EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN 2023-2024Handbal

EHF European League, Etapa 6. Duminică, alături de CSM Târgu Jiu! Uniți pentru victorie! 18 februarie, ora 19.00: CSM Târgu Jiu – Motherson Mosonmagyarovari KC

Duminică, 18 februarie, de la ora 19.00, CSM Târgu Jiu va duce ultima bătălie din Grupa D EHF European League, contra formației maghiare Motherson Mosonmagyarovari KC. Partida contează pentru etapa a 6-a din EHF European League Woman, sezonul 2023-2024. Handbalistele pregătite de Liviu Andrieș și Andrei Enache vor să încheie primul sezon european cu o victorie și fac apel la public să vină la sală pentru a susține echipa. ”Noi vom fi sută la sută pregătiți și motivați și fetele vor da absolut tot ce au mai bun pe teren, pentru că, pentru a-i mulțumi pe cei din tribună”, a declarat la conferința de presă premergătoare partidei cu echipa maghiară, antrenorul secund Andrei Enache.

*IMPORTANT-Suporterii echipei pot achiziționa biletele online de pe platforma blt.ro. https://www.blt.ro/csm-targu-jiu-motherson-mosonmagyarovar-handbal-feminin.html

CSM Târgu Jiu încearcă să încheie campania europeană cu o victorie în fața echipei maghiare Motherson Mosonmagyarovari KC. Nu va fi ușor, misiunea gorjencelor va fi una dificilă, pentru că au în față o echipă puternică, aflată în primele 3 în clasamentul din Ungaria. Mult mai liniștite însă după ultimul succes din campionat și după calificarea în sferturile Cupei României, dar și fără presiunea rezultatului, Echipa lui Liviu Andrieș și Andrei Enache își dorește o victorie la finalul primul sezon european, în special pentru publicul de la Târgu Jiu, care a fost alături de echipă pe parcursul campaniei europene.

”Cred că cu toții suntem conștienți de faptul că este ultima reprezentație în grupele EHF și ne dorim să avem un handbal cât mai complex, pentru că inclusiv în meciul de la Malaga am avut momente foarte bune și sperăm să repetăm aceeași prestație pe care am avut-o și în meciul cu unguroaicele. Pentru a câștiga meciul cu echipa din Ungaria trebuie să jucăm foarte exact, pentru că, din nou, deja devine un clișeu, dar sunt o echipă extrem de valoroasă. Să nu uităm că sunt în primele două-trei locuri în campionatul Ungariei și pe noi asta trebuie doar să ne motiveze, pentru că în momentul în care joci cu adversari de calibru, atunci nivelul tău poate să fie unul mai ridicat. Acum toată lumea este motivată, nu avem presiunea rezultatului. Noi vom fi sută la sută pregătiți și motivați și fetele vor da absolut tot ce au mai bun pe teren, pentru că, pentru a-i mulțumi pe cei din tribună, noi trebuie să plecăm de pe teren cu capul sus, știind că am fost sută la sută implicați în ceea ce s-a întâmplat pe teren. Acum, în sport, sunt momente mai bune și momente mai proaste. Important este, repet, că atunci când se aude fluierul de final, noi să știm atât antrenorii, cât și fetele, să fim convinși că am dat tot ce am avut mai bun. După deplasarea asta s-a simțit puțin oboseala, dar ieri am avut doar o recuperare cu fetele, apoi trecem la antrenamente pentru a pregăti partida de duminică, dar și ceea ce va urma, pentru că avem partidele din campionat, care sunt prioritare pentru noi, pentru că avem meciuri acasă pe care suntem obligați să le câștigăm pentru a avea liniște pe final de campionat”, a declarat la conferința de presă premergătoare partidei de duminică, antrenorul secund al echipei noastre, Andrei Enache.

Aventura europeană a CSM Târgu Jiu se apropie de final. Andrei Enache este convins că participarea în Europa, în grupele EHF, a fost o experienţă extraordinară pentru toţi, pentru club, și crede că echipa din Târgu Jiu a câştigat multă maturitate, are acum mai multă experienţă și poate progresa din toate punctele de vedere după o asemenea experiență. 

Andrei Enache, antrenor secund CSM Târgu Jiu: ”A fost o experiență extrem de benefică și sunt convins că pentru noi toți, pentru că am avut multe lucruri de învățat. Fiecare meci a fost un plus de experiență și mi-aș dori foarte mult, și sunt convins că se va mai repeta pe viitor, să mai avem șansa să jucăm într o competiție europeană, chiar dacă este extrem de greu. Am văzut foarte multă lume care a fost alături de noi, am văzut foarte multe comentarii care ne-au susținut. Sunt normali contestatarii, anumite reproșuri, pentru că ăsta este sportul, ceea ce noi ne asumăm până la urmă. Dar cred că echipa din Târgu-Jiu și acuma vorbesc așa, ca discuție generală, ar trebui să fie un model, pentru că la un an de la promovarea în prima ligă, am reușit prin munca noastră pe teren să ne calificăm într-o competiție, într-o grupă europeană, ceea ce este extrem de dificil. Și atunci de ce nu am putea noi să fim un model pentru alte echipe?”

EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA D / ETAPA 6
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
DUMINICĂ, 18 FEBRUARIE, 
ORA 19.00

CSM TÂRGU JIU – MOTHERSON MOSONMAGYAROVARI KC

Comment here