Handbal

Divizia A / Seria B / TURNEUL 3 / Cosmina Lia Cozma: Trebuie să abordăm fiecare meci cu seriozitate si profesionalism

CSM Târgu Jiu va fi gazdă şi pentru turneul 3 din Seria B a Diviziei A. Handbalistele antrenate de Liviu Andrieș și Andrei Enache se vor confrunta cu CSU Reşiţa, Gloria Bistriţa şi CNE Sf. Gheorghe.

Sala Sporturilor din Târgu Jiu va găzdui în perioada 5-7 martie meciurile turneului 3 din Seria B a Diviziei A. Cu 7 victorii consecutive, CSM Târgu Jiu este liderul seriei după primele două turnee disputate în această serie. CSM Târgu Jiu poate face un nou pas important pentru calificarea la barajul de promovare în Liga Florilor.

Experimentata jucătoare, cu multe sezoane la nivelul primului eşalon handbalistic al ţării, Cosmina Lia Cozma îşi doreşte să joace din nou în Liga Florilor. Coordonatorul de joc al CSM Târgu Jiu crede că formaţia gorjeană are toate atuurile să ajungă pe prima scenă a handbalului românesc.

Cosmina, urmează un nou turneu pentru CSM. Cu ce gânduri abordaţi turneul 3?

Cosmina Lia Cozma: Aşteptăm cu încredere turneul, dar şi cu gândul că evoluţia echipei o să fie mult mai bună decât la turneul precedent. Sper să avem evoluţii constante. Toate cele trei meciuri trebuie tratate cu maximă seriozitate, indiferent cine este adversar.

Cosmina, crezi că este o surpriză parcursul CSM Târgu Jiu în acest sezon?

Cosmina Lia Cozma: Având în vedere condițiile de pregătire și seriozitatea tuturor, nu este o surpriză că am avut un asemenea parcurs. Avem toate atuurile să fim liderul seriei.

După victoria directă cu CSM Deva au crescut şansele de termina pe primul loc, iar echipa a câştigat şi la capitolul încredere. Moralul este la cote mai mari în acest moment?

Cosmina Lia Cozma: Cu siguranță că moralul echipei este ridicat după victoria directă, dar trebuie să abordăm fiecare meci cu seriozitate si profesionalism.

Cosmina, sezonul viitor vă vedem în Liga Florilor?

Cosmina Lia Cozma: Eu zic că da. Cred și îmi doresc ca obiectivul echipei să se realizeze.

Cum este la Târgu Jiu?

Cosmina Lia Cozma: Este un oraș liniștit. Am întâlnit oameni profesioniști și un colectiv frumos.

Cozma Cosmina-Lia s-a născut pe 21 iunie 1992 la Târgu-Mureș. A început handbalul înca din copilarie în Luduș, acolo unde locuiesc părinții sportivei, întâi la o grupă de minihandbal , apoi a trecut la junioare 3 până în 2008. Cosmina-Lia și-a continuat traseul handbalistic la Cluj-Napoca, la CSS Viitorul, unde și-a încheiat junioratul.

În vara lui 2012 a semnat primul contract la senioare, cu Terom Z Iași, însă perioada petrecută acolo a fost una scurtă, pentru că echipa Terom Z Iasi s-a desființat.

A urmat perioada 2012-2014, când a activat la CSM Unirea Slobozia, pentru ca în vara lui 2014 să ia drumul Galațiului. Până în 2019, Cosmina a evoluat 5 sezoane în Liga Florilor fiind componentă a echipelor CSM (Danubius) Galați, Corona Braşov si Rapid Bucureşti. A trecut și pe la CSM Târgu Mureș și Știința București, club de la care a venit la Târgu Jiu.

În 2015, Cosmina Cozma a participat, cu echipa națională universitară, la Universiada din Coreea de Sud, unde selecționata României s-a clasat pe locul al VI-lea.

Comment here