Handbal

Divizia A / Seria C Feminin / Etapa a-XVI-a / CSM Târgu Jiu – CSU Târgoviște 38-13(17-6) / Victorie fără probleme pentru CSM Târgu Jiu

Echipa de handbal senioare CSM Târgu Jiu a câştigat fără probleme meciul disputat pe teren propriu în faţa ultimei clasate, CSU Târgovişte. Formaţia gorjeană s-a impus cu 38-13. Meciul a contat pentru etapa a-16-a din Divizia A, Seria C.

Victorie lejeră pentru handbalistele antrenate de Liviu Andrieş, care şi-au mai trecut în cont o victorie în acest campionat. Gorjencele au înregistrat cea de a-10-a victorie stagională şi au ajuns la cota 400 de goluri marcate în acest sezon.

Meciul a fost unul fără istoric, dominat de la un capăt la celălalt de formaţia gorjeană. Cu o apărare exactă şi cu un joc ofensiv foarte bun, CSM Târgu Jiu s-a distanţat repede pe tabelă. La finalul primei reprize, CSM a intrat la vestiare cu 11 goluri avans, 17-6.

În repriza secundă, Liviu Andrieş a schimbat aproape toată echipa. Scenariul a fost acelaşi, cu CSM la cârma jocului, iar scorul final, 38-13, nu mai lasă loc de comentarii. Antrenorul gorjean a rulat tot lotul şi a încercat pe durata partidei, diverse scheme de joc în perspectiva următoarelor meciuri.

„Un meci fără istoric. Ştiam că întâlnim un adversar mai modest. Am avut determinare, ne-au ieşit toate combinaţiile şi trebuie să le felicităm pe fete pentru victoria obţinută. Echipa oaspete nici nu a venit cu toată echipa. Am încercat în acest meci să mai schimbăm câte ceva în sistemul de joc, să schimbăm în apărare şi să învăţăm să ne apărăm în sistem 3-2-1. E clar că nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece că am câştigat acest meci, dar trebuia să pregătim partida de joi, cu Naţional Vâlcea, un meci destul de greu pe care suntem obligaţi să-l câştigăm. După meciul pierdut cu Prahova Ploieşti spuneam că vrem trei victorii la rând, cu Târgovişte, Vâlcea şi la Odorheiu Secuiesc. Am obţinut prima victorie din cele trei propuse. Am rulat tot lotul, am vrut să le dau minute şu celor care au jucat mai puţin. Le-am trimis în teren să joace şi să prindă încredere”, a declarat Liviu Andrieş la finalul jocului.

Liviu Andrieş s-a putut baza la acest meci şi pe serviciile jucătoarei Ira Zinatullina, revenită din Ucraina. Zinatullina a marcat 6 goluri în acest meci. Tot 6 goluri şi-au trecut în cont şi Ioana Bianca Stanca, Mădălina Olariu şi Gabriela Frunză. Pe lista marcatoarelor şi-au trecut numele şi Cristina Predoi cu 4g, Bianca Chiriţă 4g, Andreea Rotaru 3g, Andreea Olariu 2g, Valentina Toader 1g. Şi-au dus contribuţia la victorie prin jocul prestat şi Ana Maria Diaconescu şi Simina Popescu. Maryna Dumanska a avut 8 intervenţii pe durata primei reprize, iar Alina Ciuchiatu, trimisă în poartă de Liviu Andrieş în partea secundă, a avut 7 intervenţii, printre care şi o aruncare de la 7m apărată.

De remarcat faptul că ultimul gol al meciului, marcat de Gabriela Frunză, a fost şi golul cu numărul 400 din actuala stagiune pentru CSM Târgu Jiu. Etapa viitoare, CSM Târgu Jiu va înfrunta Naţional Râmnicu Vâlcea. Partida este programată pentru joi, 12 martie, de la ora 18.00.

Comment here