EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN 2023-2024Handbal

EHF European League, Etapa 6. CSM Târgu Jiu a pierdut la mare luptă partida cu maghiarele. CSM Târgu Jiu – Motherson Mosonmagyarovari 20-22

CSM Târgu Jiu a pierdut și ultima confruntare din Grupa D a EHF European League Woman, sezonul 2023-2024. Echipa lui Liviu Andrieș a cedat, scor 20-22, în fața formației maghiare Motherson Mosonmagyarovari KC. Meciul a contat pentru etapa a 6-a din Grupa D. ”Am avut o prestație bună, chiar foarte bună în anumite momente ale jocului. Țin să le mulțumesc celor care ne susțin, celor care sunt alături de noi și înțeleg acest fenomen”, a declarat la conferința de presă, Liviu Andrieș.

CSM Târgu Jiu a pierdut la mare luptă confruntarea cu echipa din Ungaria, după un meci extrem de echilibrat în cea mai mare parte din timp. A fost o partidă încrâncenată, care s-a lăsat cu multiple eliminari în ambele tabere, cu răstunări de situație pe tabelă, cu un început de repriză secundă mai bun pentru echipa oaspete, și cu final dominat de CSM Târgu Jiu, care a încercat o revenire pe tabelă. Gorjencele au fost foarte aproape să realizeze acest lucru și să obțină un rezultat pozitiv, poate un rezultat de egalitate era mult mai echitabil pentru ceea ce s-a întâmplat în teren.

În prezența a peste 700 de spectatori, care au venit la Sala Sporturilor pentru a a susține echipa la ultima reprezentație europeană din acest sezon, handbalistele noastre au făcut o primă repriză excelentă, în care a condus pe tabelă, au jucat de la egal la egal cu mult mai puternica formație maghiară. Drept dovadă stă și scorul înregistrat pe tabelă la finalul primei reprize, scor 10-10. Obligate să câștige la Târgu Jiu pentru se califica, maghiarele au început tare repriza secundă, când au reușit să se distanțeze la +6 goluri pe tabelă(13-19 și 14-20). Handbalistele lui Liviu Andrieș au avut un final de meci mai bun, în care au încercat să revină pe tabelă. Cu un public inimos în spate, fetele lui Liviu Andrieș au redus din diferență, iar unguroaicele au tremurat serios pe final de meci pentru victorie. Echipa noastră s-a apropiat la doar un gol pe tabelă, scor 20-21, dar nu a mai avut forță să răstoarne scorul pe tabelă.

Debutul meciului a fost unul foarte echilibrat. După câteva șarje ofensive de ambele părți, și câteva parade senzaționale marca Ekaterina Dzhukeva, Laura Moldovan a deschis seria golurilor din acest meci. Echipa oaspete a egalat, dar tot Laura Moldovan a fost cea care a găsit o nouă breșă în apărarea maghiarelor. Din extremă, Ana Maria Lopătaru, atentă la o recuperare, a adus un nou avantaj pentru Târgu Jiu, scor 3-2, în minutul 11. Unguroaicele au preluat la rândul lor conducerea, dar Mirabela Coteț, cu o recuperare de pe semicerc, a restabilit egalitatea, scor 4-4, în minutul 13. Meciul a continuat în aceeași notă, iar Maria Gavrilă a reușit golul care a menținut echilibrul pe tabelă, scor 5-5. Echipa maghiară a reușit să se desprindă la două goluri, scor 5-7, dar CSM Târgu Jiu a venit cu o replică puternică și a răsturnat scorul. Ana Maria Lopătaru și Maria Gavrilă, cu două goluri la rând a făcut 8-7 pentru CSM Târgu Jiu. Echipa oaspete a marcat din nou, dar Maria Gavrilă a menținut echilibrul, scor 9-9, în minutul 28. Pe finalul primei părți, golul marcat de Laura Moldovan a trimis cele două echipe, la egalitate, la vestiare, scor 10-10. 

Repriza secundă a început tot sub semnul echilibrului. Echipa din Ungaria a început repriza secundă cu două goluri, dar Ana Ciolan, recent convocată la naționala României și a început seria goluri din acest meci, pentru 11-12, iar Laura Moldovan a menținut gruparea gorjeană aproape de adversar, scor 12-13. Unguroaicele au prins câteva minute mai bune de joc și au reușit să se desprindă pe tabelă. A fost mai întâi 12-16, apoi 13-16, după o nouă reușită semnată Maria Gavrilă, dar și 13-19, în minutul 41. Handbalistele noastre și au căutat resursele necesare și impulsionate de publicul gorjean, au blocat în mare parte atacurile echipei oaspete și au început să recupereze din terenul pierdut. Ana Ciolan, Sabine Klimek, Ana Lopătaru și Iuliia Andriichuck au marcat rând pe rând, iar CSM Târgu Jiu s-a apropiat la doar un gol pe tabelă, scor 20-21. Maghiarele au oprit seria de goluri a gorjencelor, care au încercat până în ultimul moment să obțină un rezultat bun. S-a terminat 20-22, la capătul unui meci extrem de disputat. 

Iată ce a declarat la finalul meciului, antrenorul gorjean Liviu Andrieș. 

Liviu Andrieș, Antrenor principal CSM Târgu Jiu: ”Am avut o prestație bună, chiar foarte bună în anumite momente ale jocului. Într-adevăr, cu mici greșeli care până la urmă trebuie să spunem că sunt normale la nivelul la care la care suntem noi și la nivelul la care sunt aceste adversare de astăzi. Una peste alta, țin să le felicit pe fete pentru determinare, pentru atitudine. Poate sunt puțin subiectiv, dar am auzit că a început să se vorbească cam urât despre ceea ce am făcut noi în această perioadă. Și mie îmi pare rău de toată munca pe care am depus-o până acum, împreună cu fetele, pentru că este o muncă asiduă, este o muncă pe care am dus-o neașteptat pentru toată lumea, ținând cont că noi suntem CSM Târgu-Jiu, iar în această grupă de cupe europene am întâlnit echipe care sunt între primele două-trei în campionatele lor. Noi, echipa din Târgu Jiu, suntem pe locul 10 în campionatul din România. Nu mai vorbesc de bani, de toate celelalte care sunt legate, dar pentru tot ceea ce au făcut, fetele astea merită felicitări. Jos pălăria! Efectiv, am emoții pentru că nu mi se pare corect să se arunce cu pietre, să se dea cu buretele peste toată munca care o facem, să se spună că antrenorul este depășit și să se spună că fetele nu au valoare, să se spună că suntem vai de capul nostru, ținând cont de ceea ce am făcut. Nimeni nu realizează că, în doi ani de zile, am reușit să promovăm, să ne menținem în Liga Florilor, să jucăm o finală de Cupa României, să jucăm două meciuri în compania unei echipe din Suedia, să ne calificăm în grupele EHF European League, lucruri pe care multe echipe din liga noastră nu le-au reușit. Noi, așa “handicapați” cum suntem, fără valoare, am reușit acest lucruri. Țin să le mulțumesc celor care ne susțin, celor care sunt alături de noi și înțeleg acest fenomen”.

La conferința de presă a fost prezentă și Ana Ciolan, recent convocată la națională a României. Iată ce a declarat pivotul grupării gorjene. 

Ana Ciolan, CSM Târgu Jiu: ”A fost un meci greu. Vreau să-mi felicit colegele pentru cum am luptat astăzi. Nu știu dacă e neapărat rezultatul corect, cred că meritam cel puțin un egal, dacă nu chiar o victorie la cum s-a legat echipa în jocul de astăzi. A fost o experiență extraordinar de frumoasă și cred că trebuie să rămânem cu lucrurile pozitive și lucrurile bune. Sunt convinsă că am învățat, fiecare, lucruri din aceste meciuri și o să demonstrăm asta în jocurile care urmează în campionatul României. Sunt extrem de încântată de convocare și sper din suflet să fac o treabă bună la echipa națională”.

CSM Târgu Jiu: Ekaterina Dzhukeva(16 intervenții), Andreea Chetraru, Elena Marica Bercu – Bianca Ștefania Chiriță, Alexandra Maria Frățilescu Gavrilă 5g, Andreea Mihart, Mirabela Coteț 1g, Ira Zinatullina, Andreea Chiricuță, Laura Moldovan 4g, Ana Maria Lopătaru 3g, Florența Ilie, Iuliia Andriichuk 1g, Ana Cătălina Ciolan 5g, Sabine Klimek 1g. Antrenori: Liviu Andrieş şi Andrei Enache. Antrenor cu portarii: Grigore Albici. Maseur: Petre Tocaru.

EHF EUROPEAN LEAGUE WOMAN
EDIȚIA 2023-2024
GRUPA D / ETAPA 6
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
DUMINICĂ, 18 FEBRUARIE, 
ORA 19.00

CSM TÂRGU JIU – MOTHERSON MOSONMAGYAROVARI KC 20-22(10-10)

CSM Târgu Jiu se pregătește acum pentru o confruntare extrem de importantă, de această dată în Liga Florilor. Joi, 22 februarie, CSM Târgu Jiu va juca pe teren propriu cu Corona Brașov.

GALERIE FOTO

 

Comment here