Baschet

Cameron Ayodeji Oluyitan, noua extremă a CSM Târgu Jiu. Baschetbalistul american a semnat până la finalul acestui sezon cu gruparea gorjeană

CSM Târgu Jiu a parafat un nou transfer la echipa de baschet. Cameron Ayodeji Oluyitan este noua extremă a grupării gorjene. Baschetbalistul 26 de ani și 2,02m vine din Liga Profissional, din Portugalia, acolo unde a evoluat în acest sezon pentru formația CD Povoa. Baschetbalistul american a semnat cu CSM Târgu Jiu până la finalul acestui sezon. Cameron Oluyitan nu este la prima experiență în Europa. Acesta a mai evoluat în Spania și Suedia. 

Cu puțin înainte de începutul returului din sezonul regulat din Liga Națională de Baschet Masculin, CSM Târgu Jiu a operat o modificare la nivelul lotului. Cameron Oluyitan a ajuns la Târgu Jiu și în contextul în care CSM Târgu Jiu s-a despărțit de Jason Hubbard. Hubbard a suferit o accidentare care necesită 6-8 săptămâni de repaus, iar cele două părți s-au înțeles pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului. ”Vrem să-i mulțumim lui Jason Hubbard, pentru că a înțeles situația. Urmează o perioadă cu meciuri importante pentru noi și nu pe puteam permite să stăm fără un jucător străin o perioadă atât de mare”, a declarat Claudiu Alionescu, directorul tehnic al grupării gorjene.

După plecarea lui Jason Hubbard, oficialii clubului s-au mișcat repede pe piața transferurilor și-au perfectat o înțelegere cu un alt baschetbalist american, Cameron Oluyitan.

Jucător de pozițiile 3 și 2, Cameron Oluyitan s-a născut pe 13 februarie 1997, în Sugar Land, Texas, SUA. Noua extremă a CSM Târgu Jiu a debutat la nivel de seniori, pe când avea 19 ani, în sezonul 2016-2017, pentru Boise State Broncos, echipă care reprezenta Boise State University în Mountain West Conference, în campionatul american NCAA. Debutul său a fost destul de discret, dar odată cu transferul la Southern Utah Thunderbirds, jocul lui Cameron a înregistrat o adevărată explozie. De la 1.4 puncte pe meci la Broncos, Cameron a ajuns la 13,1 puncte pe meci pentru Utah în primul sezon 2017-2018, și 13,3 puncte pe meci în sezonul 2018-2019. Tot la Utah Thunderbirds și-a îmbunătățit jocul și la capitolul recuperări, cu 4,4 recuperări și 3 pase decisive pe meci. 

După evoluțiile de la Utah Thunderbirds, în 2020, Cameron Oluyitan a avut primul contact cu baschetul european. Baschetbalistul de 2,02m a trecut la Oviedo Baloncesto, în liga a doua din Spania. În sezonul petrecut în Spania a avut medii de 6,7 puncte și 2 recuperări pe meci. După experiența din Spania, extrema americană a ales să meragă în nordul Europei, în prima ligă din Suedia, unde a evoluat în sezonul 2021-2022 pentru Umea BSKT. Acolo, Cameron a avut o evoluție extrem de apreciată. În 31 de partide a totalizat 14,9 puncte, 3,3 recuperări și 1,2 pase decisive. În vara lui 2022, a ales să revină în Peninsula Iberică, de această dat în prima ligă portugheză, Liga Profissional, unde a evoluat pentru CD Povoa. La gruparea lusitană a evoluat în 32 de partide și-a totalizat 15,7 puncte, 2,8 recuperări și două pase decisive pe meci. Din această săptămână, Cameron Oluyitan este jucătorul CSM Târgu Jiu. Noua extremă a semnat până al finle sezonului și ar putea debuta în confruntarea cu Dinamo, de sâmbătă, 25 noiembrie. Despre noul transfer a vorbit directorul tehnic al grupării gorjene, Claudiu Alionescu. 

Claudiu Alionescu, director tehnic CSM Târgu Jiu: ”Am încercat să ne orientăm rapid spre variantele pe care ni le puteam permite în acest moment, atât sportiv, cât și finaciar. Cameron Oluyitan este un jucător cu trei sezoane de experiență în Europa, în Spania, Suedia și Portugalia. Un jucător ce poate acoperi două poziții șicare are o aruncare bună de 3 puncte, capitol la care noi suferim în acest moment. Sperăm ca adaptarea lui să fie destul de scurtă, pentru că așa cum spuneam urmează o perioadă cu meciuri importante pentru noi. Să sperăm că se rezolvă toate aspectele, astfel încât să-l putem folosi începând chiar de sâmbătă, de la meciul cu Dinamo”.

Comment here