EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN 2023-2024Handbal

EHF European League Woman. CSM Târgu Jiu face parte din Grupa D. Va juca cu Motherson Mosonmagyarovari KC (HUN), Costa del Sol Malaga(ESP) și Sola HK(NOR). PROGRAM

CSM Târgu Jiu și-a aflat adversarele din faza grupelor EHF European League Woman, ediția 2023-2024. Astăzi, la Viena, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea celor 4 grupe. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache a făcut parte din urna a treia la tragerea la sorți. CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa D, din care mai fac parte Motherson Mosonmagyarovari KC (HUN), Costa del Sol Malaga(ESP) și Sola HK(NOR). Meciurile din grupe vor avea loc în perioada 6 ianuarie – 18 februarie 2024. 

CSM Târgu Jiu va juca împotriva unor echipe destul de puternice. La ora tragerii la sorți, reprezentanta Ungariei, Motherson Mosonmagyarovari KC, este liderul campionatului din țara vecină, în timp ce Costa de Sol Malaga este pe locul 3 în Spania. Norvegiencele de la Sola sunt pe 5 în acest moment. CSM Târgu Jiu va juca prima partidă din grupă în deplasare, pe 6 ianuarie 2024, pe terenul echipei maghiare, Motherson. Primul meci acasă este programat pe 13 ianuarie, cu Costa del Sol Malaga. Iată ce ne-a declarat imediat după tragerea la sorți, antrenorul Liviu Andrieș.

Imediat după tragerea la sorți s-a stabilit și țintarul Grupei D.

06.01.2024 Motherson Mosonmagyarovari KC – CSM Târgu Jiu
13.01.2024 CSM Târgu Jiu – Costa del Sol Malaga
20.01.2024 Sola HK  – CSM Târgu Jiu
03.02.2024 CSM Târgu Jiu – Sola HK
10.02.2024 CSM Târgu Jiu – Motherson Mosonmagyarovari KC
17.02.2024 Costa del Sol Malaga – CSM Târgu Jiu

Am stat de vorbă și cu Dan Ilieș, coordonatorul secției de handbal a CSM Târgu Jiu. Iată ce a declarat fost handbalist, care a reprezentat orașul Târgu Jiu în cupele europene. 

Cele 16 echipe calificate vor fi repartizate în 4 grupe a câte 4 formații, urmând ca primele două clasate să avanseze în sferturile de finală, iar câștigătoarele vor accede în Final Four. Meciurile din grupe vor avea loc în perioada 6 ianuarie – 18 februarie 2024.

EHF EUROPEAN LEAGUE WOMEN 2023/24
GROUP PHASE 

GRUPA A: Nykobing Falster Handbold (DEN), Praktiker-Vac (HUN), Storhamar Handball Elite (NOR), HC Podravka Vegeta (CRO)

GRUPA B: Thüringer HC (GER), H.C. Dunărea Brăila (ROU), HC Lokomotiva Zagreb (CRO), Chambray Touraine Handball (FRA)

GRUPA C: CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud (ROU), Neptunes Nantes (FRA), MKS FunFloor Lublin (POL), HSG Bensheim/Auerbach (GER)

GRUPA D: Motherson Mosonmagyarovari KC (HUN), Costa del Sol Malaga(ESP), CSM Târgu Jiu (ROU), Sola HK(NOR)

Comment here