Handbal

EHF European League Woman, Etapa 5. CSM Târgu Jiu, o nouă confruntare europeană în acest weekend. Duminică, 11 februarie, ora 19.00: Costa del Sol Malaga -CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu își continuă la finalul acestei săptămâni aventura europeană în EHF European League Woman, sezonul 2023-2024. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache va merge în Spania, la Malaga, pentru duelul cu Costa del Sol. Partida contează pentru etapa a 5-a din Grupa D a EHF European League și va începe la ora 19.00. 

*Meciul va fi transmis în direct de DigiSport 4, Prima Sport 4 și Orange Sport 3.

EHF European League programează o nouă etapă în Grupa D, rundă în care CSM Târgu Jiu se deplasează în Spania, la Malaga, pentru confruntarea dificilă cu Costa del Sol. Ibericele s-au impus în tur, la Târgu Jiu, la o diferență de 10 goluri. Acum, Liviu Andrieș își dorește ca echipa sa să aibă o cu totul altă exprimare în teren. În primul rând, principalul grupării gorjene speră ca elevele sale să elimine greșelile din meciul tur, care au dus la diferența de pe tabelă. Andrieș speră într-o evoluție cât mai bună la Malaga. 

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: “Ne dorim să avem o evoluție bună. Trebuie să recunoaștem că, în această cupă europeană, nu am avut evoluții foarte bune. E clar că și calitatea adversarului a fost una superioară, dar trebuie să jucăm, să ne bucurăm că participăm la această competiție și să facem un joc bun pentru a ne consolida și perfecționa relațiile de joc. Sunt o echipă cu inimă mare, o echipă care joacă foarte mult pe relațiile unu la unu, cu o apărare avansată. E clar că va trebui să fim atenți, să construim cu atenție, pentru că diferența la Târgu-Jiu s-a făcut pe greșelile individuale, de prindere și pasare. Va trebui să fim foarte atenți pe aceste lucruri și să corectăm greșelile care le-am făcut în meciul tur și să facem un meci cât mai bun”.

Mult mai liniștite după victoria din Liga Florilor, cu Știința București, handbalistele lui Liviu Andrieș merg în Spania cu un moral bun și cu încrederea că pot scoate un rezultat pozitiv pe terenul ibericelor. După ce le-au studiat jocul în urma partidei tur, handbalistele noastre sunt convinse că pot să contracareze jocul echipei spaniole. Andreea Mihart mizează pe o apărare mult mai agresivă, care poate fi cheia unui rezultat bun în Spania.  

Andreea Mihart, CSM Târgu Jiu: “Venim după o victorie și ne propunem să facem un joc cât mai bun: și pe faza de atac, și pe faza de apărare. Trebuie să îmbunătățim lucrurile care până acum nu ne-au ieșit și asta ne dorim, să facem un joc cât mai bun, cu puține greșeli. În meciul de acasă cu ele, am avut un început de joc bun și apoi, dintr-o dată, nu am mai avut realizări. Au jucătore foarte bune pe unu la unu, cu depășiri, și cred că printr-o apărare foarte bună putem face un joc bun și să fie un scor strâns”.

EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA D / ETAPA 5
SPANIA, MALAGA, POLIDEPORTIVO FERNANDO ARGUELLES
DUMINICĂ, 11 FEBRUARIE, ORA 19.00
COSTA DEL SOL MALAGA – CSM TÂRGU JIU

Comment here