Baschet

Etapa 5 LNBM / CSM Târgu Jiu pierde cu SCM Timişoara, scor 64-69 / Titus Nicoară, debut pentru formaţia gorjeană

CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea cu SCM Timişoara, scor 64-69, într-un meci contând pentru etapa a-5-a din Liga Naţională de Baschet Masculin. Titus Nicoară a debutat pentru CSM Târgu Jiu în acest meci. 

În prezenţa unui public destul de numeros prezent în Sala Sporturilor, Jordanco Davitkov a trimis următorul „5” în teren: Porter Troupe, Kevin Allen, Malik Morgan, Stefan Glogovac şi Octavian Ilie. Startul de meci a fost favorabil echipei gorjene. Kevin Allen şi Malik Morgan au făcut repede 7-0. Darrion Strong a dat replica, dar Kevin Allen a făcut 9-2. Oaspeţii au câteva acţiuni bune şi trec în avantaj după reuşitele lui Nikola Gajic şi Milos Komatina, 9-13, iar antrenorul gorjenilor cere time-out. La reluare, Jordanco Davitkov face schimbare şi-l trimte în teren pe Titus Nicoară, care debutează pentru CSM Târgu Jiu. Câteva secunde i-au trebuit lui Titus Nicoară să-şi facă simţită prezenţa pe teren. După un asist de excepţie de la Porter Troupe, Nicoară şi-a trecut în cont primele puncte pentru CSM Târgu Jiu. Malik Morgan a punctat de la distanţă şi CSM s-a apropiat la doar o posesie de Timişoara, scor 16-18, dar Darrion Strong înscrie şi stabileşte scorul primului act, 16-20.

În sfertul doi, căpitanul Porter Troupe şi Malik Morgan dau semnalul revenirii şi formaţia gorjeană egalează situaţia pe tabelă, scor 23-23. Kevin Allen şi Stefan Glogovac se descurcă bine sub panou, dar principalul pericol din tabăra Timişoarei, Darrion Strong duce Timişoara la trei puncte distanţă, scor 27-30. Ultimul atac din actul doi aparţine CSM Târgu Jiu, dus de Porter Troupe până la capăt. Căpitanul gorjenilor înscrie de 3p şi ridică sala în picioare. CSM Târgu Jiu se impune în sfertul doi cu 14-10, iar la general tabela indica egalitate, scor 30-30.

La reluarea meciului, baschetbaliştii pregătiţi de Jordanco Davitkov încep bine şi trec în avantaj după un coş cu fault la Brandon Sly, scor 33-32, iar Nicoară punctează pentru 35-34. Timişoara revine însă în atac şi se desprinde din nou, scor 35-40. Davitkov cere time-out, iar la reluare Kevin Allen şi Titus Nicoară strâng scorul la o posesie, 40-42. Oaspeţii se duc la 6 puncte distanţă pe tabelă, 40-46, dar Porter Troupe şi Malik Morgan, ambii cu reuşite de 3p egalează situaţia pe tabelă, 46-46. Timişoara a dat replica prin Nikola Gajic, tot de 3p, pentru 46-49. Nicoară nu poate fi oprit sub panou şi scorul devine 48-49. Finalul sfertului trei îi aparţine, din nou, lui Porter Troupe, care punctează de la distanţă şi readuce CSM Târgu Jiu în avantaj. Gorjenii câştigă sfertul 3 cu 21-19, iar la general, CSM Târgu Jiu avea, înainte de actul decisiv, 51-49.

CSM Târgu Jiu începe bine şi ultima parte a meciului, cu Kevin Allen la finalizare în două rânduri şi gorjenii aveau 55-51 pe tabelă. Timişoara ţine aproape, dar Brandon Sly face 59-56, iar Malik Morgan mentine CSM in avantaj 61-58. Două momente de inspiraţie ale timişoreanului Ivan Lilov, care punctează de la distanţă şi formaţia oaspete trece în avantaj, 61-64, iar Olah duce Timişora la 7p pe tabelă, scor 61-68. Brandon Sly reuşeşte un coş de 3 puncte, pentru 64-68, şi CSM Târgu Jiu începea să spere din nou la un rezultat pozitiv, dar până la final elevii lui Davitkov nu mai reuşesc să puncteze. O face Gajic pentru echipa oaspete de la linia de libere, care şi stabileşte scorul final, 64-69.

Malik Morgan a reușit 17 puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive, Kevin Allen a adăugat 15 puncte, 15 recuperări, iar Porter Troupe a terminat cu 14 puncte. Titus Nicoară a debutat pentru CSM Târgu Jiu în acest meci. El a avut 8 puncte, 7 recuperări și 2 intercepții în 22 minute de joc, încheind partida cu 80% la aruncări și a avut un indice de 14 la eficiență. Ahmed Bashir a absentat d ela cest meci, el fiind accidentat.

BASCHET MASCULIN LNBM
ETAPA 5 – Sâmbătă 23.10. 2021
FRB TV – Live

ORA 19.00 – Sala Sporturilor Târgu Jiu
CSM Târgu Jiu – CS SCM OHMA Timișoara 64-69 (16-20, 14-10, 21-19, 13-20)

CSM TÂRGU JIU: Kevin Allen 15p, Brandon Sly 8p, Porter Troupe 14p, Titus Nicoară 8p, Stefan Glogovac 2p, Malik Morgan 17p, Andrei Gheorghe, Mihai Bădiţa, Octavian Ilie, Camil Berculescu, Alexandru Berca, Răzvan Pavel. Antrenor principal: Jordanco Davitkov. Antrenori secunzi: Claudiu Alionescu şi Alexandru Gliga.

Iată ce a declarat imediat după meci antrenorul principal al formaţiei gorjene, Jordanco Davitkov.

La finalul meciului, Dragan Petricevic, antrenorul Timişoarei a avut cuvinte de laudă la adresa formaţiei gorjene. Petricevic a declarat că la Târgu Jiu se câştigă foarte greu şi că CSM Târgu Jiu este schimbată în bine faţă de sezonul trecut.

Etapa următoare, CSM Târgu Jiu va avea parte de un nou meci extrem de dificil. La Târgu Jiu vine campioana în exerciţiu, U BT Cluj Napoca. Meciul este programat pentru 29 octombrie.

Comment here