Handbal

Divizia A / Seria B / TURNEUL 3 / Irina Neacșu: Vrem să obținem maximum și de la acest turneu

Echipa de handbal feminin senioare a CSM Târgu Jiu își continuă la finele acestei săptămâni seria meciurilor din Divizia A, Seria B. Vineri, 5 martie, de la ora 16.20, CSM Târgu Jiu va susține prima partidă din cadrul turneului 3, în compania echipei CSU Reșița.

Irina Neacșu, interul dreapta al CSM Târgu Jiu, este convinsă că formația gorjeană va reuși să se mențină pe primul loc și după turneul 3. Handbalista de 20 de ani crede în potențialul echipei și este convinsă că CSM Târgu Jiu va reuși să ajungă în Liga Florilor.

Irina, urmează un nou turneu pentru CSM Târgu Jiu. Din nou pe teren propriu. Cu ce gânduri abordați turneul 3?

Irina Neacșu: Ne bucurăm că și acest turneu se joacă tot la noi. Pornim la drum cu gândul de a ne menține pe primul loc în serie. Ne dorim să obținem victoria la fiecare meci, să ne bucurăm de handbal și să avem un joc bun.

CSM Târgu Jiu este liderul seriei. Irina, la inceputul sezonului te gândeai la un asemenea parcurs?

Irina Neacșu: Da, având în vedere potențialul echipei și pregatirea pe care o facem, eu mă așteptam să avem un parcurs bun. Sper să continuăm pe aceași linie și să rămânem pe primul loc.

Începeți turneul 3 cu un avantaj moral față de principala contracandidată, pentru că, este clar, lupta pentru șefia grupei se dă cu CSM Deva.

Irina Neacșu: Da, începem turneul cu un moral bun. Suntem pe primul loc și am reușit să învingem Deva. Pentru noi meciul cu Deva a fost foarte important, iar victoria obtinuță la turneul trecut ne dă un moral mai bun pe viitor.

Cum crezi că va fi de data asta turneul de la Târgu Jiu?

Irina Neacșu: Va fi un turneu la fel de important ca și precedentele turnee. Vrem să obținem maximum și de la acest turneu. Fiecare meci din cele trei contează foarte mult și indiferent de adversar, noi trebuie să ne facem jocul nostru și să punem în practică ceea ce am făcut la antrenamente.

Acum, că ai vazut potentialul echipei, este posibil ca din sezonul următor să vă vedem în Liga Florilor?

Irina Neacșu: Da, pentru că avem o echipă unită, cu un potențial mare și sunt sigură că la finalul sezonului ne vom atingem obiectivul.

Irina, cum este la Târgu Jiu?

Irina Neacșu: Este un oraș frumos, liniștit, cu oameni care ne susțin și care au încredere în noi. Îmi place la Târgu Jiu.

Născută în 28 septembrie 2000, Irina Neacșu este originară din București, unde a și început handbalul la Clubul Sportiv Școlar Nr. 6. Irina și-a continuat junioratul la ACS Școala 181 București, în paralel fiind inclusă și în cadrul Centrului Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea. În 2017 a făcut parte din echipa națională U17 a României cu care a câștigat medaliile de argint la Festivalul Olimpic al Tineretului European, de la Gyor, Ungaria. La nivel de senioare, Irina a evoluat sezonul trecut pentru Activ Prahova Ploiești, echipă care a terminat pe locul doi în seria C, serie în care a evoluat și CSM Târgu Jiu.

Neașsu Irina Gabriela
28.09.2000
Locul nasterii :Bucuresti
Post: Inter dreapta
Junioare: CSS Nr.6 București, ACS Școala 181 București, Centrul Național de Excelență Vâlcea.
Senioare: ACS 181 București, Activ Prahova Ploiești

Comment here