut. Puteam să obţinem două victorii, dar nu cedăm, mergem mai departe şi sunt convins că vin şi rezultatele bune. La începutul unui campionat aparenţele mai înşală.

Începutul de sezon a fost unul greu şi pentru tine. Ai avut parte de o accidentare care te-a ţinut departe de teren câteva meciuri. Cum a fost perioada asta pentru tine?

Camil Berculescu: Într-adevăr, în fiecare zi mă întampina o nouă încercare, dar nu mă plâng, pentru că aşa este viaţa, este frumoasă. Eu am avut şi am deplină încredere în mine şi în corpul meu. Am ştiut că totul o să fie bine, era doar o chestiune de timp. Putea fi mai uşoară perioada de recuperare, dar mă bucur că sunt bine şi că pot activa.

Ai revenit în forţă cu U Cluj. Ai fost trimis în teren şi ai avut câteva minute de excepţie. Cum a fost meciul cu U Cluj?

Camil Berculescu: Într-adevăr, am intrat echilibrat din toate punctele de vedere, m-am simţit foarte bine, de altfel vreau să menţionez că am tratat adversarul ca pe oricare altul, indiferent de palmaresul său. Nu am fost motivat în plus datorită faptului că sunt un produs al Clujului sau că am jucat împotriva fostei mele echipe, eu am fost motivat de dorul, de dorinţa de a fi pe teren.

Cum vezi duelul cu Sibiu? O echipă care nu pare a fi la fel de puternică ca în precedentele ediţii de campionat. Putem spera la un rezultat pozitiv acolo?

Camil Berculescu: Este adevărat că Sibiul nu arată ca în anii trecuţi, dar asta nu înseamnă că nu este o echipă puternică. Acolo, la Sibiu, sunt jucatori şi oameni care chiar ştiu baschet. Nu putem să ne bazăm pe faptul că, din punct de vedere valoric, nu este aceeaşi echipă ca în anii precedenţi. Noi trebuie să jucam cel mai bun baschet al nostru şi să obţinem victoria.

Ce obiective ţi-ai trasat pentru acest sezon?

Camil Berculescu: Să fiu sănătos, să fiu consistent, să fiu eficient şi împreună cu echipa să realizăm ceea ce ne-am propus.

Din nou fară spectatori. Strict vorbind de meciul de la Sibiu, poate fi un avantaj.

Camil Berculescu: Din păcate pentru spectacolul baschetbalistic se joacă fără spectatori. Pentru noi este un plus faptul că la Sibiu se joacă fără spectatori. Ştim reputaţia galeriei ardelenilor. Am observat că această galerie i-a ajutat semnificativ pe jucătorii de la Sibiu în foarte multe momente ale jocului, mai ales în momentele cheie. Mie personal îmi pare rău că se joacă fără spectatori, pentru că e un sentiment diferit, un minus de adrenalină. Lipsa fanilor aduce un gust amar tuturor.

 

Comment here