Handbal

Echipa de handbal feminin a CSM Târgu Jiu, reunire la Stadionul Municipal. Handbalistele au avut primul antrenament

Echipa de handbal feminin CSM Târgu Jiu s-a reunit miercuri, 6 iulie, în vederea începerii pregătirilor pentru sezonul 2022-2023, primul din istoria clubului în Liga Florilor. Handbalistele pregătite de Liviu Andrieș au avut deja primul antrenament.

Cu zâmbetul pe buze și pline de optimism, CSM Târgu Jiu și-a reunit noua echipă la primul antrenament. 10 jucătoare care au activat și sezonul trecut s-au prezentat la reunirea de la Stadionul Municipal: Alina Ciuchiatu, Cristina Popovici, Valentina Toader Trică, Ira Zinatullina, Iulia Andrei, Florența Ilie, Pal Ceandani, Alexandra Gavrilă, Bianca Ștefania Chiriță și Sabine Klimek. Elena Marica Bercu, cea de a-11-a jucătoare care a activat sezonul trecut la CSM Târgu Jiu a absentat motivat. Portărița CSM-ului a fost convocată la echipa națională de senioare a României de beach handbal, care s-a deplasat la Praga, în Cehia, acolo unde au loc preliminariile pentru Campionatul European de anul viitor.

La reunire au fost prezente și cinci jucătoare dintre cele opt care au semat în această vară cu CSM Târgu Jiu: Angela Cioca, Ekaterina Dhzukeva, Ana Cătălina Ciolan, Cristina Boian și Oana Maria Bucă. Handbalistele nou-venite la CSM Târgu Jiu s-au declarat încântate de alegerea făcută și extrem de nerăbdătoare să înceapă treaba. Au lipsit Vanessa Leona Predescu, care se află în cantonament cu naționala de junioare a României, Katarina Pavlovic, convocată la naționala Croației și Daniela Rațiu, ultima achiziție a grupării din Târgu Jiu, care a primit câteva zile libere, dar care se va alătura în câteva zile lotului echipei gorjene. De la reunire a lipsit și expertul sportiv Dan Ilieș. Coordonatorul secției de handbal a CSM Târgu Jiu a fost prezent la Federația Română de Handbal la o ședință cu reperezentanții celorlalte cluburi din Liga Florilor. 

La reunire a participat și primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, viceprimarul Bogdan Bejinaru și directorul clubului, Robert Bălăeț. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a discutat minute bune cu directorul clubului, dar și cu antrenorul Liviu Andrieș și le-a transmis câteva mesaje fetelor cu privire la obiectivele clubului și le-a sigurat de toată susținerea sa pentru viitorul sezon.

La nivelul băncii tehnice, echipa va fi antrenată în continuare de Liviu Andrieș, antrenor principal, ajutat de antrenorul secund, Andrei Enache și Petre Tocaru, maseur. CSM Târgu Jiu l-a cooptat în staff-ul tehnic în această vară pe Grigore Albici. Acesta va fi antrenor cu portarii la echipa de handbal feminin.

Liviu Andrieș s-a declarat mulțumit de lotul pe care-l are la dispoziție, de transferurile efectuate și speră ca perioada de pregătire să decurgă fără probleme. Înainte de antrenament, tehnicianul gorjean a ținut neapărat să le adreseze fetelor câteva vorbe elevelor sale. Mesajul de bază a fost ”unitate și munca”, astfel că în noul sezon unitatea și forța grupului să ducă echipa la îndeplinirea obiectivului: menținerea în Liga Florilor.

Ira Zinatullina, una dintre cele mai bune jucătoare din lotul CSM Târgu Jiu, care a contribuit din plin la promovarea echipei în Liga Florilor, este conștientă că formația din Târgu Jiu va avea un sezon plin de provocări. ”Este un alt nivel de handbal în Liga Florilor, față de Divizia A”, ne-a declarat Ira Zinatullina, cea mai bună marcatoare a grupării gorjene în sezonul trecut. ”Prin ambiție și multă seriozitate, sper să facem o performanță bună în Liga Florilor”, a mai spus Zinatullina, care pare pregătită de impactul cu Liga Florilor.

Revenită acasă după 13 ani, Angela Cioca, jucătoarea născută la Târgu Jiu, timp în care a evoluat la echipe de prestigiu atât în țară, cât și peste hotare, crede că CSM Târgu Jiu poate să facă față nivelului din Liga Florilor. Handbalista evoluează pe postul de centru, dar la fel de bine poate evolua ca inter stânga sau inter dreapta. 

Oana Maria Bucă, jucătoare cu experienţă pe linia de 9m, își dorește un sezon cât mai bun alături de CSM Târgu Jiu. Oana va bifa cu CSM Târgu Jiu al 4-lea sezon în Liga Florilor. Noul inter stânga de la CSM Târgu Jiu are la activ trei sezoane în Liga Florilor, două cu Rapid București și unul cu Activ Prahova Ploiești.

Optimistă și pregătită de noua provocare din cariera sa, extrema dreaptă Cristina Diana Boian, handbalistă care are la activ 9 sezoane consecutive în Liga Florilor, crede că echipa din Târgu Jiu are un lot competitiv, capabil să pună probleme tututor echipelor din Liga Națională.

Deși este în perioada de refacere după o accidenatre, Sabine Klimek a ținut să fie prezentă la reunirea lotului. Klimek a discutat cu antrenorul Liviu Andrieș despre stadiul în care se află cu recuparea. Una dintre cele mai bune jucătoare din lotul CSM, cu care formația gorjeană a obținut promovarea în Liga Florilor, este nerăbdătoare să revină la antrenamente și pe terenul de joc.

Handbalistele au început antrenamentele chiar în ziua reunirii. Ele vor face pregătire fizică în următoarele zile pentru reacomodare la efort pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu. Seria de meciuri amicale va începe pe 25 iulie, atunci când CSM Târgu Jiu va juca cu SCM Craiova. Pe 28 august, CSM Târgu-Jiu va întâlni în primul meci din Liga Florilor, pe teren propriu, Dacia Mioveni. 

LOT CSM TÂRGU JIU: Alina Ciuchiatu, Cristina Popovici, Elena Marica Bercu, Valentina Toader Trică, Ira Zinatullina, Sabine Klimek, Iulia Andrei, Florența Ilie, Pal Ceandani, Alexandra Gavrilă, Bianca Ștefania Chiriță, Angela Cioca, Ekaterina Dhzukeva, Katarina Pavlovic, Ana Cătălina Ciolan, Cristina Boian, Oana Maria Bucă, Vanessa Leona Predescu și Daniela Rațiu.

Staff-ul tehnic: Liviu Andrieș(antrenor pricipal), Andrei Enache(antrenor secund), Gore Albici(antrenor cu portarii), Petre Tocaru(maseur).
Expert sportiv, coordonator secția de handbal: Dan Ilieș.

 

Comment here