Handbal

Ekaterina DZHUKEVA, încă două sezoane la CSM Târgu Jiu! Handbalista din Bulgaria a semnat prelungirea contractului cu gruparea gorjeană

Suntem extrem de bucuroși să vă anunțam că Ekaterina Dzhukeva va continua la CSM Târgu Jiu și în următorii 2 ani! Oficialii clubului gorjean pregătesc deja lotul pentru următoarea ediție de campionat și au decis să-i prelungească contractul portăriței Ekaterina Dzhukeva, până în 2025. ”Sunt bucuroasă că pot continua cu CSM Târgu Jiu. Mă simt bine în această echipă și îmi doresc să fac parte în continuare din proiectul CSM Târgu Jiu”, a declarat goalkeeper-ul formației gorjene, una dintre cele mai bune jucătoare din lotul antrenat de Liviu Andrieș.

Transferul Ekaterinei Dzhukeva la Târgu Jiu s-a dovedit a fi o decizie foarte inspirată. Evoluțiile de-a dreptul senzaționale din acest sezon i-au convins pe reprezentanții clubului gorjean să-i prelungească contractul portăriței Ekaterina Dzhukeva. Astfel, experimentata handbalistă din poarta CSM-ului, care măsoară 1.85 metri, și-a prelungit șederea la Târgu Jiu pentru încă două sezoane. 

Imediat după ce a semnat prelungirea colaborării cu CSM Târgu Jiu, am stat de vorbă cu Dzhukeva. Sportiva noastră a declarat că se simte bine la Târgu Jiu. Este mulțumită de bilanțul grupării gorjene de până acum și speră ca echipa să facă o figură frumoasă la Brăila. 

INTERVIU EKATERINA DZHUKEVA

Ekaterina, felicitări pentru evoluțiile tale din acest sezon și ne bucurăm să aflăm că ai semnat prelungirea contractului cu CSM Târgu Jiu pentru încă două sezoane.

Ekaterina Dzhukva: Mulțumesc frumos pentru aprecieri. Da, am semnat un nou contract și sunt bucuroasă că pot continua cu CSM Târgu Jiu.

Care este secretul din spatele acestor evoluții de excepție?

Ekaterina Dzhukva: Nu există niciun secret. Muncesc din greu și trag tare la antrenamente și încerc să ajut echipa cu tot ce pot.

Cum te-ai acomodat la Târgu Jiu? 

Ekaterina Dzhukva: M-am acomodat foarte bine. Târgu Jiu este un oraș foarte frumos. Îmi place foarte mult și mă simt foarte bine aici.

Ce te-a determinat să semnezi prelungirea cu formația din Târgu Jiu?

Ekaterina Dzhukva: Mă simt bine în această echipă și îmi doresc să fac parte în continuare din proiectul CSM Târgu Jiu.

Din punctul tău de vedere cum este bilațul CSM-ului la finalul turului?

Ekaterina Dzhukva: Eu cred că am făcut o treabă foarte bună până acum, dar campionatul este foarte lung. Eu cred că bilanțul este unul foarte bun și putem să-l îmbunătățim, dacă vom continua să evoluăm la același nivel și cu același spirit de echipă.

Vine deplasarea de la Brăila. Cum vezi meciul de acolo?

Ekaterina Dzhukva: În Liga Florilor toate meciurile sunt grele, așa că și acesta de la Brăila va fi încă un meci greu. Au o echipă bună, dar cine știe…pot apărea și suprize. 


CARIERĂ

Ekaterina Dhzukeva a început să joace handbal la vârsta de 8 ani, la echipa „Inter” a Școlii pentru Copii și Adolescenți din Blagoevgrad. Între 1997 și 2005, la diferite categorii de vârstă, ea a primit titlul de „cel mai bun portar bulgar” acordat de Federația Bulgară de Handbal. Între 2005 și 2006 a jucat pentru HK „Buki” Gabrovo, iar apoi, la vârsta de doar 17 ani, a semnat un contract cu clubul islandez IBV Vestmannaeyja.

Dhzukeva a jucat un sezon la Vestmannaeyja și încă unul la HK Island Reykjavik, apoi s-a transferat în Spania, unde a evoluat timp de trei ani pentru Marina Park Santander, până când criza economică a lovit puternic handbalul spaniol. După un an petrecut în Norvegia, la Fredrikstad BK, handbalista a jucat timp de patru ani în prima ligă din Polonia, pentru EKS Start Elblag, un sezon și pentru MKS Selgros Lublin din Polonia.

Din iulie 2016, Ekaterina Dhzukeva a jucat două sezoane în Nemzeti Bajnoksag I, pentru echipa Kisvardai KC, iar din vara anului 2018 până în 2022 a evoluat la SCM Craiova. 

Portarul echipei din Târgu Jiu are un cv impresionant în care a bifat în 2006 titlul de campioană U20 în Bulgaria, când a fost desemnată și cel mai bun portar din campionatul U20 al Bulgariei. Ekaterina Dhzukeva și-a trecut în palmares și trei titluri de campioană în Polonia, în 2014, 2015 și 2016 cu MKS Selgros Lublin, echipă cu care a jucat în grupele Ligii Campionilor și în sferturile din Cupa Cupelor. Cu SCM Craiova a ajuns în 2019 în grupele EHF. Dhzukeva a bifat și numeroase prezențe la naționala Bulgariei.

PALMARES

Liga Campionilor:
Grupe: 2014, 2015, 2016
Calificări: 2019

Cupa Cupelor:
Sfert-finalistă: 2015
Șaisprezecimi: 2016

Cupa EHF:
Grupe: 2019
Turul 2: 2020

Liga Feminină Poloneză de Handbal:
Câștigătoare: 2014, 2015, 2016

Campionatul U20 al Bulgariei:
Câștigătoare: 2006

Distincții personale
Cel mai bun portar din campionatul U20 al Bulgariei: 2006

Comment here