Handbal

Un nou transfer de senzație la CSM Târgu Jiu. Florența ILIE a semnat cu gruparea gorjeană

Extrema dreaptă Florența Ilie este noua jucătoare a CSM Târgu Jiu. Oficialii grupării gorjene au reușit un nou transfer important la nivelul echipei de handbal feminin în perspectiva luptei pentru promovare în Liga Florilor. Florența Ilie(25 de ani) are în palmares un titlu mondial cu echipa sub 18 ani a României în 2014 și o medalie de bronz cu echipa de tineret a României în 2016. A jucat în Liga Florilor pentru HCM Slobozia și U Cluj Napoca. Noua componentă a formației gorjene vine de la CS Activ Prahova Ploiești și a semnat pentru un sezon cu echipa antrenată de Liviu Andrieș și Andrei Enache. Debutul oficial pentru CSM Târgu Jiu este așteptat pentru duminică, la Cluj, atunci când CSM Târgu Jiu va juca cu U Cluj.

„Am ales CSM Târgu Jiu pentru  proiectul handbalistic de aici, pentru echipa de aici sau mai bine zis pentru familia care este aici, dar și pentru seriozitatea de care au dat dovadă cei din conducerea clubului atunci când am discutat despre venirea mea la Târgu Jiu. Aștept cu nerăbdare să pun umărul la îndeplinirea obiectivelor. Am venit la Târgu Jiu cu gândul să promovăm. Știu că este un drum lung, dar vom lua fiecare meci în parte și sper să facem partide cât mai bune care să se concretizeze cu puncte în clasament”, au fost primele declarații ale Florenței Ilie la sosirea la Târgu Jiu.

Florența Ilie s-a alăturat lotului gorjean din această săptămână și cel mai probabil va debuta într-un meci oficial pentru CSM Târgu Jiu în deplasarea de duminică, de la Cluj. La sosirea ei la Târgu Jiu, handbalista ne-a acordat un interviu în care a vorbit despre obiectivele sale la noua echipă, dar și de meciul de la U Cluj, unde va juca împotriva fostei sale echipe.

Liviu Andrieș, antrenorul principal al echipei de handbal este convins că Florența Ilie, jucătoare cu multe meciuri în Liga Florilor, va aduce un plus de experiență în cadrul formației gorjene.

 

Florența Ilie, deși născută la București, s-a mutat de mică cu familia la Mihăilești, acolo unde a început handbalul la vârsta de 11 ani, la echipa Școlii Generale din Mihăilești, Giurgiu. S-a îndrăgostit foarte repede de acest sport, handbalul, așa cum ne-a spus chiar ea. A urmat cursurile Colegiul Tehnic Media din București, unde a avut parte și de prima legitimare, iar la vârsta de 17 ani a jucat, cu dublă legitimare, pentru CSU Știinta București. În 2003 a venit și prima convocare la lotul național de junioare al României, cu care anul următor, în 2014, a adus handbalului românesc titlul de Campioană Mondială. Echipa României a devansat Germania în finala din Macedonia, scor 32-21. Ca urmare a acestei performanțe, Florența Ilie, a fost desemnată cetățean de onoare al orașului Mihăilești.
Florența Ilie și-a încheiat junioratul la Școala 181 București și a trecut la echipa de senioare a Științei București pâna în anul 2016. Performanțele Florenței Ilie au continuat și în 2016. A fost chemată la lotul național de tineret al României, cu care a câștigat medalia de bronz în Rusia la Campionatul Mondial de Tineret. După această nouă performanță a fost transferată, sub formă de împrumut, de Dinamo București, echipă la care a evoluat un sezon. În 2017 s-a reîntors la Știința București, la echipa de la care s-a lansat spre loturile naționale. 

În vara anului 2017 a fost convocată la echipa națională de senioare a României. A jucat pentru România, în calificări, cu Austria, la Oradea, iar câteva zile mai târziu a participat la un stagiu de pregătire cu naționala la Barcelona. În 2019 a semnat cu HCM Slobozia, echipă la care a debutat în Liga Florilor. În 2020 a semnat cu o altă echipă de primă ligă, cu U Cluj-Napoca.

Florența Ilie a absolvit masterul în organizare și conducere în sport în cadrul Universității din Pitești și pentru a fi mai aproape de Universitate a ales să semneze cu CS Activ Ploiești, echipă de la care a ajuns la Târgu Jiu.

Nume: Florența Ilie 
Data nașterii: 21.07.1996
Loc: București
Post: Extremă dreapta

Comment here