Baschet

Andriy Agafonov este noul pivot al echipei CSM Târgu Jiu. Baschetbalistul din Ucraina a semnat pentru un sezon cu formația din Târgu Jiu

Ucraineanul Andriy Agafonov este noul pivot al echipei CSM Târgu Jiu. Jucător experimentat, acesta se întoarce în România, unde a mai jucat pentru BCM U FC Argeș Pitești. Înalt de 2.08 metri, jucător de poziția 5, Agafonov a evoluat ultima dată la BC Odessa, în Superliga din Ucraina. Noul pivot al CSM Târgu Jiu a semnat pe un sezon și se va alătura și el lotului pregătit de Claudiu Alionescu.

Iată ce a declarat antrenorul grupării gorjene, Claudiu Alionescu, despre venirea baschetbalistului din Ucraina la CSM Târgu Jiu.

Claudiu Alionescu, antrenor CSM Târgu Jiu: ”Andry Agafonov este un jucător pe care îl cunoaștem foarte bine din perioada petrecută la Pitești, dar și din dubla cu Pieno, de pe vremea Energiei. Chair dacă au trecut ceva ani de atunci, rămâne un jucator de certă valoare. Un jucător de interior, poziție 5, dar cu o buna știință a jocului și de asemenea cu o aruncare bună de la semidistanță și chiar de la distanță. Experiența lui, faptul că a mai jucat în România, chiar împreuna cu Troupe, vor fi siguranță un plus pentru noi”.

Cariera profesionistă a lui Agafonov a demarat în 2005, alături de Khimik Youzhne. El a trecut apoi la Budivelnik Kiev și BC Odessa. După zece ani în Superliga Ucrainei, Andriy Agafonov a semnat cu Merlins Crailsheim, în primul eșalon al Germaniei. Apoi a petrecut doi ani în Lituania, cu Pieno Zvaigzdes, iar în sezonul 2017-2018 a activat la Pitești, acolo unde a fost coleg cu Porter Troupe. Ulterior, pivotul ucrainean a jucat în Ungaria, la Zalakeramia ZTE KK. Acolo a petrecut doi ani, pentru ca în sezonul 2020/21 să joace la Ternopil Tneu, în Ucraina. Vara trecută s-a întors la Odessa.

La Odessa în Superliga din Ucraina, Agafonov a bifat 29 apariții în sezonul 2021-2022, înainte ca acesta să fie abandonat din cauza invaziei de către forțele armate rusești pe teritoriul Ucrainei. Andriy a avut medii de 14 puncte, 4.9 recuperări, 2.1 pase decisive și 0.9 capace în 27 minute pe meci pentru 14.4 la eficiență. 

 

Comment here