EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN 2023-2024Handbal

EHF European League, Grupa D. CSM Târgu Jiu, primul meci în grupele EHF! Sâmbătă, 6 ianuarie, ora 21.00: Motherson Mosonmagyarovari KC-CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu va debuta, sâmbătă, 6 ianuarie, în grupele EHF European League Woman, sezonul 2023-2024. În prima etapă din Grupa D, CSM Târgu Jiu va juca, în deplasare, cu liderul din Ungaria, Motherson Mosonmagyarovari KC. Meciul din UFM Arena va începe la ora 21.00 și va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 2 și Orange Sport 3. ”Este o premieră pentru noi și acest lucru trebuie să ne bucure. Trebuie să ne ridicăm la nivelul adversarilor, la nivelul competiției și efectiv să ne bucurăm de ceea ce înseamnă această competiție pentru noi toți, cei care facem parte din acest grup”, a declarat antrenorul Liviu Andrieș, înainte de primul meci din Grupa D.

Echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu se pregătește să mai bifeze un moment de referință în istoria clubului: debutul în grupele unei competiții europene. În dubla decisivă pentru accederea în grupe, CSM Târgu Jiu a trecut de formația suedeză Onnereds HK, cu scorul general de 55-50. Ambele meciuri s-au jucat la Târgu Jiu. În primul meci, gorjencele s-au impus cu 29-27, iar în cel de-al doilea cu 26-23. Performanța grupării gorjene a uimit lumea handbalului românesc, dar și european, iar cei de la EHF au publicat, pe site-ul oficial, cu puțin înainte de a începe meciurile din grupe, un material despre echipa din orașul lui Brâncuși. „În urmă cu șase ani, CSM Târgu Jiu a fost înființată fiind o formație ambițioasă, care urmărea obiective mai înalte decât să joace doar în liga secundă a României. Provenită dintr-un oraș fără tradiție în handbalul feminin, dar cu unele rezultate în handbalul masculin, echipa și-a asigurat promovarea în prima ligă românească la finalul sezonului 2021/22”, au notat cei de la EHF. Site-ul forului continental a mai menționat că prima participare a CSM Târgu Jiu în Europa „a făcut furori în micul oraș românesc, locul de naștere al celebrului sculptor român Constantin Brâncuși și locația unora dintre cele mai incitante opere de artă ale sale”. 

Primul meci din 2024 aduce și prima confruntare din EHF European League Woman. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache deschide seria meciurilor din Grupa D cu o partidă pe terenul liderului din Ungaria, Motherson Mosonmagyarovari KC, o echipă care are ca obiectiv calificarea în faza superioară a competiției. Liviu Andrieș a vorbit la conferința de presă premergătoare despre dificultatea partidei din Ungaria. Andrieș se aștepată la un meci greu, dar atmosfera în cadrul echipei este una bună înaintea duelului din Ungaria și speră ca handbalistele sale să se ridice la nivelul competiției. Antrenorul gorjean le-a mulțumit și suporterilor gorjeni, care fac deplasarea în Ungaria pentru a susține echipa.

Liviu Andrieș, antrenor CSM Târgu Jiu: ”E clar că mă simt nemaipomenit de bine. Atât eu, cât și fetele, pentru că participăm într-o asemenea competiție. Este o premieră pentru noi și acest lucru trebuie să ne bucure, trebuie să ne ridice la nivelul acestei competiții. Este o competiție foarte grea, la finalul căreia trebuie să spunem că am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru că nimeni nu se aștepta la ceea ce am realizat în ultima perioadă. Am vizionat victoria celor de la Motherson împotriva formației Gyor, așa că vă dați seama la ce nivel este această echipă. Campionatul din Ungaria este pe primul loc din punctul de vedere al agresivității, al ritmului de joc, al vitezei. Ne așteaptă un meci foarte greu, dar mai rău ca în meciul cu CSM București nu poate să fie. Trebuie să ne ridicăm la nivelul adversarilor, la nivelul competiției și efectiv să ne bucurăm de ceea ce înseamnă această competiție pentru noi toți, cei care facem parte din acest grup. Probabil că obiectivul lor este calificarea în Final Four-ul Cupei EHF, deci e clar că, și ținând cont că la ora actuală este pe primul loc în Ungaria, este o echipă foarte puternică, având în componență jucătoare de calitate, atât din punct de vedere fizic, cât și tehnico-tactic. Din câte știu, o să avem și susținători. Le mulțumim pe această cale că vor veni alături de noi și că ne vor încuraja în Ungaria”.

 

EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN
SEZONUL 2023-2024
GRUPA 4
ETAPA 1
SÂMBĂTĂ, 6 IANUARIE 2024, ORA 21.00
LIVE PE DIGISPORT 1, ORANGE SPORT 3 ȘI PRIMA SPORT 2
MOSONMAGYAROVAR, UMF ARENA(UNGARIA)
MOTHERSON MOSONMAGYAROVAR KC – CSM TÂRGU JIU

CSM Târgu Jiu a fost repartizată în Grupa D, din care mai fac parte Motherson Mosonmagyarovari KC (HUN), Costa del Sol Malaga(ESP) și Sola HK(NOR). Meciurile din grupe vor avea loc în perioada 6 ianuarie – 18 februarie 2024. 

𝗘𝘁𝗮𝗽𝗮 𝟭
Sâmbătă, 6 ianuarie 2024
Ora 21.00
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna(HUN)

Motherson Mosonmagyarovari KC – CSM Târgu Jiu𝗘𝘁𝗮𝗽𝗮 𝟮

Duminică, 14 ianuarie 2024
Ora 12.00
Sala Sporturilor din Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu – Costa del Sol Malaga𝗘𝘁𝗮𝗽𝗮 𝟯

Sâmbătă, 20 ianuarie 2024
Ora 18.00(CET)
Stavanger Idrettshall Norvegia

Sola HK  – CSM Târgu Jiu𝗘𝘁𝗮𝗽𝗮 𝟰

Sâmbătă, 3 februarie 2024
Ora 16.00
Sala Sporturilor din Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu – Sola HK𝗘𝘁𝗮𝗽𝗮 𝟱

Duminică, 11 februarie 2024
Ora 18.00(CET)
Polideportivo Fernando Arguelles 

Costa del Sol Malaga – CSM Târgu Jiu𝗘𝘁𝗮𝗽𝗮 𝟲

Duminică, 18 februarie 2024
Ora 18.00
Sala Sporturilor din Târgu Jiu
CSM Târgu Jiu – Motherson Mosonmagyarovari KC

Comment here