Baschet

Grupa Albastra / Etapa I-a / CSM Târgu Jiu – CSM Miercurea Ciuc 85-77 (17-22, 20-17, 23-18, 25-20). Baschetbaliștii, debut cu dreptul în Grupa Albastră

Debut cu dreptul în Grupa Albastră pentru CSM Târgu Jiu. Formația antrenată de Claudiu Alionescu s-a impus în fața echipei CSM Miercurea Ciuc, scor 85-77. La formația gazdă a debutat și canadianul Yohanney Dalembert.

În prima etapă din faza a doua a campionatului, gruparea gorjeană a înregistrat o victorie extrem de importantă în fața unei echipe, CSM Miercurea Ciuc, cu care formația gorjeană sa află în luptă directă pentru a rămâne în Liga Națională. Fără pivotul sârb Stefan Andrejevic, nerefăcut după o accidentare, dar cu noua achiziție, Yohanny Dalembert, trimis pe parchet încă din primul minut, CSM Târgu-Jiu a început mai slab meciul. Oaspeții s-au instalat la cârma  jocului și au câștigat primul sfert, scor 22-17. Elevii lui Alionescu au echilibrat disputa și au reușit să-și adjudece sfertul doi cu 20-17, însă insuficient pentru a trece la conducere, astfel că la pauza mare, gruparea ciucană a intrat la vestiare cu un avantaj  de o posesie, scor 39-37.

Cu puțin înainte de pauza mare, toată lumea a trecut prin momente de panică la accidentarea americanului Darien McClain. În încercarea de a recupera o minge, conducătorul de joc al CSM Târgu-Jiu a fost bruscat de un adversar și a căzut extrem de rău pe spate. Acesta a fost transportat mai mult pe brațe la cabinetul medical din incinta sălii unde i s-au acordat îngrijiri medicale. McClain nu a mai putut continua meciul.

Repriza secundă a aparținut echipei gorjene. Reveniți mult mai concentrați la joc și mult mai determinați de la vestiare, elevii lui Alionescu au preluat conducerea și nu au mai cedat până la final. A fost o repriză secundă în care reușitele gorjenilor au ridicat publicul în picioare. Oaspeții au avut câteva încercări de a reveni în joc, însă, de fiecare dată, jucătorii echipei gazdă au găsit soluții pentru a păstra avantajul pe tabelă. Scor final 85-77 pentru CSM Târgu-Jiu.

La finalul meciului, jucătorii echipei gorjene au făcut o poză de grup pentru a sărbători victoria. La un moment dat a apărut de la vestiare și americanul Darien McClain. În aplauzele colegilor și ale spectatorilor rămași în sală, ușor schiopătând, dar cu o durere vizibilă de spate, acesta a venit pe picioarele lui, semn că accidentarea nu-l va ține departe de echipă.

Cel mai bun marcator al gorjenilor a fost Alin Andrieș, care a totalizat 18 puncte, 3 recuperări și 2 asisturi. Revenit pe parchet după o absență destul de lungă, sârbul Jovan Djurasevic a făcut un meci excelent. Acesta a reușit 15 puncte, 12 recuperări și 9 pase decisvie, fiind cel mai eficient jucător al CSM Târgu Jiu. Alin Borșa și-a trecut în cont 14 puncte, Camil Berculescu 14 puncte, Adrian Roșu a marcat 9 puncte, iar Alex Berca, noul căpitan al echipei gorjene, a strâns 5 puncte. Noua achiziție a CSM Târgu Jiu, Yohanny Dalembert a avut o evoluție destul de bună. La debutul său pentru CSM Târgu-Jiu, canadianul a reușit 10 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive.

După primat etapă, lider în Grupa Albastră este Athletic Constanța, care s-a impus cu 101 la 86 în fața echipei din Sighetu Marmației. Pe locul doi este CSM Târgu-Jiu, cu 20 de puncte, iar cele două învinse în prima rundă, grupările din Miercurea Ciuc și Sighetu Marmației, ocupă ultimele locuri, ambele cu câte 18 puncte. Următoarea etapă, CSM Târgu-Jiu va evolua la finalul lunii, pe 29 februarie, în deplasare pe terenul echipei CSM Sighetu Marmației.

Comment here