Baschet

LNBM Getica 95, Etapa 16. Baschetbaliștii gorjeni dispută primul meci din 2024, în deplasare. Sâmbătă, 6 ianuarie, ora 18.30: Rapid București – CSM Târgu Jiu

Baschetbaliștii CSM Târgu Jiu vor disputa în acest weekend primul meci din 2024. Sâmbătă, 6 ianuarie, în runda cu numărul 16 din Grupa A a Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica 95, echipa pregătită de Kresimir Basic va merge la București, pentru duelul cu Rapid. Partida va începe la ora 18.30 și poate fi urmărită pe FRBTV. ”Cunoaștem ce fel de adversar vom întâlni. Rapid este, în opinia noastră, poate a doua cea mai valoroasă echipă a grupei, însă noi trebuie să mergem acolo încrezători că putem câștiga și trebuie să practicăm un baschet bun, agresiv”, a declarat la conferința de presă premergătoare partidei de la București, antrenorul Kresimir Basic.

CSM Târgu Jiu începe anul cu o deplasare extrem de dificilă, pe terenul echipei Rapid București, acolo unde doar campioana U BT Cluj Napoca a reușit să se impună. Gorjenii nu se sperie de această statistică și merg la București cu gândul de a obține un rezultat pozitiv. În ultimul meci din 2023, băieții lui Kresimir Basic au oferit o replică solidă campioanei U Cluj, și chiar dacă au pierdut confruntarea, baschetbaliștii grupării gorjene au demonstrat că se pot lupta de la egal la egal cu orice adversar din Liga Națională. Antrenorul croat al grupării gorjene speră la o evoluție solidă din partea elevilor săi în primul meci din 2024. Basic nu se poate baza la acest meci pe Octavian Popa Calotă. 

Kresimir Basic, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Rapid este, în opinia noastră, poate a doua cea mai valoroasă echipă a grupei, cu jucători individuali foarte buni, dar și cu un joc bun de echipă. Dacă vrem să obținem mai mult ca în meciul tur, trebuie să fim concentrați și să ne facem jocul la o calitate destul de înaltă. Trebuie să jucăm mult peste ceea ce am arătat la ultima partidă, chiar dacă am avut și momente în care am practicat un baschet foarte bun. Cunoaștem ce fel de adversar vom întâlni. În acest sezon, doar echipa din Cluj i-a învins pe teren propriu, însă noi trebuie să mergem acolo încrezători că putem câștiga și trebuie să practicăm un baschet bun, agresiv. Popa Calotă nu va juca. Pentru ca el să fie de ajutor echipei, trebuie să fie cel puțin la 80% din capacitate. Acest lucru nu este posibil acum și sperăm ca jucătorii care au șansa să evolueze să dea 100% când intră pe teren și să-și ajute echipa”.

Și Alexandru Berca este de părere că CSM Târgu Jiu poate obține un rezultat pozitiv pe terenul Rapidului. Baschetbalistul gorjean nu consideră că ar fi o surpriză dacă gruparea gorjeană s-ar impune la București. În ceea ce privește obiectivul din acest sezon, Alex Berca este convins că echipa din Târgu Jiu nu va avea nicio problemă în a-și îndeplini obiectivul principal, acela de a rămâne în Liga Națională. Mai mult, Alex Berca consideră că CSM Târgu Jiu are în continuare șanse pentru a accede în Top 10. 

Alex Berca, CSM Târgu Jiu: ”Suntem pregătiți pentru orice meci. Am demonstrat că ne putem bate de la egal la egal cu echipe puternice și sperăm să obținem un rezultat pozitiv. Dacă nu este pozitiv, măcar jocul să arate foarte bine, să jucăm un baschet de calitate. Rapid este o echipă care se bate la primele locuri, deci, statistic vorbind, ar fi o surpriză victoria noastră, dar, la cum ne desfășurăm jocul în ultima perioadă, nu cred că un succes ar fi așa surprinzător. Am arătat că putem pune probleme echipelor bune. Putem învinge cu o apărare agresivă și decizii foarte precise în atac. Atmosfera este foarte bună în vestiar, ne pregătim în fiecare zi și suntem un grup unit, nu avem probleme de comunicare. După cum arată lucrurile acum, din punctul meu de vedere, sunt slabe șanse să spui că putem să retrogradăm. Noi țintim încă play-off-ul. Mai avem șanse, deși nimeni nu se aștepta, dar am reușit să atingem o bornă pe care, probabil, nu ne gândeam că o vom atinge la început de sezon”.

LIGA NAȚIONALĂ DE BASCHET MASCULIN GETICA 95
SEZON 2023-2024
GRUPA  A
ETAPA 16
BUCUREȘTI, SALA RAPID
SÂMBĂTĂ, 6 IANUARIE 2024, ORA 18.30
LIVE FRBTV
RAPID BUCUREȘTI – CSM TÂRGU JIU

 

Comment here