Handbal

Divizia A, Seria B, Etapa 14 / CSM Târgu Jiu începe returul cu victorie / CSM Târgu Jiu – CSU Oradea 31-23 / GALERIE FOTO

CSM Târgu Jiu a început returul cu o victorie după ce a învins, pe teren propriu, pe CSU Oradea, scor 31-23, la pauză 18-10. Formația gorjeană a înregistrat a 11-a victorie consecutivă din actuala ediție de campionat și a mai făcut un pas important către Liga Florilor, după ce a trecut de una dintre echipele bune din această serie, CSU Oradea. Meciul a contat pentru etapa 14-a, prima din retur. Gorjencele sunt neînvinse și conduc autoritar Seria B a Diviziei A, cu 11 victorii și 33 de puncte.  

Revenite pe parchetul Sălii Sporturilor din Târgu Jiu după calificarea în optimile de finală ale Cupei României, jucătoarele pregătite de Liviu Andrieș și Andrei Enache au trecut fără probleme de CSU Oradea, deși fără două piese de bază din angrenajul echipei, Ira Zinatullina și Anna Ivanenko. Pentru că era considerat un meci extrem de important în lupta pentru promovare, jucătoarele lui Liviu Andrieș au arătat încă din startul meciului care sunt intențiile grupării gorjene. CSM Târgu Jiu a început în forță partida, iar primul gol, unul spectaculos, a venit la capătul unei combinații de excepție, finalizată cu o „aeriană” de Alexandra Gavrilă. Florența Ilie înscrie în două rânduri, la fel face și Bianca Chiriță, și după primele 5 minute de joc, gruparea gorjeană avea 5-0 pe tabelă. După iureșul de început al gorjencelor, a venit și primul gol al echipei oaspete, în minutul 6. Oradea a punctat din nou și tabela indica 5-2. După cele două reușite ale echipei oaspete, CSM Târgu Jiu reia ofensiva și înscrie prin Sabine Klimek, cu o aruncare la care portarul advers nu a avut nicio șansă, Bianca Stanca, pe contraatac și Florența Ilie, iar scorul arăta 8-2 în minutul 10. Iulia Andrei își trece și ea numele pe lista marcatoarelor pentru 9-3. Meciul se mai echilibrează puțin și vin două goluri din partea echipei oaspete, dar Alexandra Gavrilă dublează avantajul formației din Târgu Jiu, scor 10-5, la jumătatea primei reprize. Florența Ilie face 11-6 și menține avansul de 5 goluri pe tabelă, dar mai vine un gol din partea orădencelor, pentru 11-7. Sabine Klimek înscrie în două rânduri și CSM Târgu Jiu își dublează avantajul 14-7, în minutul 25. Ofensiva echipei gorjene continuă și vin alte două goluri după execuții de excepție, de la Alexandra Gavrilă și Iulia Andrei, pentru 16-8. Pal Ceandani își trece și ea numele pe lista marcatoarelor, în timp ce Florența Ilie, înscrie un gol superb, pe contraatac, execuție aplaudată de publicul spectator. Oradea înscrie ultimul gol al primei părți, iar la pauză tabela indica 18-10 pentru CSM Târgu Jiu. De remarcat că la scorul de pe tabelă și adus contribuția și poarta echipei noastre. Cristina Popovici a avut câteva intervenții de excepție și a apărat două aruncări de la 7m. Și Alina Ciuchiatu a intrat bine în poarta echipei gorjene și a apărat o aruncare de la 7m. 

Repriza secundă a fost deschisă tot de CSM Târgu Jiu și la fel ca în debutul meciului, tot Alexandra Gavrilă a reușit să înscrie, scor 19-10. Pal Ceandani a făcut 20-11, în minutul 35, iar Florența Ilie cu două goluri consecutive a mărit diferența pe tabelă la +10, scor 22-12. Iulia Andrei punctează pentru 23-14 în minutul 40. Liviu Andrieș o trimite în teren pe Mihaela Obedeanu pentru o aruncare de la 7m și jucătoarea CSM-ului este exactă și înscrie pentru 24-15. Jucătoarea cu nr. 26 pe tricou la CSM Târgu Jiu, Alexandra Gavrilă, înscrie golul 26 al CSM-ului în acest meci. Mihaela Obedeanu înscrie din nou de la 7m, în timp ce Valentina Toader duce scorul la 28-19. Bianca Stanca înscrie din extremă și tabela indica 29-21 cu 5 minute înainte de final. Alexandra Gavrilă mai pune un gol în contul CSM Târgu Jiu pentru 30-22, în timp ce Pal Ceandani stabilește scorul final al unui meci dominat categoric de gruparea gorjeană, 31-23.

Alexandra Gavrilă și Florența Ilie, ambele cu câte 7 goluri, au fost cele mai bune marcatoare din tabăra gorjeană. 

După victoria de astăzi cu CSU Oradea, Liviu Andrieș consideră că echipa din Târgu Jiu este din ce în ce mai aproape de Liga Florilor. Iată ce a declarat la finalul jocului antrenorul gorjean. 

„Sperăm să rămânem neînvinse până la finalul campionatului. Asta ne dorim și pregătim fiecare meci la victorie”, ne-a declarat Valentina Toader, bucuroasă că CSM Târgu Jiu a început cu o victorie returul acestei ediții de campionat.

„O victorie meritată, muncită și un pas important către Liga Florilor”, ne-a spus la finalul meciului Bianca Stanca. Deși recunoaște că se gândește și la meciul cu Rapid din Cupa României, pentru extrema CSM-ului mult mai important este acum parcursul din campionat.

CSM TÂRGU JIU: Cristina Popovici, Alina Ciuchiatu, Elena Marica Bercu – Bianca Chiriță 2g, Bianca Stanca2g , Andreea Olariu, Valentina Toader 1g, Gabriela Frunză, Alexandra Gavrilă 7g, Pal Ceandani 3g, Florența Ilie 7g, Iulia Andrei 3g, Mihaela Obedeanu 2g, Daniela Toader, Sabine Klimek 4g. Antrenori: Liviu Andrieș și Andrei Enache.

DIVIZIA A SERIA B
Târgu Jiu – Sala Sporturilor
ETAPA 14 SÂMBĂTĂ 19 Februarie 2022 Ora 12.00
CSM Târgu Jiu – CSU Oradea
31-23(18-10)

CSM Târgu Jiu va sta în etapa a 15-a, astfel că următorul meci în campionat pentru formația gorjeană vine în etapa 16-a, în deplasare, pe 13 martie, cu CNE Râmnicu Vâlcea. 

GALERIE FOTO: ALIN PEPTAN

Comment here