Baschet

Grupa Albastră / Etapa a-III-a / Athletic Constanța – CSM Târgu Jiu 83-74 / Claudiu Alionescu: Am pierdut o bătălie importantă, dar nu războiul. Trebuie să ne regrupăm pentru obiectivul principal și anume menținerea în Liga Națională

Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a pierdut, în deplasare, pe terenul echipei Athletic Constanţa. Formaţia dobrogeană s-a impus cu 83-74, într-un meci care a contat pentru etapa 3 din Grupa Albastră.

În Sala Sporturilor din Constanţa, în prezenţa a aproape 1000 de spectatori, s-au întâlnit primele două clasate în Grupa Albastră, Athletic Constanţa şi CSM Târgu Jiu, într-un veritabil duel pentru primul loc în grupă.

A fost un meci în care apărarea echipei gorjene nu a funcţionat la parametri optimi, în mare parte şi datorită absenţei pivotului sârb, Stefan Andrejevic. Acesta a suferit o entorsă, la ultimul antrenament, cu o zi înainte de meci, în timp ce, chiar în dimineaţa meciului, Camil Berculescu a acuzat o răceală puternică.

Plecată cu planuri mari şi cu gândul de a obţine victoria, dar şi cu ceva probleme medicale, CSM Târgu Jiu a început mai slab meciul. Gazdele au profitat de începutul ezitant al formaţiei gorjene şi s-au impus cu 21-14 în actul de deschidere. Deşi a fost ceva mai echilibrat, sfertul doi a fost dominat tot de formaţia de la malul mării, încheiat cu 23-19 pentru Constanţa. Astfel, cu un total de 44-33, Atheltic a intrat la vestiare cu un avantaj care în final s-a dovedit a fi decisiv.

Reveniţi de la cabine ceva mai conectaţi la importanţa partidei, elevii lui Claudiu Alionescu au dat semne de revenire şi au mai redus din diferenţă. Un sfert trei foarte bun făcut de CSM Târgu Jiu care s-a impus cu 22-17, şi a redus la doar 6 puncte ecartul faţă de formaţia gazdă, care intra în decisiv cu 61-55. Ultima parte a aparţinut, din pacate pentru CSM, tot gazdelor. Atheltic a câştigat şi sfertul de final şi s-a impus cu 83-74.

La finalul meciului, antrenorul Claudiu Alionescu a recunscut superioritatea formaţiei gazdă şi nu şi-a ascuns dezamăgirea pentru jocul slab făcut de echipa sa şi de faptul că CSM Târgu Jiu a ratat pentru moment şansa de a câştiga Grupa Albastră.

„Din păcate am pierdut acest meci și în aceleași timp un obiectiv intermediar, să-i spunem aşa, acela de a câștiga această grupă. În primul rând vreau să felicit echipa din Constanța pentru victorie și pentru dăruirea din acest meci. Eu cred că acolo s-a făcut în principal diferența, la modul mental de abordare al partidei. Noi am început foarte prost jocul și pentru mine este un mare semn de întrebare și în același timp și de dezamăgire. Am discutat toată săptămâna despre importanţa acestui meci, dar din păcate, nu ne-am ridicat de la început la nivelul lui. Îmi asum eu întreaga responsabilitate pentru acest lucru, poate nu m-am făcut foarte bine înțeles. Am avut șansa noastră de a reveni de câteva ori în meci, dar din pacate apărarea a lăsat mult de dorit în acest meci. Am pierdut clar duelul recuperăror, dar nici procentajele nostre la aruncări nu au fost foarte strălucite astăzi, Constanţa fiind superioară la toate capitolele.”

În ciuda înfrângerii de la Constanţa şi a problemelor medicale, gorjenii nu au timp de lamentări. Etapa viitoare au un meci extrem de important pentru menţinerea în Liga Naţională, tot în deplasare, la Miercurea Ciuc.

„Până la urmă am pierdut o bătălie importantă, dar nu războiul. Nu avem timp de lamentări pentru ca sâmbătă urmează un alt meci. Aşa ca va trebui să strângem rândurile și să ne regrupăm pentru obiectivul principal și anume menținerea în Liga Națională. Din păcate avem noi probeleme medicale. Nu știu acum în ce formulă ne vom prezenta la meciul cu Miercurea Ciuc, dar vom merge acolo să câştigăm,” a mai spus Claudiu Alionescu.

După rezultatele din această etapă, CSM Târgu Jiu se menţine pe locul 2, cu 23 de puncte, iar viitorul adversar, Miercurea Ciuc, care a câştigat clar duelul cu CSM Sighet, scor 101-59, este pe locul 3, cu 21 de puncte. Astfel, confruntarea cu Miercurea Ciuc de săptămâna viitoare devine una extrem de importantă pentru ambele formaţii.

Comment here