Handbal

DIVIZIA A, SERIA B, ETAPA 10 / Duminică, 21 noiembrie, Ora 11.00 / CS Arena Târgu Mureș – CSM Târgu Jiu / Interviu Ioana TOADER

Handbalistele senioare trag tare la antrenamente în aceste zile pentru a fi în formă maximă la ultima partidă din acest an, cea de la Târgu Mureș. Cuvântul de ordine în vestiarul CSM Târgu Jiu este victoria. Jucătoarele pregătite de Liviu Andrieș și Andrei Enache sunt hotărâte să încheie anul cu încă o victorie. Hotărâtă să termine anul cu un nou succes este și pivotul CSM Târgu Jiu, Ioana Toader, care s-a dovedit a fi într-o formă excelentă de joc. La partida precedentă, cu formația din din Turda, Ioana Toader a fost cea mai bună marcatoare a CSM Târgu Jiu, cu 12 goluri înscrise. Duminică, 21 noiembrie, gorjencele vor să treacă și de CS Arena Târgu Mureș, într-un meci din etapa a-10-a din Seria B a Diviziei A.

Înainte de meciul de la Târgu Mureș am stat de vorbă cu sora geamănă a Valentinei Toader, Ioana Daniela Toader. La fel ca sora ei Valentina, și Ioana Daniela evoluează pe același post, cel de pivot. Ioana a revenit la Târgu Jiu și împreună cu sora sa are același vis: promovarea cu echipa din Târgu Jiu pe prima scenă a handbalului românesc.

Interviu Ioana TOADER

Bună ziua, Ioana! Serie excelentă pentru CSM Târgu Jiu. Șapte victorii consecutive. Acum evoluezi pentru echipa orașului tău natal. Cum a fost pentru tine revenirea acasă, din punct de vedere handbalistic vorbind?

Ioana Toader: Buna ziua! Da, într-adevăr, un început foarte bun de campionat. Mă bucur că am revenit acasă, că am găsit o echipă frumoasă care își dorește să facă pasul spre înalta performanță și este evident un sentiment aparte să joc pentru echipa orașului meu.

Cum ți se pare actuala ediție de campionat?

Ioana Toader: Această ediție de campionat este puțin ciudată din cauza restricțiilor de care nu am scăpat și care țin departe de sală iubitorii de handbal, și ne privează pe noi de susținerea lor, chiar dacă suntem vaccinați. Un lucru bun este că am revenit la sistemul normal de joc tur-retur, unde totul este posibil.

Apropo, este posibilă o promovare în Liga Florilor? Are în acest moment CSM forța să promoveze?

Ioana Toader: CSM Târgu Jiu este o familie unită, foarte puternică, din punctul meu de vedere, și prin multă muncă și seriozitate putem ajunge acolo unde ne dorim. Campionatul este lung și trebuie să luăm fiecare etapă, pas cu pas.

În sfârșit în echipa alături de sora ta, luptând împreună pentru promovare. Cum este?

Ioana Toader: Da, în sfârșit alături de sora mea. Este un sentiment deosebit să joc împreună cu ea, în aceiași echipă, luptând pentru același vis, deși eu am mai trăit acest sentiment. Acum cred că va fi, pentru amândouă, ceva cu totul special.

Vine meciul cu Mureș, ultimul din acest an. Cum vezi partida?

Ioana Toader: Un meci deloc ușor, cu o echipa tânără, dar sunt convinsă că vom face un joc foarte bun și vom reveni acasă cu victoria, pentru a avea o vacanță liniștita și frumoasă.

Nume: Toader Ioana Daniela
Data nașterii: 15.01.1997
Loc: Târgu Jiu
Post: Pivot

Ioana Daniela Toader a început junioratul, împreună cu sora sa, Valentina, la Liceul cu Program Sportiv din Târgu Jiu. La doar 6 luni de la începerea antrenamentelor, a fost convocată, împreună cu sora sa la Centrul Național de Excelență de la Râmnicu Vâlcea, unde au evoluat timp de doi ani. Ioana și Valentina și-au continuat junioratul la HC Activ Plopeni. Cele două au și debutat la Plopeni la nivel de senioare. Împreună au trecut la Danubius Călărași. După sezonul petrecut la Călărași, drumurile celor două s-au despărțit. Valentina a revenit la Târgu Jiu, în timp ce Ioana Daniela a semnat cu CS Dacia Mioveni 2012, echipă cu care a promovat în Liga Florilor.

 

Comment here