Baschet

Anthony Durham s-a alăturat lotului gorjean. Jucătorul american poate debuta în partida CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova de sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 18.00

Baschetbalistul american Anthony Durham, care a semnat zilele trecute un angajament cu CSM Târgu Jiu, s-a alăturat lotului gorjean şi a participat la primul său antrenament sub comanda lui Kresimir Basic. Cel mai probabil, Durham va debuta pentru CSM Târgu Jiu în partida de sâmbătă, împotriva echipei din Bănie. CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova se joacă sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 18.00. ”Am venit să ajut echipa să câştige cât mai multe meciuri”, a declarat Anthony Durham la prima sa conferinţă de presă după ce a semnat cu CSM Târgu Jiu.

Directorul tehnic al grupării gorjene, Claudiu Alionescu, prezent la conferinţa de presă, i-a făcut o scurtă caracterizare noului jucător. Oficialii gorjeni au aşteptări mari de la Durham şi vor ca el să debuteze cât mai repede. Staff-ul tehnic speră să-l poată folosi la meciul cu Craiova.

Claudiu Alionescu, director tehnic CSM Târgu Jiu: ”Ne bucurăm foarte mult că am reuşit să perfectăm toate actele, astfel încât el să ajungă la Târgu Jiu şi să fie apt de joc încâ de la etapa de sâmbătă. Mai avem de efectuat o a doua parte a vizitei medicale, dar cred că totul va fi în regulă pentru ca Durham să poată debuta sâmbătă la meciul cu Craiova. Este un combo guard, care ultima oară a activat în Polonia, dar şi cu experienţă la nivel european în Slovacia şi Cipru. Un jucător atletic, rapid, şi care cu siguranţă se pliază pe ceea ce vrem noi să arătăm pe teren în următoarea perioadă. Sperăm ca şi el să aibă o adaptare rapidă, să fie într-o formă fizică bună şi să ne ajute în realizarea obiectivului nostru”.

Joi, 19 ianuarie, cu două zile înaintea duelului cu SCM U Craiova, jucătorul american a intrat în programul de pregătire al grupării antrenate de Kresimir Basic. Chiar înaintea antrenamentului de joi seara, Anthony Durham şi-a cunoscut noii colegi de echipă şi-a participat la conferinţa de presă premergătoare partidei cu SCM U Craiova. Durham a spus ce l-a determinat să vină la Târgu Jiu. Americanul a vorbit şi despre Liga Naţională, dar şi despre principalele sale calităţi ca jucător.

Anthony Durham, CSM Târgu Jiu: ”Am ales să vin aici pentru că este o bună oportunitate pentru mine. Am vorbit cu domnul antrenor înainte de a mă decide. Domnul antrenor mi-a spus despre liga din România. Ştiu că este o ligă puternică în România. Am câţiva prieteni care au jucat aici şi am unele detalii despre acest campionat. Este o oportunitate pentru mine de a arăta cea mai bună variantă a mea ca jucător. Am venit să ajut echipa să câştige cât mai multe meciuri. Ştiu că echipa trece printr-un moment dificil. Nu este prima dată în cariera mea când am parte de o astfel de provocare. Ceea ce nu te doboară, te face mai puternic. Sunt un jucător munictor, cu energie, competitiv şi atunci când intru pe teren vreau să câştig”.

LIGA NAŢIONALĂ DE BASCHET MASCULIN
Ediţia 2022-2023
Conferinţa A
Etapa 17
Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023
Târgu Jiu, Sala Sporturilor

Ora 18.00
Live pe FRBTV
CSM Târgu Jiu – SCM U Craiova

Comment here