Handbal

CN Juniori 3, Etapa 9. Juniorii 3 CSM Târgu Jiu, o nouă victorie în campionat. CSM Târgu Jiu -CSS Craiova 33-26

Echipa de handbal masculin Juniori 3 a CSM Târgu Jiu a înregistrat o nouă victorie în Campionatul Naţional. Liderul CSM Târgu Jiu a trecut de CSS Craiova, scor 33-26, la pauză 17-11. Partida a contat pentru etapa a 9-a din Seria I. CSM Târgu Jiu se menţine liderul seriei şi este deja calificată în Grupele Valoare. ”Am reuşit să câştigăm şi asta mă bucură foarte mult. Sunt mulţumit şi de anumite momente din meci, în care am reuşit să jucăm un handbal foarte bun si pentru asta vreau să-i felicit pe băieţi”, a declarat după victoria de astăzi, antrenorul juniorilor 3, Vali Popescu.

Prima fază a Campionatului Național rezervat juniorilor 3 este tot mai aproape de final. Duminică, 18 februarie, în penultima etapă din prima parte a campionatului, liderul Seriei I, CSM Târgu Jiu, a înregistrat o nouă victorie, cea de a 8-a din actualul sezon, după ce a trecut fără probleme de CSS Craiova, scor 33-26. Handbaliştii pregătiţi de Vali Popescu şi-au respectat statutul de lideri ai seriei şi au controlat partida de la un capăt la celălalt.

Gorjenii au început în forţă meciul cu un 5-0 pe tabelă după primele 5 minute de joc. Abia în minutul 6 a venit primul gol al oaspeţilor. CSM Târgu Jiu şi a continuat dominarea şi a urcat la 7-2 în minutul 10. Craiovenii au echilibrat puţin meciul şi au redus din diferentă, scor 10-6, în minutul 15. Gorjenii au revenit în atac şi au urcat la +7 diferenţa pe tabelă, scor 17-10, în minutul 24. Craiova a înscris la ultima fază a primei reprize şi a stabilit scorul la pauză, scor 17-11.

CSM Târgu Jiu şi a continuat şi în debutul reprizei secunde tirul la poarta echipei oaspete. Gorjenii au început partea secundă cu o serie de 4 goluri la rând, pentru 21-11, în minutul 31. Trei minute mai tîrziu, tabela din Sala Sporturilor a înregistrat cea mai mare diferenţă de scor dintre cele două formaţii, de +11 goluri, scor 24-13. Şi în minutul 39, CSM Târgu Jiu stătea bine pe tabelă, scor 26-16. Gorjenii au redus puţin din turaţie, iar oaspeţii au avut o serie de 4 goluri consecutive, pentru 26-20, în minutul 42. Ultimele minute ale partidei au fost ceva mai echilibrate, dar problema echipei câştigătoare era deja rezolvată. CSM Târgu Jiu s-a impus cu 33-26. Vali Popescu şi a felicitat jucătorii pentru modul în care au abordat partida cu Craiova.

Vali Popescu, antrenor echipa de handbal masculin CSM Târgu Jiu Juniori 3: ”Am reuşit să câştigăm şi asta mă bucură foarte mult. Sunt mulţumit şi de anumite momente din meci, în care am reuşit să jucăm un handbal foarte bun si pentru asta vreau să-i felicit pe băieţi. Ce am remarcat astăzi a fost bucuria copiilor, care a fost de nedescris, şi asta datorită faptului că au avut posibilitatea să joace pe o suprafaţă de joc, pe care se joacă meciurile din cupele europene EHF”.

CSM Târgu Jiu: Vlad Mezdrea, Mihai Bordușanu 1g, Darius Beuran, Narcis Popescu, Ianis Penescu 6g, Andrei Mornea, Alexandru Ungureanu, David Bîrlete 2g, Alexandru Anghel 1g, Ștefan Stănoiu, Mihai Ularu, David Honcioiu 3g, Mihnea Ciobanu 3g, Vlad Călinoiu 7g, Robert Guran 5g, Cătălin Popescu 5g. Antrenor: Valentin Popescu.

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE JUNIORI 3
EDIȚIA 2023-2024
SERIA I / ETAPA 9
TÂRGU JIU, SALA SPORTURILOR
DUMINICĂ, 18 FEBRUARIE 2024, ORA 13.30
CSM TÂRGU JIU – CSS CRAIOVA 33-26(17-11)

Etapa viitoare, pe 25 februarie, ultima din Seria I, CSM Târgu Jiu va juca în deplasare, cu CSU Piteşti.

Comment here