BaschetJuniori

Echipa de baschet feminin U18 a CSM Târgu Jiu, debut foarte bun în Campionatul Naţional. Gorjencele au înregistrat două victorii şi o înfrângere şi sunt pe locul 2 în Grupa C

Echipa de baschet feminin U18 a CSM Târgu Jiu, debut foarte bun în Campionatul NaţionalEchipa pregătită de Toma Popescu a fot repartizată în Grupa C, alături de CSS Bega Timișoara, CSU Politehnica Timișoara și CSS Gloria Arad. Primul turneu din serie a fost organizat la Timişoara, acolo unde bilanţul grupării gorjene a fost unul execelent pentru o echipă aflată la debut. Gorjencele au înregistrat două victorii şi o înfrângere şi sunt pe locul 2 în Grupa C.

La Timişoara, în Sala „Mircea Albu”, baschetbalistele Grupei U18 a CSM Târgu Jiu au avut parte de meciuri dificile, împotriva unor echipe de tradiție în baschetul românesc și la nivel juvenil. CSM Târgu Jiu venea din postură de echipă debutantă, dar care a trecut repede peste emoţiile debutului şi a făcut un turneu în care a practicat un baschet de calitate. Jocul bun prestat de gorjence a adus şi rezultate. Fetele lui Toma Popescu s-au întors acasă cu două victorii şi locul 2 în serie după primul turneu. Un turneu care a arătat că echipa are potenţial şi poate obţine rezultate notabile în această ediţie de campionat. Profesorul Toma Popescu şi-a felicitat jucătoarele pentru evoluţia din turneul de debut.

Toma Popescu, antrenor Grupa U18 Feminin: „A fost primul nostru turneu oficial la categoria U18. Pentru CSM Târgu Jiu a fost un turneu bun, extrem de benefic, pentru dezvoltarea ulterioară a proiectului nostru. Cu un bilanț de doua victorii și o înfrângere, eu cred că, pentru o echipă aflată la debut, este un bilanţ foarte bun. Emoțiile au fost inerente şi s-au făcut simțite, mai ales la primul meci, cel cu Poli Timişoara, unde am cedat la doar 6 pct, dar am jucat în multe momente de la egal la egal cu o echipă cu tradiţie la acest nivel. În cel de al doilea meci, împotriva echipei Gloria Arad, fetele au intrat mult mai motivate și au condus aproape tot meciul şi au reuşit să se impună la 11 pct. A fost prima noastră victorie la U18, o victorie pe deplin meritată. În meciul trei, cel cu echipa organizatoare, CSS Bega, fetele au fost senzaționale. Au făcut un meci excelent, atât ofensiv, cât şi defensiv, într-un meci extrem de greu, care s-a jucat până aproape de final. CSM Târgu Jiu a fost însă echipa mai bună şi s-a impus la 14 pct diferenţă. Felicit întreaga echipă, pentru că la acest turneu a dovedit că are potențial, un potenţial mult mai mare decât ce a arătat până acum”.

LOT CSM TÂRGU JIU: Ana Encescu, Ștefania Ghimbășanu, Bianca Bodescu, Ștefania Ardereanu, Casiana Spineanu, Teodora Țîrcă, Ștefania Buju, Bianca Nica, Daria Berca, Miruna Rădescu,  Ada Moescu. Antrenor: Toma Popescu.

REZULTATE CSM TÂRGU JIU

Sâmbătă, 16 octombrie
Ora 09.30 CSM Târgu Jiu – CSU Poli Timișoara 46-52
Ora 15.00 CSM Târgu Jiu – CSS Gloria Arad 54-43

Duminică, 17 octombrie 
Ora 09.30 CSM Târgu Jiu – CSS Bega Timișoara 56-39

CLASAMENT – Grupa C
No Team W/L P
1. CSU Politehnica Timişoara 3/0 6
2. CSM Târgu Jiu 2/1 5
3. CSS Bega Timişoara 1/2 4
4. CSS Gloria Arad 0/3 3

Comment here