Baschet

Grupa Albastră/ Etapa I-a / CSM Târgu Jiu – CSM Miercurea Ciuc / 1 februarie, ora 18.30

Echipa de baschet baschet masculin a clubului CSM Târgu Jiu debutează în acest weekend în Grupa Albastră cu un meci pe teren propriu. Sâmbătă, 1 februarie, de la ora 18.30, CSM Târgu Jiu va înfrunta CSM Miercurea Ciuc.

Campionatul Ligii Naționale de Baschet masculin intră în faza a doua, în care CSM Târgu Jiu se regăsește în a treia grupă valorică, Grupa Albastră. Echipa noastră, clasată pe locul șase în prima fază, se va înfrunta cu trei dintre fostele colege din Grupa B: Athletic Constanța, CSM Miercurea Ciuc și CSM Sighetu Marmației. Echipele din această grupă vor continua cu punctele acumulate în prima fază. CSM Târgu Jiu a intrat în faza a doua cu 18 de puncte, fiind devansată de Athletic Constanța, cu 19 puncte. Echipele aflate acum pe ultimele două locuri, CSM Miercurea Ciuc și CSM Sighetu Marmației, încep grupa cu câte 17 puncte fiecare.

Baschetbaliștii antrenați de Claudiu Alionescu încep partea a doua a campionatului cu un meci pe teren propriu împotriva unei echipe, CSM Miercurea Ciuc, pe care a învins-o de două ori în prima parte a campionatului. Băieții noștri se văd obligați să valorifice orice posibilitate de a acumula puncte, iar prima oportunitate este meciul cu Miercurea Ciuc de sâmbătă seară, din prima etapă a Grupei Albastre. Cu susținerea unui public ce devine de la un joc la altul mai atașat de echipă, elevii lui Claudiu Alionescu pot tranșa încă o dată în favorea lor disputa cu formația din Miercurea Ciuc și pot lua o opțiune serioasă pentru menținerea în Liga Națională.

„Începem faza a doua a campionatului împotriva unui adversar cu care ne luptăm direct pentru menținerea în prima ligă. Chiar dacă am reușit o dublă victorie împotriva lor în prima fază, acum se anunță un meci disputat pe care suntem nevoiți să-l jucăm doar la victorie. Echipa din Miercurea Ciuc va veni cu siguranță să lupte, dar noi va trebui să luptăm și mai tare. Ne-am pregătit foarte bine în aceasta săptămână, iar cu publicul alături de noi, cred că putem face un meci foarte bun. Vom beneficia de aportul lui Dalembert la acest meci, dar și de revenirea lui Djurasevic, astfel că vom avea lotul aproape complet. Încă o dată trebuie să le mulțumesc sponsorilor dar și conducerii clubului pentru eforturile depuse ca acești doi jucători să poată evolua”, a declarat Claudiu Alionescu.

În partea a doua a campionatului Claudiu Alionescu se poate baza și pe serviciile lui Yohanny Dalembert. Noul pivot al CSM Târgu Jiu ar putea debuta în meciul de sâmbătă cu Miercurea Ciuc.

„Dalembert este un jucator de poziție 5, cu ceva experiență în baschetul european. Un jucător care cu siguranță își va face simțită prezența mai ales pe faza defensivă unde încă mai avem unele lacune. S-a integrat destul de bine și cred că va fi un plus pentru noi”, a spus Claudiu Alionescu despre noul jucător al echipei gorjene.

Comment here